Marshall JCM 900 2100 SL-X

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
garden
Kontaktovat uživatele:

Marshall JCM 900 2100 SL-X

Příspěvek od garden »

Ahoj, mám možnost koupit tento kousek za 14 000. Jedná se o Marshall JCM 900 serie 2100 SL-X. Je to jednokanál, Hi Gain Master. Přelampovaná a seřízená.
Chci se zeptat vás, zkušenných uživatelů, jaký na ni máte názor? Popř. kdo ji vlastníte, jak jste s ni spokojeni, + a - atd. O tomto aparátu už jsem si zjišťoval hodně, klasickou 900ku jsem slyšel naživo, ale nevím, jak na tom je série 2100 SL-X.
Hledám zvuk na hard rock (AC/DC, Led Zeppelin, Deep Purple), tak klasický heavy (Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden).. je tento aparát vhodný i do tvrdších stylů (thrash metal - např. Metallica atd.)? Čistý zvuk využívám zřídka, popř. jde nějakým způsobem "skočit" z vybrnkávačky na zkreslený riff?

Uvítám jakékoliv názory a připomínky. Zesilovač mám v plánu zkusit (koupit?) tento pátek. Děkuji
KRAMER Pacer Imperial, MARSHALL JCM 900 2100 SL-X (with 6L6), MARSHALL 1960A
goldenhat

Příspěvek od goldenhat »

No já mám JCM 900 4100, to je dvoukanál, jsem s tim maximálně spokojen. A celkem si troufám říct že pomocí nějaký slušný krabky z toho vytáhneš i zvuk na thrash... jinak na ten Hard a Heavy to bude hrát určitě. Takže pokud ti to bude vyhovovat, ta běž klidně do ní. BTW přes jakej box ti to povalí?
Cruiser by Crafter Les Paul
Jolana Diamant - moje vlastní celkvá úprava ;)
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
garden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garden »

goldenhat píše:No já mám JCM 900 4100, to je dvoukanál, jsem s tim maximálně spokojen. A celkem si troufám říct že pomocí nějaký slušný krabky z toho vytáhneš i zvuk na thrash... jinak na ten Hard a Heavy to bude hrát určitě. Takže pokud ti to bude vyhovovat, ta běž klidně do ní. BTW přes jakej box ti to povalí?
Bohužel ještě nemám našetřeno na box, ale až budou finance tak plánuji buďto Framus FR212 (osazen 2 Celestion V30) nebo klasiku 1960 A
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ten ti bude sedet na tebou uvedeny "marshallovsky" kapely - SLXko je ze serie 900, i kdyz se to nezda, daleko pred ostatnima dvema (DR,MKIII), bliz k 800, tudiz za 14k skvela koupe..aparat bez diod, Judas Priest ho dokonce i sami pouzivali;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
bjjz

Příspěvek od bjjz »

schanim apec na uplne ten samej sound, jakej si popsal ,) sice soudim z nahravek na youtub, ale zatim nejlepe splneju me kriteria ta jcm 900 .)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

predpokladam, ze je to od poksi z prahy (hral jsem s nim v kapele a tenhle zesilovac jsem byl s nim kupovat, ted hraje u nas ve zkusebne a prechazi na kombo). No nehraje to spatne, ale musis tomu dat kytaru,ktera ma sama o sobe koule, kdyz si s tim clovek pohral, lezl z toho peknej zvuk, ale chce to aspon V30 nebo idealne G12T75 repraky, aby to melo vic crunche, on to mel na greenbacky a aspon na me to bylo moc chlupaty, pres moji 1960tku to ale hralo dobre...takze jestli za 14, tak je to ok cena....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to jen o malo vic nez za kolik se prodavaji vselijake pochybne kopie 900ek, ja byt tebou tak nevaham. Ale souhlasim s tim, co pise citizen.one, jenom hlava ti zvuk neudela, musis k tomu mit adekvatni box a kytaru ;) Coz ale neni problem nakoupit pozdeji, ze :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Čau, Marshall Jcm 900 mohu doporučit. Sám ho mám (model 4100, dvoukanál 100W, lampy 5881 ) Před rokem jsem ho koupil za 13500,- a neměl jsem sním žádný problém... doporuču ji
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
garden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garden »

jonas1 píše:Ten ti bude sedet na tebou uvedeny "marshallovsky" kapely - SLXko je ze serie 900, i kdyz se to nezda, daleko pred ostatnima dvema (DR,MKIII), bliz k 800, tudiz za 14k skvela koupe..aparat bez diod, Judas Priest ho dokonce i sami pouzivali;)
900ka je bez diod? Já myslel, že s. Nebo to je tím SL-Xkem?
citizen.one

Je to s diodama, SL-X ma myslim o jednu lampu na kresleni vic nez ta druha a tim ma akorat vic gainu...
garden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garden »

citizen.one píše:predpokladam, ze je to od poksi z prahy (hral jsem s nim v kapele a tenhle zesilovac jsem byl s nim kupovat, ted hraje u nas ve zkusebne a prechazi na kombo). No nehraje to spatne, ale musis tomu dat kytaru,ktera ma sama o sobe koule, kdyz si s tim clovek pohral, lezl z toho peknej zvuk, ale chce to aspon V30 nebo idealne G12T75 repraky, aby to melo vic crunche, on to mel na greenbacky a aspon na me to bylo moc chlupaty, pres moji 1960tku to ale hralo dobre...takze jestli za 14, tak je to ok cena....
jj je to od poksy, on je první majitel nebo to má z druhý ruky? Ale jinak to vypadá na skvělej stav, problémy s tím prej nebyly. A co hrajete za styl?
citizen.one

on je druhej majitel, prvni to mel pouze v domacim studiu nekde u edenu co se pamatuju, takze luxusni stav, problemy s tim opravdu nebyly, jednou mu tak nejakej chlapek dal zalevno flasky,tak s tim pak byl u fairaisela co se pamatuju, stav to skutecne skvelej je....
oni hrajou nejakej punk rock-bigbeat ja s tim hral v punkovy kapele a ted jsem sestavil novou formaci, takovej emocionalni(zamerne rozepisuju, nejsme patkari :) ) thrash, post HC, groove metal...no sesli jsme se lidi co maji radi metallicu, panteru, ale i moderni veci ala SOAD, Machine Head a HC a Crossover party, takze se to tak nejak ovlivnilo...no...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

citizen.one píše:Je to s diodama, SL-X ma myslim o jednu lampu na kresleni vic nez ta druha a tim ma akorat vic gainu...
V SLX diody nejsou, kvuli cemuz je tam ta 4.preampovka..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

jonas1 píše:
citizen.one píše:Je to s diodama, SL-X ma myslim o jednu lampu na kresleni vic nez ta druha a tim ma akorat vic gainu...
V SLX diody nejsou, kvuli cemuz je tam ta 4.preampovka..
¨
taky si myslim, že je spíš tak
citizen.one

i kdyby nemela, oproti bezdiodovymu reseni to zadny vyhody nema :D
aspon zvukovy urcite ne, co vim, tak je to celkem jedno,mesa ma taky diodovy mustky a je to ok, mozna ze ta dual reverb serie je prirozenejsi nez tohle, tezko rict...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

SLXko ma zasadni vyhodu, a sice pouzitelny ZVUK - v osazeni EL34 mohutny a tlusty, ne bzucak typu Dual Reverb - na tvrdsi muziku je to diky dostatecny hladine gainu pouzitelnejsi aparat nez 800;)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od turbo_MaCk »

citizen.one píše:i kdyby nemela, oproti bezdiodovymu reseni to zadny vyhody nema :D
aspon zvukovy urcite ne, co vim, tak je to celkem jedno,mesa ma taky diodovy mustky a je to ok, mozna ze ta dual reverb serie je prirozenejsi nez tohle, tezko rict...
a nebylo těma můstkama myšlenej gecák, kterej je pouze na usměrnění?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
xmarox

Re: Marshall JCM 900 2100 SL-X

Příspěvek od xmarox »

Minulý týden jsem to slyšel v kombinaci se svojí bednou a gibson lp studio v kapele co hrála hodně rychlý a tvrdý hc/punk a byla to pecka, všichni jsme si z toho sedli na p***l a můžu jen doporučit, když se to vytavilo fest tak to fakt hrálo pekelně!!! hold 100w :D :D akorát nevím co tam měl za flašky...byli to novozélanďani tak jsme řešili spíš k**** než ampy :D :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“