petice proti zakazu zverejnovani tabulatur/textu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Stenli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenli »

rád bych se ještě vrátil k tomu jak se řešilo, že kapela si texty a taby uveřejní u sebe na webu, pokud chce... to mi chcete říct, že veškeré zpěvníkové weby (např. akordy.sk) mají povolení všech kapel jejichž písničky zveřejňují? vždyť to by si každá kapela musela najmout sekretářku aby za ně vyřizovala žádosti o povolení uveřejnění jejich textů...

co se OSY týče, ta mi teď připadá jako něco, co vydělává na tom, že si to hraje na zachránce... už jsem taky někde dřív četl, že autor písní z jejich výdělků dostane jenom zlomeček...
Dokud dýchám, hraju!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stenli píše:rád bych se ještě vrátil k tomu jak se řešilo, že kapela si texty a taby uveřejní u sebe na webu, pokud chce... to mi chcete říct, že veškeré zpěvníkové weby (např. akordy.sk) mají povolení všech kapel jejichž písničky zveřejňují? vždyť to by si každá kapela musela najmout sekretářku aby za ně vyřizovala žádosti o povolení uveřejnění jejich textů...

co se OSY týče, ta mi teď připadá jako něco, co vydělává na tom, že si to hraje na zachránce... už jsem taky někde dřív četl, že autor písní z jejich výdělků dostane jenom zlomeček...
Tak ty asi povolení fakt nemaj.A co nechápu proč by to těm kapelám mělo vadit nic špatnýho na tom není.
A ta OSA už mě začíná pěkně štvát!
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

OSA umí pěkný swinstwo, po nás dokonce chtěli prachy za každou kopii svého, na vlastní náklady nahraného alba, plného naprosto vlastní tvorby. Nevim jak se z toho náš kapelník vykecal, ale na toto společenství mám i tak značně radikální názor. :evil: Stejně v tom bude nějakej podfuck.

Originální disky moc nekupuju. Nepodporuji tak totiž kapely, ale nahrávací společnosti, které takřka vlastní autorská práva na alba. Od regionální kapely si CD rád koupím, i když se mi třeba tak úplně nelíbí. Kapely podporuji, koncerny jako Metal Blade mají peněz dost :roll:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

petice docela dobrej napad no
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Spíš petice proti OSA by byla dobrej nápad! (De do toho někdo?)
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

O OSA sem slyšel jen něco málo. Ale myslim, že nějaká petice by nepomohla
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, me prijde, ze pokud nekdo sam napise tabulaturu cizi pisne, jiz odposlouchal a neuverejni ji KOMERCNE, tak by to melo vse ok, ne? Pokud by se neco takoveho zakazalo, tak se docili jedine tabu jako "Metalica - Enter Santman"(jo, zhorsi se vyhledavani, ale taby budou porad).
mj, co je presne ta OSA? (kroem toho ze pekny svinstvo jak jsem pochopil ;) )
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No naše kapela pořádá v prosinci koncert s tim, že klub Agora, kde je mj. naše zkušebna, zajistí zvukaře a bar. A my jako kapela toho zvukaře zaplatíme (500), zaplatíme pozvaný kapele cesťák a můžem si vybírat vstup (ať z toho něco máme). Musíme něco řešit s OSA nebo se na ně máme vysrat? až na nějaký útržky o nich nic nevim a nemůžou mě nutit platit někomu o kom ani nevim, že existuje ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Moleek píše:...až na nějaký útržky o nich nic nevim a nemůžou mě nutit platit někomu o kom ani nevim, že existuje ne?
Neznalost neomlouvá..? :wink:
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Aby tě potom třeba nepřekvapila obálka s modrým proužkem... :?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Dark Axel píše:Ředitele MPA asi nasralo, když si ke své pirátské kopii Metallica Black Album sháněl taby a nezvládl ani jedno solo :D
Já už jsem podepsal, ale Anti MPA chce tebe!!! :evil:
hej tak tos mě totálně "rozbil" po ránu
fakt sem se krásně zasmál
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Je tady problem daleko zasadnejsi - jak je mozne :!: Ze zrovna OSA ma takova privelegia :?: Proc takova privelegia nemaji treba kytarari, nebo stavitele mostu :?: Proc zrovna OSE a Dylii musime platit desatek z kazdeho HDD, DVD, FLASHKY, MP3 :?: Kdyz stavitelum mostu zadny desatek neplatime? Jak se takoveto organizaci vubec povedlo takoveto lobby :?: Jak je vubec mozne :!: Ze Helenku "chrani" statem podporovana a danovym poplatnikem neprimo dotovana organizace, kdyz stavitel mostu nedostane od statu ani fennig :?: :?: Sakra, ja kdyz budu potrebovat hajit sva prava, musim koupit pravnika - Helencina prava haji statem podporovana organizace OSA a to z penez nas vsech, vsech co si koupime, nejakou ty tiskarnu, flashku, disk a mnoho mnoho dalsich produktu zatizenych "vypalnym".
Je to extremne nespravedlive a hlavne neeticke. :!:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Smile

Příspěvek od Smile »

du stahovat taby na vsechno co me napadne. ale fakt mi unika jak v dnesni dobe muze existovat takova organizace, vpodstate hudebni inkvizice, ktera se tvari jak vsem pomaha, vsichni jim to zerou a nikdo s tim nemuze nic delat :?: :?:

to chce revoluci :!: :!: :!:
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

Mam v raru taky hrozne tabu a je to razeny podle pisme, pak podle kapely, a pak si vyberete pisnicku. Zatim jsem tam vetsinu nasel tak jestli to chcete poslat napiste na icq ;-)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Revoluce, demonstrace, petice,....... Něco se s tím udělat musí :!:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

mozna by stacilo najit neco v ustave a poslat to nekam s tim, ze OSA je protiustavni :)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Hledej šmudlo...Kdyby bylo proti ustavní někoho okrádat, tak tady nebude nic fungovat :?
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

ústava? chááácháááá, to vidím jak ta něčemu pomůže, když neplatí ani listina základních práv a svobod, která je tuším základem ústavy(no, dobře, tak jen součástí) v které je např bezplatná zdravotní péče(hehe) tak určitě pomůže u (přiznejme si) o dost míň důležitejch autorskejch poplatků....

na tom je to krásný že se s tím nedá absolutně nic dělat... člověk se může vztekat, na hlavu stavět ale je to marný, věcí který by měly bejt, nejsou správný atd... je spousta.
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Graywolf píše:ústava? chááácháááá, to vidím jak ta něčemu pomůže, když neplatí ani listina základních práv a svobod, která je tuším základem ústavy(no, dobře, tak jen součástí) v které je např bezplatná zdravotní péče(hehe) ...
A můžeš mě na tu pasáž odkázat? Zrovna náhodou jen tak brouzdám Ústavou ČR a nic takovýho tam nevidím (i Ctrl+F je bezmocný)...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“