JAK PROPOJIT EFEKT PŘES EFEKTOVOU SMYČKU

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
ivanka
Kontaktovat uživatele:

JAK PROPOJIT EFEKT PŘES EFEKTOVOU SMYČKU

Příspěvek od ivanka »

Nazdar, potřeboval bych poradit. Mám hlavu od pana šála 150HX Avt a v zadu jsou zdířky se SEND a RETURN. Nevím jak propojit hlavu s moji Line 6 Über metal, s tím, abych použil efektovou smyčku. Kterej kabel mám do čeho "strčit" a tak, kdyby to někdo uměl takhle podrobně vysvětlit byl bych rád.

Prosím o pomoc. Všem díky
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

SEND(hlava) -> INPUT(krabička)

OUTPUT(krabička) -> RETURN (hlava)

v předu si nakroutíš ve sloupečku effect loop poměr zvuku ze smyčky (čtvrtej sloupec koleček z prava)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

jeden kabel z efektu do send a druhy kabel z efektu do retturn.nieje to take zlozite
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

zkresleni je zbytecny davat do ef. smycky si myslim, jen o kabel vic nez je nezbytne potreba. proste rovnou mezi kytaru a kombo. jinak je to vysvetleno krasne v predchozich prispevcich.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
ivanka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivanka »

Tak borci díkec, zítra to zkusím, jestli mi nekecáte :lol:

Určitě to bude v pohůdce. :wink:
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

osobně si myslím že nemá cenu dávat zkreslení do efekt smyčky, do smyčky se dávají jenom modulační efekty neměnící charakter původního zvuku, dal bych to mezi kytaru a input do hlavy, a do smyšky bych dával až kdyžtak delaye apod
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
ivanka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivanka »

No asi budete mít pravdu s tím, že se zkreslení do smyčky nedává, jelikož to ani snad nehraje. Hraje normálně čistej zvuk a pod tím někde vzadu je to zkreslovadlo, skoro to není ani slyšet.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

ivanka píše:No asi budete mít pravdu s tím, že se zkreslení do smyčky nedává, jelikož to ani snad nehraje. Hraje normálně čistej zvuk a pod tím někde vzadu je to zkreslovadlo, skoro to není ani slyšet.
A není u tam ještě nejaký potenciometr? Něco jako FX Mix nebo tak nějak? Ten totiž mixuje původní signál ze signálem se smyčky.
Ale jinak - zkreslení, jak už tu bylo řečeno, do smyčky nepatří.
ivanka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivanka »

Poťák tam je, ale nemá to na to vliv, je to asi řešeno na jiný efekty či modulátory, jak se tu opakovala už mnohokrát.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

je to možné. efektová smyčka pracuje na principu kdy se vezme původní zvuk, rozdělí se na dvě části, jedna část jde do efektové smyčky a druhá jde napřímo, a potenciometr FX mix koriguje poměr mezi signálem jdoucím napřímo a ze smyčky, pokud by zvuk šel jen přes smyčku tak by zanikl zvuk zesilovače, pokud je to lampový zesilovač tak by to ten zesilovač zazdilo.

a zkreslení bych řekl ze nnebude pořádně fungovat, akrát nedokážu zduvodnit proč :-X :lol:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Caggan píše:j efektová smyčka pracuje na principu kdy se vezme původní zvuk, rozdělí se na dvě části, jedna část jde do efektové smyčky a druhá jde napřímo,

tak funguje paralelní, seriová funguje stejně, ale bez dry signálu (bez původního)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
ivanka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivanka »

Zesák je pololampa. Už mě to ale docela nebaví, jelikož když si zkreslovadlo zapojím do inputu, tak z toho zase nemůžu dostat dobrej zvuk, jakej to má. Mám pocit, že mi to pak ruší čistej zvuk z hlavy, protože je tam moc drivu. Budu si s tím muset vyhrát, ale na mým pár let starým combu, po tom co píchnu ÜBER METAL do inputu, z toho jde pěknej zvuk. Tady mi to stále ruší hlava. Nevím, asi budu muset hrát stále jen se zvukem z hlavy, je to 4 kanál, takže no problém, ale Line 6 je mi líto, zkresluje to jinak skvěle.
scream for meeee Czech republic
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

ivanka píše:Zesák je pololampa. Už mě to ale docela nebaví, jelikož když si zkreslovadlo zapojím do inputu, tak z toho zase nemůžu dostat dobrej zvuk, jakej to má. Mám pocit, že mi to pak ruší čistej zvuk z hlavy, protože je tam moc drivu. Budu si s tím muset vyhrát, ale na mým pár let starým combu, po tom co píchnu ÜBER METAL do inputu, z toho jde pěknej zvuk. Tady mi to stále ruší hlava. Nevím, asi budu muset hrát stále jen se zvukem z hlavy, je to 4 kanál, takže no problém, ale Line 6 je mi líto, zkresluje to jinak skvěle.
Uber Metal tkresluje dobře, ale možná na tranzistorovým kombu. Na lampě (nebo pololampě) to asi nikdy nebude ono.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“