Potřebuju radu-vliv dřeva a HW na zvuk

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
ssony5

Potřebuju radu-vliv dřeva a HW na zvuk

Příspěvek od ssony5 »

Zdravim, potřeboval bych vědět jestli zvuk basy závisí třeba i na druhu dřeva. A taky jsem si všim že kámošova basa jen o mnohem lehčí a menší než ta moje. To má každá basa jinou velikost nebo je víc druhů neboco. Díky za odpovědi

aivn86//upraven název. přečit si prosím pravidla chování na fóru... :x kodex uživatele takhel blbej název topicu nikomu nic neřekne.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

ehm, to bude těžký. Ale odpovědel sis sám ne? Když má tvuj kámoš jinou basu, tak je jasný, že je víc druhů. Jinak byste přece měli stejnou! :shock: :D
Dedukce mesány :D :D :D

Jinak dřevo se zvukem určitě souvisí. Stejně jako snímače, elektronika apod.

O dřevě je tu topic, ale jsem línej ho hledat.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Zkus sipřečíst tenhle článek
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4755

Týká se sice kytar, ale pochopit se z toho dají i opovědi na tvé otázky...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
ssony5

Příspěvek od ssony5 »

díky....už jsem o mnohem moudřejší...akorád by mě ještě zajímalo jestli si mužu struny na kobylce snížit blíž k pražcům libovolně nebo jestli by to mělo bejt nějak specificky daný
cenda

Příspěvek od cenda »

ssony5 píše:díky....už jsem o mnohem moudřejší...akorád by mě ještě zajímalo jestli si mužu struny na kobylce snížit blíž k pražcům libovolně nebo jestli by to mělo bejt nějak specificky daný
tak aby se ti dobře hrálo a líbil se ti zvuk... vony když jsou moc blízko hmatníku tak o něj drnčej...
ssony5

Příspěvek od ssony5 »

díky........ takže to má i vliv na zvuk jo?
cenda

Příspěvek od cenda »

ssony5 píše:díky........ takže to má i vliv na zvuk jo?
no jestli to snížíš moc tak ti budou drnčet o pražce a bude to mít vliv na zvuk... musíš si s tim vyhrát jestli nechceš aby to drnčelo...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

cenda píše:
no jestli to snížíš moc tak ti budou drnčet o pražce a bude to mít vliv na zvuk... musíš si s tim vyhrát jestli nechceš aby to drnčelo...
Mohou drnčet, když hraješ na sucho, ale drnčení by nemělo být tk velké, abyb bylo snímáno snímači a tudíž přenášeno do aparátu a bylo slyšet...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

cenda

Příspěvek od cenda »

KIWI píše:
cenda píše:
Mohou drnčet, když hraješ na sucho, ale drnčení by nemělo být tk velké, abyb bylo snímáno snímači a tudíž přenášeno do aparátu a bylo slyšet...
stim si dovolim nesouhlasit... pokud snížíš jenom dohmat tak že drnčí tak musíš snížit i snímače... mě to teda pokaždý přenášela... jeden čas sem to i chtěl...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

cenda píše: stim si dovolim nesouhlasit... pokud snížíš jenom dohmat tak že drnčí tak musíš snížit i snímače... mě to teda pokaždý přenášela... jeden čas sem to i chtěl...
Máš vlastně pravdu, jak známo někteří basáci mají často takový ten cvakavý zvuk. Obávám se, ale aby to nepůsobilo příliš rušivě...

cenda

Příspěvek od cenda »

KIWI píše:
cenda píše: stim si dovolim nesouhlasit... pokud snížíš jenom dohmat tak že drnčí tak musíš snížit i snímače... mě to teda pokaždý přenášela... jeden čas sem to i chtěl...
Máš vlastně pravdu, jak známo někteří basáci mají často takový ten cvakavý zvuk. Obávám se, ale aby to nepůsobilo příliš rušivě...
to už je otázka citu a toho jakej zvuk chceš... pravda je že to pak zní jak buldozer...
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“