Ibanez S470

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
freelancer02

Ibanez S470

Příspěvek od freelancer02 »

Zdravím všechny. Včera jsem si domů přivezl Ibanez S 470 a rozhodl jsem se že vám všem trochu poreferuji, jako to udělal nedávno Skipper :wink:

Tělo
Tělo je z mahagonu, kytara je lehká, takže záda netrpí ani po delším hraní. Kytara je tenká, přijemně tvarovaná, můžete hrát v sedě, ve stoje, nikde nic netlačí, prostě hraní je pro pravou ruku opravdu pohodlné.

Krk
Wizard II, lepený ze tří kusů dřeva, klasického "C" profilu. Není to takové to Ibanezácké párátko, ale ani špalek jako na LP. Krk je velice přijemný, i na 22 pražec je snadný a pohodlný přístup, není problém zahrát vlastně cokoli.
edit: Jak později postnul Nero, ohledně tloušťky krku, musím doplnit že mně osobně se krk nezdá tolik tenký, ale pro některé je tenký až dost:D, musím tey doplnit, že to je jako u každé kytary věc osobního feelingu)

Hardware
Oba potenciometry fungují naprosto bez problémů, Tone při max. otočení kytaru zbaví výšek a celkově zvukově "stáhne". (Já osobně Tone používám čistě vyjímečně). Volume funguje v pohodě, plynule zeslabuje, zvuk zachovává takřka do konce. Není slyšet žádně chrčení, otáčí se plynule. Přepínač ke snímačům. Při přepíní je slyšet trochu takového chrastění, ale musíte se zaposlouchat a není to opravdu nahlas. Při hraní to ani nepostřehnete. Ladící mechaniky bezproblémový chod, přesně doladění, jen u basového E je potřeba opravdu jemně jinak budete neustále nad, nebo pod.

ZR tremolo. Bezproblémový chod, používal jsem ho celý večer na koncertě, a kytara se ani trochu nerozjela. Snadná obsluha, doufám že i dlouhá životnost :D
Snímače. HB (IBZ INF1) + SC (IBZ INFS1) + HB (INF2). Snímače se mi zvukově líbí, i když je asi budu časem měnit, někomu můžou vyhovovat, a měnit je nebude. Jde z nich dostat opravdu široká škála zvuků, od plných HB až po jemné cinkání SC. O5 myslím že si každý zvuk najde;-)
• 1. pozice: HBN
• 2. pozice: 1 cívka z HBN+SCM
• 3. pozice: SCM
• 4. pozice: SCM + 1 cívka z HBB
• 5. pozice: HBB

Zvuk Já osobně nemůžu zvuku nic vytknout, od čistýho kanálu, kterej je krásně zvonivej a zvučnej, až po metalovou pilu, všechno z toho dostanete.

info
• Tělo: mahagon (barva černá/modrá)
• Menzura 648 mm,
• Krk: šroubovaný (Wizard II), Radius 430 mm, šířka nultého pražce 43 mm, tloušťka nultého pražce 19 mm
• Typ pražců: velké
• Kobylka: tremolo (typ ZR). Ukotvení tremolopáky v kuličkovém ložisku
• Ukotvení strun: zámky v tremolu + zámky na nultém pražci
• Nový systém stabilizace `nulového bodu` tremola s přídavnými pružinami.
• Snímače: HB (IBZ INF1) + SC (IBZ INFS1) + HB (INF2)
• Elektronika: volume + tone, 5 polohový switch, rozepínání HB v mezipolohách
• Nástroj používající velmi moderní technologická řešení. Vynikající zvuk i komfort hry, nízká hmotnost
• Barva: BK (Black)

Klady
Lehkost, pohodlné hraní, dlouhý sustain, příjemný hmatník, zvuk.

Zápory
Nešikovně huboko zapuštěný vstup(pokud máte lehce zpocené prsty hodně špatně se vytahuje kabel), lesklý lak, každý otisk je hodně vidět, u některých kousků nejspíš nutnost nechat seřídit(viz dále).

Shrnutí
Ibanez S470 je podlě mne hodně dobrá kytara, která může hodně nabídnout pokročilejším hráčům, kteří vědí co chtějí hrát a využijí tremolo. Kytara byla už při nákupu celkem seřízená(oktávy), jen jsem musel trochu zvednout tremolo, bylo nízko a struny práskaly o hmatník. Ale to je jen drobnost. Při dodání je osazena 009 strunami. Výrobce udává že se však nechají použít i velmi tvrdé sady. V tomto případě bych však doporučil balíček strun, který chcete používat donést spolu s kytarou nějakému kytaráři, který vám ji přesně seřídí. Pokud však používate struny 009-010, není co řešit.
S kytarou jsem velmi spokojen a nemohu jinak než doporučit.

Cena:13 290,-Kč[/i]
Naposledy upravil(a) freelancer02 dne 1.09.2008 11:53, celkem upraveno 1 x.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

Pěkny popisek ja bych se na to vys*al :D
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jakej popisek:D nádherná plnohodnotná recenze, díky moc! Ty eSka jsou jediný Ibanezky, který bych byl ochoten skousnout, ba i jednu vlastnit:) :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

pekna recenze. az si neco koupim taky poreferuju :) pujdu si koupit trsatka tak napisi o nich dlouho recenzi :-D
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ohledně seřízení - to je věc každé kytary. Nemůžeš po žádném nástroji chtít, aby v okamžiku koupě byl nastaven přesně podle tebe :wink: Jinak leskost není nutnost. Ibanez na trh vrhnul už více sérií S470 a některé jsou a některé nejsou lesklé.

A teda pokud ti Wizard II nepřijde jako párátko, tak teda nevím co ano... :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Jistě, seřízení je individuální věc, někdo preferuje nižší dohmat a tvrdší struny a naopak, kombinací je mnoho. Já jsem to zde pouze uvedl v souvislosti s přechodem na podstatně jinou tvrdost strun, nebo pokud by někdo opravdu požadoval jiný dohmat, kytara je dycky potřeba trochu doladit, podle vašich představ.

Ohledně krku: Hrál jsem v kytarovém orchestru, kde se používaly sopránové kytary, tj. kytara podstatně menší než je jakákoli dětská kytara, byla laděná o oktávu výš než normální kytara, a řeknu vám, tam byl hmatník párátko, od té doby mi nepřijde tenký hmatník skoro žádný(a já měl vždy rád ty silnější, u klasických kytar dvojnásob). Je pravda že jsem se bál že to bude větší párátko, ale je to opět věc osobního vkusu.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak ve srovnáním s tímhle ano, ale osobně jsem se teda nesetkal s elektrickou kytarou, co by měla krk užší jak Wizard II
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“