Vyber komba okolo 7000 na tvrdou hudbu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
marvel

Vyber komba okolo 7000 na tvrdou hudbu

Příspěvek od marvel »

Caute

Uvazuji o koupi nové výbavy kytaru mam vyhlídlou viz : http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... 601#144601

a nevím jaké kombičko si k ni pořidit. Jestli lampu, pololampu,ci tranzistor.
Hraju predevsim metal-core, metal atp.
cenová hladina kolem 7000.
K dispozici uz mam doma i krabku boss metal zone.

Edit :

Ted sem se právě díval na :
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 31:0:0:1:0

Je to dobrá volba na muj styl hudby nebo jsou za tu cenu jeste nejaké lepší moznosti ?
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

Demilich si pochavaluje todle kombo, sice má FW120 ale to je jedno. Kdyžtak se ho poptej na nějaké info.
http://kytary.cz/crate-kytarovic-kombo- ... 92:0:0:1:0

Nebo by nebyl k zahození Peavey Bandit 112
http://kytary.cz/peavey-transtube-bandi ... 50:0:0:1:0
Nový sice stojí víc ale třeba se na bazaru objeví ještě nějaký starý amerikánec. Zvuk má parádní :wink:
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
bjjz

Příspěvek od bjjz »

pokud ti staci zkresleni MTcka, tak bych nevahal a sahl po http://kytary.cz/crate-celolampovic-kom ... 50:0:0:1:0 ,)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zamysli se, jestli chceš trand a nebo jestli za ty peníze už chceš koupit lampu. Z trandů by asi stálo za zmínku FlexWave od Crate nebo nějaký z Randallů RX. Z lamp si za tyhle peníze koupíš jen to Véčko od Crate, s MT-2 z toho dostaneš ale už dost zkreslenej zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

nebo bazarovej marshall valvestate. viděl jsem na něm hard core/grind, mělo to bednu 4*12'' a málem mě to odfouklo
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tak primlouvam se za crate V18
nebo tohohle hybrida laney http://kytary.cz/laney-hybridnie-kytaro ... 31:0:0:1:0
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
marvel

Příspěvek od marvel »

Nero píše:Zamysli se, jestli chceš trand a nebo jestli za ty peníze už chceš koupit lampu. Z trandů by asi stálo za zmínku FlexWave od Crate nebo nějaký z Randallů RX. Z lamp si za tyhle peníze koupíš jen to Véčko od Crate, s MT-2 z toho dostaneš ale už dost zkreslenej zvuk.
Praveze ja ubec netusim co se mi vyplatí víc jeslti ta lampa,hybrid nebo trand. Prostě hledám zvuk s kterým budu moc hrát metalcorový pecky a vymazlený sola od bullet for my valentine :D
dlouhovlasac

v tom případě zapomeň na trandy. jsou zachrchlaný, slitý.. co se týče zkreslení, trandy dávají třetí harmonickou (a o neni nic pro hudbu dobrý). všeobecně jsou nejlepší celolampové aparatury. mají teplý zvuk,dlouhý dozvuk, barvitost, dynamiku... ale ten crate v18 (údajně, nezkoušel jsem ho, tak nevim) má pěknej čistej kanál, ale pouze měkčí zkreslení, takže bys potřeboval krabičku. jestli nemáš zas tak moc peněz, možná by pro tebe byl dobrý kompromis - pololampy (hybridy) - crate FW65, Marshall VS. lampu mají jen na předzesilovači (tam se tvoří zvuk) a na koncovém zesilovači jsou tranzistory. ale zase nevýhodo je, že koncové lampy udávají zvuku i charakteristiku, barvitost, dynamiku.
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

dlouhovlasac píše:v tom případě zapomeň na trandy. jsou zachrchlaný, slitý.. co se týče zkreslení, trandy dávají třetí harmonickou (a o neni nic pro hudbu dobrý). všeobecně jsou nejlepší celolampové aparatury. mají teplý zvuk,dlouhý dozvuk, barvitost, dynamiku... ale ten crate v18 (údajně, nezkoušel jsem ho, tak nevim) má pěknej čistej kanál, ale pouze měkčí zkreslení, takže bys potřeboval krabičku. jestli nemáš zas tak moc peněz, možná by pro tebe byl dobrý kompromis - pololampy (hybridy) - crate FW65, Marshall VS. lampu mají jen na předzesilovači (tam se tvoří zvuk) a na koncovém zesilovači jsou tranzistory. ale zase nevýhodo je, že koncové lampy udávají zvuku i charakteristiku, barvitost, dynamiku.
Crate FW není pololampa. A když píšeš, že trandy jsou zachrchlaný slitý, píšeš totální hovadinu :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
dlouhovlasac

Sami píše:
dlouhovlasac píše:v tom případě zapomeň na trandy. jsou zachrchlaný, slitý.. co se týče zkreslení, trandy dávají třetí harmonickou (a o neni nic pro hudbu dobrý). všeobecně jsou nejlepší celolampové aparatury. mají teplý zvuk,dlouhý dozvuk, barvitost, dynamiku... ale ten crate v18 (údajně, nezkoušel jsem ho, tak nevim) má pěknej čistej kanál, ale pouze měkčí zkreslení, takže bys potřeboval krabičku. jestli nemáš zas tak moc peněz, možná by pro tebe byl dobrý kompromis - pololampy (hybridy) - crate FW65, Marshall VS. lampu mají jen na předzesilovači (tam se tvoří zvuk) a na koncovém zesilovači jsou tranzistory. ale zase nevýhodo je, že koncové lampy udávají zvuku i charakteristiku, barvitost, dynamiku.
Crate FW není pololampa. A když píšeš, že trandy jsou zachrchlaný slitý, píšeš totální hovadinu :wink:
ježiš, teď na to koukam, co jsem to napsal za blbost. tak se omlouvam. ano, FW má pouze simulaci lamp. ale ti trandem jsem myslel tranzistorový kombo bez nějaký tý simulace lamp. i když je fakt, že jsem celej rok a půl hrál na jakýhosi neznámýho tranda, co měl naprosto vynikající čistej (v rámci možností).
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo, na metal-core a podobné kotlárny doporučuji z tranzistorových komb ten Crate FW. Zkoušel jsem po hudebninách v Ostravě několik komb a tohle u mě na metal s velkým přehledem vyhrálo a se zvukem jsem spokojen za ty peníze hodně :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

No, ale tohle jsou komba které krabku na zkreslení nepotřebují. Pokud už má kvalitní krabku(nevím nehrál jsem na nu, ale aspon je to analog-k lampě imho vhodnější) tak bych ktomu rozhodně doporučil ten crate.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Demilich píše:Jo, na metal-core a podobné kotlárny doporučuji z tranzistorových komb ten Crate FW. Zkoušel jsem po hudebninách v Ostravě několik komb a tohle u mě na metal s velkým přehledem vyhrálo a se zvukem jsem spokojen za ty peníze hodně :)
nj lampa je na metalcore moc čistá :lol:
marvel

Příspěvek od marvel »

Takze když už mám ten MT-2 tak ho mam spis vyuzit a koupit tranda ? cily ten crate ? sem z toho ted nak zmatenej :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ten Crate V18 je lampa právě :) A k tomu se ti ten MT2 hodí ... pokud bys chtěl ten Crate FW (trand), tak k tomu podle lidí tady krabku nepotřebuješ, ale nebude to mít takovou dynamiku jako V18tka.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak jasně, "dá se říct" že krabku k FWčku nepotřebuješ, ALE - ten zvuk zkreslení toho FWčka bude určitě nabízet jiný zvuk, něž třeba ten MT-2 = záleží, co ti bude lépe zvukově chutnat. Dostaneš alespoň více možností a zvuků.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
marvel

Příspěvek od marvel »

Na druhou stranu ten FW ma ale více efektů... lampa jenom reverb...
Hansen

Příspěvek od Hansen »

marvel píše:Na druhou stranu ten FW ma ale více efektů... lampa jenom reverb...
Na treti stranu, vyuzije clovek vsechny efekty (respektive budou delat jeho zvuk) nebo spis zvuk bude delat kvalitni cistej+dobry zkresleny a reverb jako bonus?
marvel

Příspěvek od marvel »

mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

NO tohle by taky stalo za hrich :-) horsi bude to sehnat :-( ale ta cena kolem 500dolacu je kralovska
http://www.johnson-amp.com/jm150.htm
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“