Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

a niekedy nielen struny ... vsetko co sa toci okolo gitar :? ale aspon nas to bavi :D :P
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Tak jsem natáhl struny nějaké GHS .35 a hraje to super
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

no ja som zase pred 2 tyzdnamy natahl struny GHS STEEL a Gckova mi uz prasla (ale to sa rychlo opravylo:D)...no dufam kolko vydrzia ale to bolo druhy a posledny krat co som kupil GHS...ake su podla vas struny Ernie Ball STEEL?
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

No uz mam tie nove zlte WW a hraje to dost dobre ale uvidime co to spravy za mesiac a to ratam s tym ze to uz bude trosku ine mam ich natiahnute zatial tak 4 dni,jedna struna mi tak trocha drnci akokeby jej zavadzala kobylka ale neni to take dramaticke,a este jeden amatersky dotaz :D krk sa steluje aj so strunamy alebo bez?
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nie,krk sa nesteluje :lol: ...len na kobylke si musis ponastavovat trak aby ti to pasovalo , aby si mal aky taky dohmat ale to sa steluje len vtedy ked chces dohmat nastavyt a podobne vecy...inak na mechanike sa nastavy ako ma byt struna napnuta
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

BUDAJ-31 píše:nie,krk sa nesteluje :lol: ...len na kobylke si musis ponastavovat trak aby ti to pasovalo , aby si mal aky taky dohmat ale to sa steluje len vtedy ked chces dohmat nastavyt a podobne vecy...inak na mechanike sa nastavy ako ma byt struna napnuta
ty vole ! :D robis si srandu?ja uz vsetko mam vsetko viem aj naladit aj zasunut kabel a dokonca aj chytit trsatko len nastait prehnutie krku mi treba a neviem ci to treba so strunami ci bez strun alebo ci je to jedno a si pis ze sa steluje takym srobom hore co si myslis ze ten krk ma take pevne drevo?:d
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

rehlo3 píše:
BUDAJ-31 píše:nie,krk sa nesteluje :lol: ...len na kobylke si musis ponastavovat trak aby ti to pasovalo , aby si mal aky taky dohmat ale to sa steluje len vtedy ked chces dohmat nastavyt a podobne vecy...inak na mechanike sa nastavy ako ma byt struna napnuta
ty vole ! :D robis si srandu?ja uz vsetko mam vsetko viem aj naladit aj zasunut kabel a dokonca aj chytit trsatko len nastait prehnutie krku mi treba a neviem ci to treba so strunami ci bez strun alebo ci je to jedno a si pis ze sa steluje takym srobom hore co si myslis ze ten krk ma take pevne drevo?:d
myslím, že Budaj tě bud blbě pochopil nebo dělal srandu :D No já jednou zkošel krk štelovat, ale nedopadlo to moc dobře, takže od té doby do toho radši nehrabu..pokud chceš štelovat s krkem, tak bud velice opatrně anebo radši kytarář...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

jaaaaaaj...sry jaze on chcel stelovat s krkom ked daval struny...to som musel nejak blbo precitat :lol: ..sry
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Myslím že bude lepší povolit struny, nejsem expert ale myslím si že s napnutýma to bude klást větší odpor a je tak větší šance strhnout závit.
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

Pohode aspon bola sranda pred prvym dnom v skole ... jaaaj vy ste ho uz maly :D,diki alcarmo :),a este k tym strunam,oproti daddariam sa mi zda o dost kovovejsi zvuk,ma to zatial hutne basy a slusne vysky zatial som velmi spokojny :D
cenda

Příspěvek od cenda »

tak je to něco přes měsíc co mam ty Elixíry a už sem mi začly celý loupat... ňákej igelit nebo co to to je... ale přijde mi že najednou hrajou líp :)
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

cenda píše:tak je to něco přes měsíc co mam ty Elixíry a už sem mi začly celý loupat... ňákej igelit nebo co to to je... ale přijde mi že najednou hrajou líp :)
A nemělo se to před nasazením nějak sundat? :D
cenda

Příspěvek od cenda »

Alcarmo píše:
cenda píše:tak je to něco přes měsíc co mam ty Elixíry a už sem mi začly celý loupat... ňákej igelit nebo co to to je... ale přijde mi že najednou hrajou líp :)
A nemělo se to před nasazením nějak sundat? :D
he he určitě ne... :D navíc už na tom byly když sem to koupil...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To je ta teflonová vrstva nebo co to je...ale jestli se ti to loupe :D :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

KIWI píše:
jj,ma to bit proti korozii,ale ked sa to tak lupe tak to moc pomocne neni :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

rehlo3 píše:
KIWI píše:
jj,ma to bit proti korozii,ale ked sa to tak lupe tak to moc pomocne neni :D
Já už to měl na Elixirech i na Warwickách a nikdy se mi to neloupalo :D

rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

to je teda jednomu sa trhaju daddaria a napr. mne nie ja neviem ako ich moze niekto roztrhnut :D (teda jedine ze bi to tu rusil nejaky gitarista) a niekomu sa lupu elixiry a niekomu nie :D a ma napada,nemaly tie elixiry prekroceny datum spotreby?:D:D:D
Naposledy upravil(a) rehlo3 dne 3.09.2008 6:08, celkem upraveno 1 x.
cenda

Příspěvek od cenda »

Nomak píše:právě já sem je měl na base, když jsem ji koupil sr505, pak sem nandal Warwicky a byly pro mě lepší, navíc mě sralo, že po nějakém čase se ten teflon začal odlupovat, já si raději koupim dvoje warwicky než jedny elixíry;-)
ha nejsem sám... takže si ze mě nedělejte pr* saláti...
poib
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od poib »

Já jsem zkoušel červený warwicky a zvuk byl nekonkrétní dutej a ani nový neměli pěknej zvuk dokonce mi přily lepší i struny od stagu který aspon nový pěkně cinkali.tet používám daddario 45 a zvuk je výraznej a konkrétní..(konečně mi pořádně zní i to Hčko) příště chci zkusit struny od PR který jsou prej výborný
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

před měsícem a půl jsem koupil basu Jackson CMG a obul jí hned do Ernie Ball 55-110 . Zezačátku krásnej cinkavej zvuk , kterej ovšem po týdnu začal ustupovat . Tyhle struny mi zatím odešli asi nejrychleji ze všech . A to jsem je ještě před týdnem vyvařoval , hned jak jsem je nanadal tak hráli zase celkem pěkně ,ale do týdne byl zvuk zase fuč .
Momentálně se chystám na nějáké celoocelové struny a celkem bych skusil http://kytary.cz/dean-markley-blue-stee ... 96:0:0:1:0 .
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“