Jaký HB na Fender Telecaster Vintage 52' USA

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
cermak.peter

Jaký HB na Fender Telecaster Vintage 52' USA

Příspěvek od cermak.peter »

Ahoj,
potřeboval bych poradit, pže sme se s kapelou posunuli do různých jiných stylů hudby a já začínám cítit, že potřebuju obohatit svoje Tele o HB, ale upřímně se nejdříve chci poradit s Vámi zkušenými. Mám Fender American Vintage 52´ Telecaster Butterscotch Blonde Maple, jestli mám být přesný.... a v ní původní american vinage tele singl-coil pickups. Tak se chci zeptat co se k tý kobyle dá narvat , aby ta kytara trochu přitvrdila. Dá se jen mini HB?, nebo mám šanci navíc.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
peter
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

osobne bych sel do humbuckeru velikosti singlu... jinak bys musel menit celou kobylu a nebo kobylkovy plat... coz by narusilo jak vzhled kytary tak by to znamenalo i nejakou tu invetsici navic.

humbuckeru velikosti singlu se ted nabizi na trhu spousta.

jde taky o to, jestli chces jit rozhodne do humbuckeru a nebo ti postaci singl, ktery bude jen o neco vic urvany.

snimace z 52 vintage neznam, ale typnul bych to na nejake snimace spis do vysek s vystupem nejakych 5-7k.

osobne mam zkusenost z dimarzino virtual hot. vystup myslim kolem 9-10, je to alnico 2, ma pekny cisty zvuk, z kreslenim si poradi skvele. konstruovany je jako bezsumovy singl... cili pravdepodobne dve civky pod sebou s obracenymi poly. pekne si rozumi s krkovym v mezipoloze... zvuk ma v porovnani s klasickym tele snimacem ke kobyle vice vyrovnany. neni tak do vysek.

pak jsou jeste dalsi slusne kousky, se kterymi vsak nemam zkusenost. humbuckery little 59, hot rails... tyhle uz maji sinlejsi vystup a zvuk typickeho humbuckeru (pry). osobnem bych sel asi do neceho takoveho v pripade potreby raznejsiho humbuckerove zkresleni, pokud chces jet trochu pritvrdit, ale chces zanechat zvuk telete, tak bych se poohlidl po necem podobnem jako mam ja.
cermak.peter

Příspěvek od cermak.peter »

Mockrát děkuji za vyčerpávající odpověd. Máte ještě někdo nějaký návrh prosim? Jinak asi bych preferoval HB oproti singlovce, i když musim to někde vyzkoušet....
Děkuji
peter
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

vsuvka: jen bych rád dodal, že výstup je v milivoltech, v kiloohmech je impedance snímače.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“