Mozoly z hraní

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Remy Bonjasky

Mozoly z hraní

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Z barré akordů se mi udělal na ukazováčku hodně velkej mozol(na druhym článku prstu), takže musim barré teď hrát s ukazováčkem našikmo(jinak to bolí) a nejde to tak dobře jako když je tam ten prst rovně.
Tak se chci zeptat jestli se vám to taky nestalo ? Co s tim ? Amputace mozolu ? Nebo to časem zmizí ? Nebo si musim prostě zvyknout dávat tam ten ukazováček dost našikmo?
Tu poslední odpověď nechci slyšet :-)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

máš v tom mozolu vodu?
Remy Bonjasky

Byl jsem s tim i u doktorky a ta mi říkala, že prej v tom nic neni, žádnej zánět ani voda.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jak dlouho hraješ? Jo a mozoly jsou celkem častý, pokud máš ještě měkkej (píše se to tak že jo? :lol:) prst tak ti to může dělat i ty napuchlý mozoly. Pokud tě to začne během hraní bolet a vypadá že by se moh udělat, nejlepší je přestat hrát a nechat to na zejtra. Poslední dobou když mám nějaký poškození prstu, tak už je to jen ta povrchová ztvrdlá vrstva a druhej den je to už v klidu, asi to bude tim jak jsou na to ty prsty zvyklý. Zkus poslat fotečku. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Remy Bonjasky

O Vánocích to bude rok. Foťák doma nemám :-) Nejsem si tim jistej, ale myslim si, že se udělal až když jsem začal hrát na westernku, předtim jsem měl španělku a jak mám teď užší ten krk, tak mi okraj zasahuje přesně do toho místa, kde mám ten mozol. U třetího až prvního pražce mi to nevadí, ale dál už je ten mozol na strunách a tam to bolí, tak ho dávám bokem.

Nejsem si jistej
ale dvě "k" by se tam podle mě psali kdyby to bylo "měkký", tam je ta koncovka/přípona? ký ale měkej bude asi s jednim :)
weselow

Příspěvek od weselow »

Co zalepit?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Remy Bonjasky

Nejde o to že by mě to bolelo třeba jako řezná rána, nebo kdybych se tam odřel. Ten mozol je tak velkej, že když zatlačim na hmatník, tak mozolem už ho dávno mačkám, ale zbytkem prstu jsem ještě vejš, takže tam struny drnčej. Tak musim zatlačit tak aby i zbytek prstu zmáčknul struny na plno a to znamená, že ten mozol musim hodně zmáčknout- to je to co bolí.
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

Hlavně se nepokousej to propíchnout spendlíkem jak sem to jednou skusil ja,stipe to jak kr***********************va
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dělá se mi to běžně na ukazováčku na pravé ruce, hlavně po koncertech. Jedno use stal i prostě že nebyl plnej vody, ale krvavej,p rostě místo vody tam byla krev. Já to doporučuju nechat prá dní a pak ale vážně propíchnout, nijak mě to nebolelo...protože ono nevím jestl ito samo splaskne...ten poslední sjem tam měl myslím bez změny pěkně dlouho, až jsem vzal nůžky, lehce propíchnul a bylo to...pokud to ale uděláš moc brzo, kůže pod mozolem samotným nebude ještě znova vytvořená a pak by tě to mohlo bolet ještě víc...ench to prá dní v klidu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Remy Bonjasky

KIWI píše:Dělá se mi to běžně na ukazováčku na pravé ruce, hlavně po koncertech. Jedno use stal i prostě že nebyl plnej vody, ale krvavej,p rostě místo vody tam byla krev. Já to doporučuju nechat prá dní a pak ale vážně propíchnout, nijak mě to nebolelo...protože ono nevím jestl ito samo splaskne...ten poslední sjem tam měl myslím bez změny pěkně dlouho, až jsem vzal nůžky, lehce propíchnul a bylo to...pokud to ale uděláš moc brzo, kůže pod mozolem samotným nebude ještě znova vytvořená a pak by tě to mohlo bolet ještě víc...ench to prá dní v klidu...
Ty máš na mysli puchejř já myslim mozol ...
Deyw

Příspěvek od Deyw »

hele to me se taky delali mozoli na prstech....jak sem zacinal sem hral 20min a mel sem skoro proryty prsty do kve od strun...pak se to zlepsovalo a ted sem vty fazi ze uz to mam stvrdli a jak to tvrdne tak to boli...praska....a necitim nic na ten prst takze blbe mackam apod...uz to chci mit tvrdy a hrat jak fííík :D
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ked som tes zacinal na base tak sa my robyly velke mozole...potom to preslo...ale napr mam este jeden mozol a to ze som hral dlhsie na amatkach :D
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Tak to já nic nemám a nikdy sem neměl...konečky mi ztvrdly hned a nikdy sem s tím neměl problémy. A jestli to máš už od Vánoc (jestli dobře chápu) tak seš docela chudák...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

mal si nejake pauzy?alebo si nebol niekde na prazdninach pri mory?lebo slana voda neroby dobre na kozu a ak mas tvrdu kozu tak ztej vody ti hned zmekne a mozes doslova odznova zacat :D
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

mě se dělá mozol na palci levé ruky z drženi krku. jinak ostatní prsty vpohodě (tuk tuk) :)
jednou/ dvakrat mě zmodral jedne članek ukazovačku leve ruky z nadměrného hraní :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mozoly na prstech v zacatcich jsou bezne. Jde taky o to, aby hrac prsty primo ten hmatnik "nedrtil" vsi silou. Hrajte jemne, netlacte na struny, staci opravdu malo...
Remy Bonjasky

Ten mozol neni na konci prstu, ale uprostřed. Jako kdybch měl uprostřed prstu přilepenej menší hrášek. Na konci mám prsty ztvrdlý .... Od Vánoc to naštěstí nemám ... :shock: A u moře jsem nebyl ....
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Pokud se chceš toho mozolu zbavit, protože tě to nějak omezuje, doporučil bych koupel v teplé vodě [více teplé - kůže změkne a mozol půjde minimálně částečně dolu]. Jenže pak může nastat ten problém, že ti sleze tvrdá kůže i z konečků prstů, kůže bude zase měkká a můžou se znova tvořit mozoly... ale nemusí. Sám s tim už problémy nemám a i při delší pauze [14-20 dní?] se mozoly nevytváří.
Obrázek
16ForLife
Nový uživatel

Tvrdé prsty ze strun?

Příspěvek od 16ForLife »

Dobrý den,

hraju na klavír a nyní bych rád začal akustickou kytaru, ale bojím se, že mi prsty ze strun 'ztvrdnou' a už nebudou takové 'měkké a hebké' jako nyní. Vzhledem k mému povolání by bylo dosti nepraktické kdybych měl prsty jako někdo na stavbě. Je to pouze moje obava nebo fakt? Děkuji
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Mozoly z hraní

Příspěvek od Nero »

Prsty ti trochu ztvrdnou, "měkké a hebké" fakt nebudou. Ale pochybuju, že tě to bude nějak omezovat - a rozhodně to na tobě nikdo neuvidí :-D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“