S jakou technikou začít a jak na ni????
Pravidla fóra
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
S jakou technikou začít a jak na ni????
No učím se a učím, hledám techniky a hledám, ale newim s kterou začít
Slyšel jsem o Sweet picking, njaky flazolety, power chordy, vytahování strun... poraďte
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
u těhle příkladů bych bral tohle pořadí:
Power chords -> vytahování tónů -> umělé flažolety -> sweep picking
powery máš během chvilky, tahání tónů taky. Umělé flažolety jsou dost o cvičení a sweep picking je kapitola sama o sobě - dřina, pot a krev, ale když budeš pořádně cvičit, výsledek stojí za to
Power chords -> vytahování tónů -> umělé flažolety -> sweep picking
powery máš během chvilky, tahání tónů taky. Umělé flažolety jsou dost o cvičení a sweep picking je kapitola sama o sobě - dřina, pot a krev, ale když budeš pořádně cvičit, výsledek stojí za to
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
asi budu vypadat jak totalni vul kdyz se zeptam, ale stejne se zeptam. co je to to sweep picking nebo co
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nebudeš, poradím ti...
www.youtube.com
tam je hromada instruktážních videí, zadej do vyhledávání "Sweep picking", nebo "Sweep picking lesson"
www.youtube.com
tam je hromada instruktážních videí, zadej do vyhledávání "Sweep picking", nebo "Sweep picking lesson"
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
základem je akord!
noo ja bych teda rozhodne nezacinal s powerchordama, ale doporucil bych kompletní akordy, pak barre a nasledno z toho kazdemu dojde co z bare je powechord. Je sice hezky umet zpameti kde je jakej power ale kdyz nevim proc tam je a jak jde treba i blba stupnice za sebou tak je to krize, hlavne kdyz se ma potom ucit treba solovat ze jo...
na ostatní techniky bych se vrhnul az po zvladnuti toho co jsem popsal výše..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Re: základem je akord!
Mas asbsolutni pravdu!pupack píše:noo ja bych teda rozhodne nezacinal s powerchordama, ale doporucil bych kompletní akordy, pak barre a nasledno z toho kazdemu dojde co z bare je powechord. Je sice hezky umet zpameti kde je jakej power ale kdyz nevim proc tam je a jak jde treba i blba stupnice za sebou tak je to krize, hlavne kdyz se ma potom ucit treba solovat ze jo...
Stop dreaming, start playing!
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Re: základem je akord!
Taky souhlasím .. jinak nechápu proč by se měl učit nejdřív Flažolety a pak az sweep picking?Flazolet je jen "vykutivka"Homerda píše:Mas asbsolutni pravdu!pupack píše:noo ja bych teda rozhodne nezacinal s powerchordama, ale doporucil bych kompletní akordy, pak barre a nasledno z toho kazdemu dojde co z bare je powechord. Je sice hezky umet zpameti kde je jakej power ale kdyz nevim proc tam je a jak jde treba i blba stupnice za sebou tak je to krize, hlavne kdyz se ma potom ucit treba solovat ze jo...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, je pravda, flažoelty a sweepy se může uřit naráz, flažolety má za chvíli, sweep picking je technika, která se učí léta
jinak neschvaluju když kytarista neumí akordy... já už je beru jako samozřejmost, tak jsem mu je ani nepsal
(ani to vlastně není technika... uznávám, ež powery taky ne
)
jinak neschvaluju když kytarista neumí akordy... já už je beru jako samozřejmost, tak jsem mu je ani nepsal
(ani to vlastně není technika... uznávám, ež powery taky ne
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
no
z akordu umim jen molly, G a C to je tak vsecko, nepouzivam je tak se je neucim... a to s tema flazoletama me treba trvalo se naucit je 3 mesice.... hodne zalezi na znalosti svyho nastroje (najit misto kde to piska) a pak prijit na tu techniku, docela dost zavisi i na vybaveni s slabyma snimacema toho moc nedokazes.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky považuju akordy za základ. Bez toho, no nevím, to prostě není ono. A že je člověl nepoužívá není důvod. Dají se využít v mnoha situacích a rozhodně i takovej základ, jakým jsou, je inspirativní a rozšiřuje obzory jak hudební tak znalosti nástroje.
Ohledně flažoletů - naučil jsem se je rychle a myslím že docela obstojně, ale poslední dobou zjištuju, že je to s nima jako se vším, co ke hraní na kytaru patří - ikdyž si myslíš, že to umíš, vždy to jde zahrát ještě líp.
Ohledně flažoletů - naučil jsem se je rychle a myslím že docela obstojně, ale poslední dobou zjištuju, že je to s nima jako se vším, co ke hraní na kytaru patří - ikdyž si myslíš, že to umíš, vždy to jde zahrát ještě líp.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:ikdyž si myslíš, že to umíš, vždy to jde zahrát ještě líp.
Přesná trefa a souhlas.
Marty.33: na koho to je??
Jinak se přiznám, že akordy stále po 8 měsích hry na kytaru neumím, ale nějak mě to netrápí. Nepotřebuji je (zatím) a až budu pod nátlakem, že je jako potřebovat budu tak se je určo naučím!!
Jinak jsem se je několikrát zkoušel naučit, ale bezvýsledně, prostě me to po 30 sekundách zkoušení přehmatů přestává bavit.
Ačkoliv jich pár nevědomky umím, i Metallica něco z akordů používá
Jinak jsem já osobně jsem na kytaru začal s jako první technikou, pokud se to tak dá nazvat: Hammer on & Pull of....
Na Nera...ale ty můžeš taky....rád se mrknu a poslechnu...r0nn!e píše:Nero píše:ikdyž si myslíš, že to umíš, vždy to jde zahrát ještě líp.
Přesná trefa a souhlas.
Marty.33: na koho to je??
Jinak se přiznám, že akordy stále po 8 měsích hry na kytaru neumím, ale nějak mě to netrápí. Nepotřebuji je (zatím) a až budu pod nátlakem, že je jako potřebovat budu tak se je určo naučím!!
Jinak jsem se je několikrát zkoušel naučit, ale bezvýsledně, prostě me to po 30 sekundách zkoušení přehmatů přestává bavit.
Ačkoliv jich pár nevědomky umím, i Metallica něco z akordů používáale kdo ne že....
Jinak jsem já osobně jsem na kytaru začal s jako první technikou, pokud se to tak dá nazvat: Hammer on & Pull of....
Re: S jakou technikou začít a jak na ni????
powery se ucit nemusis ty umi kazdej staci vedet jak se hrajoubrazdil.radek píše:No učím se a učím, hledám techniky a hledám, ale newim s kterou začítSlyšel jsem o Sweet picking, njaky flazolety, power chordy, vytahování strun... poraďte
Rozhodně Hammer-on a Pull-Off !!! Jedny se základů!
Hammer on je příklep o pražec dál, a půll off ,,odtáhnutí" ... prostě opak hammer onu.... Ty techniky se kombinují... Dave Murray je v těchto dvou technikách hodně dobrej... [ale mě se spíš líbí jeho ukvílená kytara z Seventh Son of Seventh son- ten zvuk
]
Hammer on můžeš slyšet třeba v Black Sabbath paranoid
e---------------------------------------
h---------------------------------------
g----------------------------------7hm9
D------7hm9-7hm9-------7hm9--------
A------7------7----------------------------
E------------------------------------------
EDIT: Pull OFF..
e------------8pll5pll0
h----------------------
g---------------------
D---------------------
A---------------------
E---------------------
Hammer a Pull...
e 5pll0hm5pll0------------
h----------------------1----
g--------------------------2
D---------------------------
A---------------------------
E---------------------------
Sorry, myslím, že jsem ty symboly napsal špatně... Ale snad je to patrny.
Myslím, že autor fora ví o čem mluvím, nebo ne... ale to je jedno, však se ptal na to, co by se měl naučit
Hammer on je příklep o pražec dál, a půll off ,,odtáhnutí" ... prostě opak hammer onu.... Ty techniky se kombinují... Dave Murray je v těchto dvou technikách hodně dobrej... [ale mě se spíš líbí jeho ukvílená kytara z Seventh Son of Seventh son- ten zvuk
Hammer on můžeš slyšet třeba v Black Sabbath paranoid
e---------------------------------------
h---------------------------------------
g----------------------------------7hm9
D------7hm9-7hm9-------7hm9--------
A------7------7----------------------------
E------------------------------------------
EDIT: Pull OFF..
e------------8pll5pll0
h----------------------
g---------------------
D---------------------
A---------------------
E---------------------
Hammer a Pull...
e 5pll0hm5pll0------------
h----------------------1----
g--------------------------2
D---------------------------
A---------------------------
E---------------------------
Sorry, myslím, že jsem ty symboly napsal špatně... Ale snad je to patrny.
Myslím, že autor fora ví o čem mluvím, nebo ne... ale to je jedno, však se ptal na to, co by se měl naučit
Však jo... [rozšíření toho co jsem napsal dole znělo dobřeK.I.T.T. píše:Dave Murray? Dyť tohle jsou cvičení vod Štefla z rockový kytary...![]()
A rozepisovat tam nějaký Murrayův riff se mi nechtělo .)
Paranoid vod BS je taková typická klasika, kde je použit hammer on
a to s pull offem jsem napsal, protože se mi to líbí