Squier Classic Vibe Strat

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Squier Classic Vibe Strat, dobrá volba?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

nozaki píše:Myslim si,ze zpracovani by mohlo byt daleko lepsi nez dnesni Fender Mexica Standart,ktery stoji dost za prd.Nas basak si koupil jazzbasse od squieru a hraje daleko lip nez Fender mexica.
http://kytary.cz/squier-by-fender-vinta ... 58:0:0:1:0
Což je docela dost smutný. :?
Ještě bych se zeptal co myslíš tím dnešní ?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tak už jsem doma...a bez kytary...nekoupil jsem ji, zvukově byla dost dobrá, ale to je jediný, naživo mě fakt nezaujala, taková obyčejná, nepohodlná (lakovanej krk i hmatník - to jsem nečekal) a celkově mi byla dost nesympatická:)tak nic,
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak k tomu krku, je to braný jako kopie 50's stratu takže lakovanej krk je jasná věc. :P
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Maples píše:tak už jsem doma...a bez kytary...nekoupil jsem ji, zvukově byla dost dobrá, ale to je jediný, naživo mě fakt nezaujala, taková obyčejná, nepohodlná (lakovanej krk i hmatník - to jsem nečekal) a celkově mi byla dost nesympatická:)tak nic,
Mne tyhle levnejsi kusy pripadaji jako bezcharakterni, chladny polena - sice najdes i slusnej kousek, co se zpracovani a kvality tyka, ale..
to uz mi vic sedi stary japonsky a korejsky Squiery, zkratka kytary s "dusi";)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maples píše:tak už jsem doma...a bez kytary...nekoupil jsem ji, zvukově byla dost dobrá, ale to je jediný, naživo mě fakt nezaujala, taková obyčejná, nepohodlná (lakovanej krk i hmatník - to jsem nečekal) a celkově mi byla dost nesympatická:)tak nic,
Bylo na tobě vydět že se ti nezdá - ale jak si vzal Jaguára tak to si byl svůj.Nevěděl jsem že nosíš brýle. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Há Ty jsi tam byl, to je mazec:D no vzal jsem Jazzmastera a vyloženě se mi hoodně líbil, nádhernej plnej zvuk, úžasná dynamika, všechno:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Tak si pockej a usetri jeste tak 4tis. a kup si jazzmastera.Da se sehnat za 12tis.Ja ho teda za tyhle penize na bazaru koupil.Chce to cekat a hledat...tu dobu co koukam na bazar se tam za 12tis objevil 2x.Takze prumerne to vychazi 1x za rok :D
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

objevuje se jich sem tam dost, ale mám problém - peníze mám, ale šetřím na auto, takže nakonec doufám, že se kurna do tý doby žádnej neobjeví, poněvadž bych ho musel koupit a pak bych neměl v čem vozit věci na koncerty:D leda v náký škodovce:D
impact

Příspěvek od impact »

Získáváš nějaký body aspoň za snahu. :)

Chtělo by to víc kusů, je to fakt divný, ale někdy má člověk ze dvou (podle parametrů stejných) kytar úplně jiný pocity.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem o těchhle kytarách trochu googlil a nenašel sjem na ně žádný špatný ohlas. Na youtube je srovnání 60s a 50s modelu a ten 60s podle mě hraje o něco líp.
Docela jsem se divil, když jsem objevil názory, že jsou tyhle kytary lepší než mexica i od uživatelů co mexica mají. :D Bude to asi snímačema no.
Jinak to vypadá, že tělo je ze 3 kusů.
HitchS

Příspěvek od HitchS »

tuhle kytaru mám odvčera a je naprosto skvělá! :) krásně hraje, krásná je.. :D docela hlasitá i nasucho, má trochu menší radius, než jsem byl zvyklej, ale dobrý :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no vidíš.)někomu poslouží výtečně.)
selaboy
Bandzone: Pavilon opic,Kacebo

Re: Squier Classic Vibe Strat

Příspěvek od selaboy »

Ahoj, tak jsem se stal štastným vlastníkem téhle kytary. Jediné co chci měnit je kobylkový snímač. Původní si moc nerozumí s větším zkreslením.Rád bych pořídil nějaký humbucker velikosti singlu co zvládne větší zkreslení.
Moje tipy : SEYMOUR-DUNCAN Strat® Hot Rails
Seymour Duncan SJBJ
SEYMOUR DUNCAN Little 59
Hot Rails a SJBJ, má vysokou výstupní uroven a mám strach, že budou k původním docela slabým snímačům moc hlasitý.
Nevyměnoval někdo na téhle kytaře taky kobyl. snímač, popř. nemáte někdo zkušenosti s těmito snímači ?
Děkuji
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pls keby si menil ten kobylkový , tak ten vibe kobylkáč od teba kúpim , za normálnu cenu dík a to je 50 alebo 60 vibe ? a ja som menil za Seymour Duncan SHR 1 a DIMarzio DP 116 . teraz tam mám emg 85 x :shock: iba a nový kryt
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hledej v sekci Hardware. Minimálně o Hot Rails bys tam měl něco najít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já osobně jsem na strata classic viba nehrál. Ale je mi velice sympatický. Už jen z toho titulu, že je z Olše. Já ty lipové, akátové a různé jiné moc nemusím. Už to není tak stratovský sound. Ovšem toť ovšem má první otázka:
Můj affinity strat má ztenšené tělo oproti originálu. Jak je na tom classic vibe?

Co se týče mechanik a hardwaru bych se squiera nebál, pokud nebudeš používat tremolo. Já ho mám zablokované a kytara drží jako prase. A to i Gčko.

Snímačů bych se moc nebál. Ono ani na mexiku nejsou žádné zázračné. Spíš takové "přepravní". Určitě by to chtělo vyměnit. Já mám i na svém squieru RM pickups alnico a musím říct, že jsem s nima mnohem spokojenější než s origo vintage noiseless na Fenderovi. Ty mi příjdou málo barevné a ostré. I dynamika je trochu lepší dle mého názoru.

A výběr minihumbuckeru : Já mám Hot rail. Dle mého přeceňovaný snímač. Příjde mi neosobní, málo dynamický. Zkus se zamyslet, jestli není lepší koupit pickguard (dá se sehnat i za 250 nějaký čínský) a nezvolit klasický humbucker s rozepínáním cívek. To jde u mini, ale myslím, že to není úplně ono. Navíc budeš mít větší výběr a třeba s klasickou Sh-4 naděláš dost parády.

Otázka taky je, jak silný snímač vybrat. Se slabším si můžeš víc zvukově pohrát díky síle úderu, silný má zase pevnější tón a delší sustain.

Záleží co se ti líbí. Třeba Petr Henych - Gracioso(téměř strat)
http://www.youtube.com/watch?v=HcdlvVcRgyM - Slabší snímače , Billie Joe Armstrong - SH - 4 - známá firma http://www.youtube.com/watch?v=4RLQuIYg_Jk , Tom Delonge, nebo kytarista z Alkehol SH-8 - Snad nejsilnější pasivní snímaše od SD. http://www.youtube.com/watch?v=uwGIfGPoO6Q

A ještě jeden odkaz pokud umíš anglicky. Kluci jsou občas i vtipní :-) http://www.youtube.com/watch?v=QnUuUjqHEMU
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
carver

Příspěvek od carver »

dlabajíč píše: Můj affinity strat má ztenšené tělo oproti originálu. Jak je na tom classic vibe?
Gitary série classic vibe sú rozmerovo rovnaké ako pôvodné fendre
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“