Něco pro elektrikáře - porucha Marshall VS100HR
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
Něco pro elektrikáře - porucha Marshall VS100HR
Tak a máme tady topic pro eletrikáře...
stalo se mi nedavno na zkoušce, že hraju a najednou ticho... hlava dohrála.... ale kde je chyba??? předzesilovač jako takovej funguje (zkoušeno přes emulated Line-Out), když při neztlumených korekcích vytahnu z hlavy kabel, koncovej pošle do boxu ránu...
- čili funguje i předzesilovač, i propojení předzesilovače a konce a konec nejspíš taky - kde je chyba???
prosím pouze duchaplné odpovědi
stalo se mi nedavno na zkoušce, že hraju a najednou ticho... hlava dohrála.... ale kde je chyba??? předzesilovač jako takovej funguje (zkoušeno přes emulated Line-Out), když při neztlumených korekcích vytahnu z hlavy kabel, koncovej pošle do boxu ránu...
- čili funguje i předzesilovač, i propojení předzesilovače a konce a konec nejspíš taky - kde je chyba???
prosím pouze duchaplné odpovědi
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Na VSko jsem pár ročků hrál.... Jsou známé tím, že mají mizerný tištěný spoj, je třeba to důkladně proletovat - hlavně v oblasti koncových tranzistorů a výstupních konektorů, to by mohlo pomoct. Pak je tam vevnitř ještě jedna pojistka, může vypadat že je dobrá, ale zkus ji vyměnit nebo překlenout tenkým drátkem. No a poslední věc, která se mi stala, že mi dvakrát shořely koncové tranzistory. Ten zesilovač nemá totiž žádné odvětrání. Tak jsem ho tam dodělal a zesílil chladiče. No a zkus ještě poviklat s těma konektorama vevnitř, které spojují jednotlivé moduly toho ampu, ale tam by problém neměl nastat.
Doufám že je to dostatečně duchaplné, lže bych to hodil do veršů ?
Pokud by byl v pytli tištěný spoj tak by nefungoval koncák a nic a kdyby byla v pytli pojistka, tak to ani nezapne...rain píše:Na VSko jsem pár ročků hrál.... Jsou známé tím, že mají mizerný tištěný spoj, je třeba to důkladně proletovat - hlavně v oblasti koncových tranzistorů a výstupních konektorů, to by mohlo pomoct. Pak je tam vevnitř ještě jedna pojistka, může vypadat že je dobrá, ale zkus ji vyměnit nebo překlenout tenkým drátkem. No a poslední věc, která se mi stala, že mi dvakrát shořely koncové tranzistory. Ten zesilovač nemá totiž žádné odvětrání. Tak jsem ho tam dodělal a zesílil chladiče. No a zkus ještě poviklat s těma konektorama vevnitř, které spojují jednotlivé moduly toho ampu, ale tam by problém neměl nastat.
čili funguje i předzesilovač, i propojení předzesilovače a konce a konec nejspíš taky - kde je chyba???
Takže jestli tomu rozumím, tak je všechno v pořádku, ale nejede to....hmmm
Pokud ti to lupne a je to lupnutí způsobeno vytažením kabelu, tak by to mělo hrát....
Doufám že tě tenhle dotaz neurazí, ale není problém v kytaře čí kabelu?
To cos sem napsal by nepomohlo ani sebe lepšímu elektrikáři vyřešit ten problém, ale chápu, víc infa nemáš. Lepší by bylo všechno proměřit měřákem a pak spekulovat a problému. A ještě lepší by bylo dat to do kvalifikovaného servisu
[/quote]
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- Jens Ludwig
- Odborník
já vim, že to info je docela marný, ale víc nevim - jinak pojistka je ok, lampa taky - víc sem zatim rozebrat nestih...
kabel a kytara v cajku, bo sem hlavu okamžitě vyměnil za záložní AVT 150 - ta fungovala
jinak ano - do servisu se to chystám dát, ale tak sem zkoušel, jestli někdo něco, aby mi tam zbytečně neservisovali i reverb
kabel a kytara v cajku, bo sem hlavu okamžitě vyměnil za záložní AVT 150 - ta fungovala
jinak ano - do servisu se to chystám dát, ale tak sem zkoušel, jestli někdo něco, aby mi tam zbytečně neservisovali i reverb
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No jak říkám na tento typ VS100RH jsem docela dlouho hrál a mám s ním zkušenosti přebohaté. Takže pokud je někde studeňák tak ten impulz při vytažení kabelu může prolézt ale signál normální úrovně nemusí. Zrovna tak když jsou "načaté" koncové tranzistory - osobní zkušenost. Ta pojistka uvnitř (na plošňáku) je kvůli té lampě a časem prostě tak nějak zdegraduje že přestane vést proud (je to takové pokovené vlákno, aspoň ta konkrétní o které mluvím). To se stalo zase kamarádovi na Laney TF - hrálo to ukrutně potichu, po výměně to hrálo normálně. Ještě bych se zeptal zdali zesilovač po zapnutí "šumí". Fakt je že to chce proměřit, na dálku se nic nevyřeší, pokud dotyčný teda nemá nějaké elektro znalosti. No, ale vzhledem k tomu že se tu v bezpočtu témat řeší upadlý drát od jacku v kytaře, si myslím že je toto celkem plodné téma.... 
Hmmm tak sem tady zase za LAMu.... Ale stejně když by pojistka prdla tak nepronde sebesilnější impuls.... A studeňák podle nepustí nic, leda by to pročlo jenou částí tranďáků. Ale už asi melu z hladu... 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
- Jens Ludwig
- Odborník
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
tak sem to včera dovez konečně k mému osobnímu audioelektronikovi.... kouknul na to, pak to zapojil a ono to hrálo... - tak sme to ještě poslali proti zdi (nechali běžet sinus - zhruba 20W - a měřili sme teplotu chladičů výstupních tranzistorů - během asi 10 - 15 minut sme test ukončily, když se teplota pohybovala v rozmezí asi 76" - 89".... teď čekám na sobotu na zkoušku, jak si tam povede
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Asi máš na mylsi 76 - 89 °C, že jo. Je to celkem dost. Můj osobní elektrofonik, po druhé sadě spálených tranzistorů, mi doporučil dodělat odvětrání té škatule a zesílení chladičů. No a test potom proběhl na plný výkon do zátěže po dobu asi 4 hodin.Jens Ludwig píše:tak sem to včera dovez konečně k mému osobnímu audioelektronikovi.... kouknul na to, pak to zapojil a ono to hrálo... - tak sme to ještě poslali proti zdi (nechali běžet sinus - zhruba 20W - a měřili sme teplotu chladičů výstupních tranzistorů - během asi 10 - 15 minut sme test ukončily, když se teplota pohybovala v rozmezí asi 76" - 89".... teď čekám na sobotu na zkoušku, jak si tam povede