Kytary Rickenbacker
Pravidla fóra
-
hhoonnzzaa
Kytary Rickenbacker
www.rickenbacker.com
Nechal jsem se inspirovat vláknem o Schecterech a zkusím takhle nashromáždit nějaký informace a zkušenosti o těhle kytarách, kdo jste na ně hrál nebo je nějak znáte pište, budu rád za cokoliv. Nejvíc se mi líbí asi model 330 a kdybych měl ty nehorázný peníze co to stojí tak do toho určitě jdu. Hraju HC a punk a mám rád moderní mesáckej a peaváckej zvuk (můj sen je Peavey 6505), tak by mě zajímalo, jak by si takovýhle kytary rozuměly s nějakým větším zkreslením...btw. myslíte, že by mělo smysl případně původní vintage snímače měnit za nějakej Duncan nebo DiMarzio, třeba Super Distortion?
Nechal jsem se inspirovat vláknem o Schecterech a zkusím takhle nashromáždit nějaký informace a zkušenosti o těhle kytarách, kdo jste na ně hrál nebo je nějak znáte pište, budu rád za cokoliv. Nejvíc se mi líbí asi model 330 a kdybych měl ty nehorázný peníze co to stojí tak do toho určitě jdu. Hraju HC a punk a mám rád moderní mesáckej a peaváckej zvuk (můj sen je Peavey 6505), tak by mě zajímalo, jak by si takovýhle kytary rozuměly s nějakým větším zkreslením...btw. myslíte, že by mělo smysl případně původní vintage snímače měnit za nějakej Duncan nebo DiMarzio, třeba Super Distortion?
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Rickenbackery myslím používali i Beatlesáci 
Dle mého názoru to nejsou kytary na metal a punk... A výměnou snímačů bys ,,zabil" tu kytaru...
Radši zkus něco jinýho... Navíc bych řekl, že jestli chceš hrát na pořádnou kytaru, tak bys ji tím punkem urážel [nic proti
]
... Na punk ti stačí dle mého nějaká kytara za 5 a nějaký výkonnější kombo, to je věc názoru... Ale jak jsem psal výše, podle mne to není na punk nejlepší volba.
Dle mého názoru to nejsou kytary na metal a punk... A výměnou snímačů bys ,,zabil" tu kytaru...
Radši zkus něco jinýho... Navíc bych řekl, že jestli chceš hrát na pořádnou kytaru, tak bys ji tím punkem urážel [nic proti
... Na punk ti stačí dle mého nějaká kytara za 5 a nějaký výkonnější kombo, to je věc názoru... Ale jak jsem psal výše, podle mne to není na punk nejlepší volba.
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
rickenbacker na punk, rock, klidně, největší slávu zažily v sedmdesátých letech ve skupinách hnutí mods, the who, jam a podobných- skvělé kytary, ale hrozně drahé. myslim že u nás jednu valstnil kytarista the prostitues
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Hrával na ní dost často i Ed z Radiohead.
http://www.youtube.com/watch?v=DbZyi9D1PGs
Za ty peníze bych ale šel do kytary, o který si budu jistej že je pro mě ideální, což na moderní highgain tahle nejspíš nebude.
http://www.youtube.com/watch?v=DbZyi9D1PGs
Za ty peníze bych ale šel do kytary, o který si budu jistej že je pro mě ideální, což na moderní highgain tahle nejspíš nebude.
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 10.09.2008 17:58, celkem upraveno 1 x.
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
ani né, dost slavné sou jejich elektrické dvanáctistrunky, a i samozřejmě klasické elektriky, mě se teda zezačátku taky nelíbily až hnusily, ale teď...nádhera, to je asi jak s teletem, musíš k tomu dospět. možná se ti zdá jejich basovky slavnější proto, že kopii dělala jolana ( a teď je děla bach, jenže bez pickguardu, takže sou dost ošklivé)Demilich píše:Já myslím, že slavé jsou spíše Rickenbacker basovky, než tyhle ukrutně nevzhledné kytary......
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
A navíc to má s Rickem společné docela niccaroline22 píše:ani né, dost slavné sou jejich elektrické dvanáctistrunky, a i samozřejmě klasické elektriky, mě se teda zezačátku taky nelíbily až hnusily, ale teď...nádhera, to je asi jak s teletem, musíš k tomu dospět. možná se ti zdá jejich basovky slavnější proto, že kopii dělala jolana ( a teď je děla bach, jenže bez pickguardu, takže sou dost ošklivé)Demilich píše:Já myslím, že slavé jsou spíše Rickenbacker basovky, než tyhle ukrutně nevzhledné kytary......
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
myslíš ty bachy nebo jolany? no teď sem se na ty bachy znova dívala, a sou fakt hrozně divné. nemá to s tim nic společného, pravda.Joey píše: A navíc to má s Rickem společné docela nichrál sem na to a ne-e...mrtvola.
to hansen: sorry ale nemám ponětí o čem to mluvíš, nějaký obrázek nebo tak?
Ale ano !!caroline22 píše:ani né, dost slavné sou jejich elektrické dvanáctistrunky, a i samozřejmě klasické elektriky, mě se teda zezačátku taky nelíbily až hnusily, ale teď...nádhera, to je asi jak s teletem, musíš k tomu dospět. možná se ti zdá jejich basovky slavnější proto, že kopii dělala jolana ( a teď je děla bach, jenže bez pickguardu, takže sou dost ošklivé)Demilich píše:Já myslím, že slavé jsou spíše Rickenbacker basovky, než tyhle ukrutně nevzhledné kytary......
Mám kámoše, který je fakt basový hobbista a má přehled a rickenbacker basa je jeho snem, prý se už nevyrábějí a originály se shánějí těžko a jsou mastné. Taky jsem už i u pár hodně známých umělců nějaké viděl, zatímco o nějakých jiných kytarách od nich tady slyším poprvé a to se o kytary zajímám.
Jedná se o tuhle legendární basu, prý má unikátní zvuk, pro což je tak vyhledávána, prostě prý legenda:

#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Jo myslel sem BaCH, ale ta Jolana BaCHu předčí, řekl bychcaroline22 píše:myslíš ty bachy nebo jolany? no teď sem se na ty bachy znova dívala, a sou fakt hrozně divné. nemá to s tim nic společného, pravda.Joey píše: A navíc to má s Rickem společné docela nichrál sem na to a ne-e...mrtvola.
to hansen: sorry ale nemám ponětí o čem to mluvíš, nějaký obrázek nebo tak?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
...jsou to krásný kytary, ale jak už tady bylo řečeno, jsou dost drahý. hodně se mi líbí jejich cinkavej zvuk - jinak na ně kromě těch Beatles hráli/hrajou lidi z kapel jako třeba Bikini Kill, Fugazi a dokonce kytarista z Converge, takže i ten metalovej zvuk se na to dá vyloudit, ale síla týhle kytary je podle mě v čistym nebo jen málo nakresleným zvuku...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
jinak k tem snimacum... tohle je podle me jedna z mala kytar, ktera si nezaslouzi nejake to prestavovani...
jinak rickenbackery hraje treba zpevak a kytarista Bailter space
a ma naprosto uzasny zvuk. tuhle kytaru je rozhodne skoda zprznit nejakou keramikou na metal
http://www.youtube.com/watch?v=aO5yH3CiSBc
jinak rickenbackery hraje treba zpevak a kytarista Bailter space
http://www.youtube.com/watch?v=aO5yH3CiSBc
- Regular John
Tu Jolanu D-Bass jsem ještě do nedávna měl a byla to za ty prachy (dají se sehnat kolem čtyř tisíc) naprosto skvělá basa, měla i ten charakteristický ostrý zvuk jako má Rickenbacker, samozřejmě ale, že kvalitou byla někde jinde, ale věřím, že kdyby se do toho nacpaly nějaké lepší snímače, tak by to bylo solidní děloJoey píše: Jo myslel sem BaCH, ale ta Jolana BaCHu předčí, řekl bych.
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
tak samozřejmě že sou to nehorázně dobré a slavné basy, pro basáky ráj a tak všechno, ale kytary rickenbacker za nima nijak nezastávají co se týče věhlasu, pro některé typy kytaristů je to typická must-have věc.Demilich píše:Ale ano !!![]()
Mám kámoše, který je fakt basový hobbista a má přehled a rickenbacker basa je jeho snem, prý se už nevyrábějí a originály se shánějí těžko a jsou mastné. Taky jsem už i u pár hodně známých umělců nějaké viděl, zatímco o nějakých jiných kytarách od nich tady slyším poprvé a to se o kytary zajímám.
Jedná se o tuhle legendární basu, prý má unikátní zvuk, pro což je tak vyhledávána, prostě prý legenda:
http://tpbweb.com/images/catalog/145444.gif