Hm, v Loveckých potřebách v Jeseníku stojí Addaria 255 KČ, a to není průměrkennedys píše:Zdar, taky pátrám po informaci, jestli tuhle značku někdo vyzkoušel... Není tu mezi váma někdo takovej, kdo má na kytaře struny SFARZO případně jak je s nima spokojenej? Pořád stojej kolem 240,- což neni průměr...Martin656 píše:A co ty struny co rozdavali v kytarac...Sfarzo
struny!!!
Pravidla fóra
Tak to jsem se asi špatně vyjádřil. Spíš mě zajímaly na zkušenosti s těmahle strunama, protože jsou myslim relativně obecně neznámý.Prejdák píše: Hm, v Loveckých potřebách v Jeseníku stojí Addaria 255 KČ, a to není průměr, od teď kupuju jedině struny z netu [při větší objednávce] , nebo levny jako jsou GOR v L.p. ... ; to je cena co?
to je 2x víc než cena na netu
Vyzkoušel jsem je nakonec (SFARZO niklový 10) a hrajou fakt pěkně. Po mym nedávnym přechodu z 9 na 10 (Ernie Ball), který sice vydržely, ale nehrály nic moc, se mi struny SFARZO zdaj subjektivně lepší. Otázkou zůstává, co vydržej...
Cenové srovnání neumim, a taky vlastně neřešim, protože to jsou "jenom" stovkový položky... Záleží samozřejme na četnosti výměny strun, pak je např. kilo rozdílu oproti např. zn. D´ADDARIO (na netu) za určitou dobu ve výsledku na peněžence vidět...
Godin LG>Boss FW-3>Boss DS-2>Marshall SV-1>Randall 200W head>Marshall 1960A Lead.
----------------------------------------------------
...mysli, co děláš. Nedělej, co myslíš...
----------------------------------------------------
...mysli, co děláš. Nedělej, co myslíš...
vydrz
Struny vydrzi podle udrzby pouzivej cistic strun a vydrzi az 3x tolik zasrany struny je fakt humpl
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
ja osobne pouzivam ernie ball 11 mam kopii LP (od jack and danny brothers,kdokoliv o ty kytare neco vi at napise fotka je v jinym tematu v sekci kytary J&D Brothers) a vsechny dadaria, ghs, se mi rvaly a nehraly podle me tak pekne jako ernie bally. Jedine s cim sem byl spokojen byly jeste DR. vse v niklu. trsatko 88 tortex. zreznou vsechny kdyz nechate kytaru ve sklepe kde je trocha, i kdyz nepatrna ale prece jen, vlhkosti. A staci kdyz struna trosku narezne (a to i od potu z ruk) pak clovek v nejakym sole vytahne lehce strunu a hned praska, takze celkem doporucuju je cistit. Nevim sem celkem bazant ale jako student sem se snazil setrit penize a pozoroval jsem kdy (a kde-kobyla, nahodne,krk) se rvou nejvic. Pak sem se o ne trosku zacal starat, a zaclo to byt lepsi. Az sem napsal tenhle prispevek..uff to sem se zpotil... 
no, snadne:) zpousta zkuseben ve kterych sem byl je tvorena sklepnimy prostory. a spousta muzikantu je tak hloupych ze tam nechava nastroje.. Ale jako ono bych to treba vubec nerekl, meli sme zkusebnu ve vetranym sklepe rodinnyho baraku, kde je stala teplota 18 stupnu, vlhkost bych netypl zadnou, ale presto tam je, a poznal sem to az na strunach kdyz sem tam nechal kytaru a pak sem na tyden onemocnel.. nic naplat ze byla v obalu...Myslim ze treba zkusebny v brne ve zbrojovce (byl sem tam) sou sice ve vrchnich patrech ale sou v takovym stavu ze si myslim ze vlhkost tam je vetsi jeste jak v tech sklepech. a pak se rvou struny a nikdo nevi proc:)vikicek píše:costha: proč by panebože někdo strkal kytaru do sklepa?
my zkousime ve zbrojovce a ze by tam byla vlhkost sem si teda nevsiml vubec a to sem tam byl uz asi ve trech zkusebnach ale to je taky tim ze je leto proste starej cihlovej cinzak hned nasaje vodu a je jasny ze nejvlhci prostredi bude ve sklepe...To treba KFC v Brne je na tom hodne spatne bordel prach spina vlhko smrad uz nikdy...
Guitar: CORT X6
Hezké odpoledne. Mám takový problém. Mám Stratocastera by Squier a natáhl jsem si tam 10 struny. Předtím jsem měl 9. No a když benduju ( např. 14+ pražec na B a G struně, tak mi bend sjede a přitom zahraje strunu nad ní. Hraju už 3 roky a dřív se mi to nestávalo. Nevím, jestli je to strunama, nebo jestli se něco změnilo po opravě tremola (vylejzal ven), nebo něco s kamenama?? Vím, že je to nesrozumitelné, ale nevíte, co s tím?? Děkuji 
Tak mám ty Snake Oil Vintage 10, jsou to ty celoniklový co mi poslali z toho pedaleru za čekání. Hrajou super, fakt parádně zněj, akorát mi prdlo éčko hned po natažení. Urvalo se to kolečko, nechápu. Asi nějakej zmetek z výroby, ale jako hrajou fakt krutě. Ještě musim vyzkoušet celonikový DRka a porovnám. Zatim asi nejlepší struny co jsem měl. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
D´Addaria jsem měl jenom jednou a že by se mi nějak zamlouvali,to říci nemůžu. Teď mám na akustice GHS a jsou dobrý, ještě mi nezčernaly. Na elektrice používám DR a přijdou mi, že jsou tak na stejné úrovni jako ty, co jsem tam měl od výrobce (asi jsou to ty samý). Jeden známej mi doporučoval co se týče životnosti Elixiry, ale nezbyly mi na ně peníze, takže jsem koupil ty DR. A co se týče nejlepšího zvuku, tak mi doporučoval ernie ball, které ovšem u nás v hudebninách nemají
. A vůbec nejhorší struny, se kterými jsem se setkal, jsou nějaké tady z české republiky, myslím že to je nějak Gorstrings. Hned jak jsem vyndal, tak jsem si všiml, jak jak je skoro po celá zašpiněna od nějakého humusu. Zvukové taky nic moc, ale co lze čeket od něčeho, co stojí jen 15 Kč ( cena tenkého éčka)
Proc prechazis na 10ky?Dark Axel píše:Značku...huh, to je u každého jinak, to si musíš odzkoušet...
Pro začátek můžeš zkusit třeba GHS
Ohledně tloušťky: tenčí struny jsou lepší na sóla, tlustší na doprovody (mají hutnější zvuk), ale prodávají se i hybridní, tzn opletené struny jsou tlustší, než v dané řadě bývají...
Já používám 9-ky, ale budu přecházet na 10-ky...
Takže když přijdeš do hudebnin a řekneš, že chceš struny na elektrickou kytaru, značku GHS a třeba desítky, dostaneš struny, ale nezaručuju ti, že ti sednou