Nestíněný kabel

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Nestíněný kabel

Příspěvek od Wasserman »

Zdravim, shánim nějakej nestíněnej kabel, na propojení zesilovače a boxu ... tak kdybyste věděli o něčem kvalitnim, tak pište
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

zajdi si do najblizsieho elektra a tam si kup kabel cca 30KC a Jacky a zapajkujes a mas jak novy a nemusis prat samy prachy na jeden kabel
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ohledne siloveho kabelu tu mame specialni thread, doporucuji procist tam. Pokud propojujes hlavu a box, rozhodne nesmis pouzit bezny nastrojovy kabel, silovy kabel musi mit prurez aspon 2mm a jak jsi spravne poznamenal, nesmi byt stineny, ale klasicka dvojlinka.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

Hele a když bych si ten kabel chtěl vyrobit sám, tak mi stačí dvojlinka a k tomu klasický jacky 6.3 co se používaj na nástrojový kabely?? Dvojlinku doma mám a mám starší zlomenej kabel od kytary, ale jacky v pořádku, takže by to šlo spájet???
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud je ta dvojlinka dost tlusta, pak neni problem. Nevim sice, jestli to nebude mit nejaky vliv na zvuk (material a konstrukce kabelu), ale hrat to bude.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Na propojení zesíku a repra se dá použít takřka cokoliv, ale musíš vědět co propojuješ a jaký výkon. Na 15W ti bude stačit obyč dvojlinka. Na 100W už musíš mít něco s větším průřezem. např: odkaz

Co se týká konektorů tak obyčejné jacky z elektra za 15,- bych asi nedoporučoval, protože ta část na kterou se pájí dráty je z dost tenkého materiálu a při zatížení velkým výkonem by to nemuselo zvládnout. Je lepší použít větší průřez materiálu než tenký. Tzn. kupovat kvalitnější konektroy a nešetřit na nich.

Záleží jak moc veliký výkon chceš propojovat.???
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

aivn86 píše:Na propojení zesíku a repra se dá použít takřka cokoliv, ale musíš vědět co propojuješ a jaký výkon. Na 15W ti bude stačit obyč dvojlinka. Na 100W už musíš mít něco s větším průřezem. např: odkaz

Co se týká konektorů tak obyčejné jacky z elektra za 15,- bych asi nedoporučoval, protože ta část na kterou se pájí dráty je z dost tenkého materiálu a při zatížení velkým výkonem by to nemuselo zvládnout. Je lepší použít větší průřez materiálu než tenký. Tzn. kupovat kvalitnější konektroy a nešetřit na nich.

Záleží jak moc veliký výkon chceš propojovat.???
Je to Peavey 6505 ... 120 W ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak v tom případě je lepší použít drát silnější. Já bych doporučil ten s průřezem 2,5mm. Budeš mít jistotu. Lepší vždycky silnější drát než slabší, kterej by se ti mohl zahřívat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wasserman »

aivn86 píše:Tak v tom případě je lepší použít drát silnější. Já bych doporučil ten s průřezem 2,5mm. Budeš mít jistotu. Lepší vždycky silnější drát než slabší, kterej by se ti mohl zahřívat.
Tys mě nepochopil, drát mám dost silnej, ale ptal sem se, jestli budou stačit jacky z obyč nástrojovýho káblu
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo, pokud to nebudou naky Adam Hall za 9Kc kus :) Ja mam normalni Neutriky na silovym kablu a funguju.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Wasserman píše:
aivn86 píše:Tak v tom případě je lepší použít drát silnější. Já bych doporučil ten s průřezem 2,5mm. Budeš mít jistotu. Lepší vždycky silnější drát než slabší, kterej by se ti mohl zahřívat.
Tys mě nepochopil, drát mám dost silnej, ale ptal sem se, jestli budou stačit jacky z obyč nástrojovýho káblu
Na začátku jsi se ptal na kabel tak jsem na to i odpovídal. A o těch konektorech jsem se trochu zmínil stím, že tam platí to stejný co u kabelu. Čím větší tím lepší. Takže obyčejné z elektra rozhodně nedoporučuju na takhle velkej výkon.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“