Hrajete folk ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Remy Bonjasky

Hrajete folk ?

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Všimnul jsem si že většina lidí hraje na elktrickou kytaru, různý sóla, intra a vůbec písničky většinou od cizích interpretů ....
Když se řekne kytara, tak si to vybavim, ale taky mě napadá ještě táborák s akustikou :-)
Hrajete taky občas u ohně ? Nebo aspoň písničky co tam patří ?
Když už jo, tak co ? :wink:
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Hrávám u posezení a u ohně a většinou (skoro všemi tady nenáviděné a mnou oblíbené) Kryštofy , jinak taky radiohead páč to moji kámoši znaj , něco od Coldplay prostě všecko :wink:, jo a ještě něco od fixy
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
pehve

Příspěvek od pehve »

folk já moc rád a většinou to i sleduju
ohen si děláme přes leto na zahradě dost často, máme 2 kytary, housle, banjo, občas basu a kdo co přinese
to je potom folk :D
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

naprosto nesnáším hramadný zpívání, dovede mě to pěkně zakzit večer, u ohně se má kecat, smát se, vymýšlet blbosti, pít pivo a dělat sranda, ne vejrat do zpěvníku a monotóním znuděným hlasem békat.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

JJ, kdysi jsem hrával folk na různých festivalech a portách, Pak jednou na Loketským kotlíku nám nedali ani na cesták protože museli zaplatit Toho arogantního Nedvěda, tak jsem jim tam řek že mi všichni kotlíkáři a pečbuřti můžou políbit pr... a začal jsem hrá bigbít.

:D
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Klasicky taborakovy pisne z duse nenavidim, ale casem bych rad rozjel nejaky projekt v tomto duchu:
http://www.youtube.com/watch?v=pK1heD9Y ... re=related
Dost to vychazi z folku (ostatne tomuhle stylu se casto rika Neofolk), tak snad nejsem az tak OT :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Folk - folkrock, moc rad hraju napr. Vlastu Redla nebo Karla Plihala, jsou to moc mile veci.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Ked uz tak tak ludovky , kamarad hra na bicich (blackmetal) ale chodi aj na zabavy si privyrabat ludovkamy ...este kedysi ked som snimy tam hraval tak som si aj ja zahral ludovky a standa aspon bola :D
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Ne.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Atkins píše:Folk - folkrock, moc rad hraju napr. Vlastu Redla nebo Karla Plihala, jsou to moc mile veci.
Přesně, ještě Nohavicu a Dobeša...to jo tyhle čtyry + ještě ze zahraničních Simona & Garfunkela...folk mám rád.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hraju, a hraju docela rád. Na akustice jsem začínal - Bob Dylan, Simon + Garfunkel, Nohavica, Leonard Cohen atd atd. Čas od času prostě dostanu náladu hrát na akustiku, tak ji vezmu a to pak přijde na řadu i ten folk, folkrock apod.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Asi jsem divnej, ale hraju folk (nebo cokoliv u ohně) rád. A to jak s "kapelou" - dáváme dohromady takovou menší kapelku, nebo u ohně. A neznám nic lepšího než hromadný békání. Přijde mi, že to ty lidi tak hezky naladí na společnou notu :D
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Nemám rád folk a z táborových písniček šílím..obzvláště z "kopni do tý bedny..." :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Nesnášim ty odrbaný písničky ze "žlutého" zpěvníku ... slyšim z toho písničky každej tejden na hudebce plus na táboře je ten zpěvník taky velice oblíbený ... fuj :) . Ale naučil jsem se podle něho základní akordy, to jsem zase rád ...
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Pidin

Příspěvek od Pidin »

Na každý venkovní kalbě si děláme s klukama muziku sami! Přitáhnou se dvě kytary a někdy víc nejakej malej bubínek a už se jede folk jako prase! Ale hrajem spíš český punkový a rockový pecky v akustickým podání! S postupem večera se hrají lehčí a lehčí songy :D nikdo pak už nezvládá držet akord a spíš řve :D
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Myslím, že i folk může být v některých případech pořádná muzika. A na kytaru docela težká. Doporučuji zkusit hrát třeba takové Marsyas, Mertu, Plíhala (zvlášť z období Plíharmonie - naučíte se pár jazzových akordů, teda jestli je ještě neumíte :D ) nebo takový Rímský.
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

tak kdyz uz jste tady nakousli hromadny zpivani u ohne tak s tim nemam vubec problem... na ruznych akcich to je proste neodmyslitelna vec.

a kdyz se nekde sedi, popiji,bavi se... a clovek ma nekde u sebe kytaru tak samozrejme hned vsichni zacnout ppopichovat at se zacne hrat... a i kdyby tam vyseknul brilantni solo tak to ostatni(krome tech kteri umi na neco hrat) stejne neuspokoji protoze se chteji bavit na PISNICKY ktery znaji a u kterych muzou prodat jejich alkoholem posilneny hlasy. Vim ze smrdlat 4 akordy porad dokola neni zadny umeni ale zrovna na chlastackach to plni ucel a kdyz kolem me zpiva 40 priopilych lidi(mimochodem nejvdecnejsi publikum :D ) tak to bavi i me porad dokola brousit D A G C 8)

no a co se puvodniho tematu tyce tak na folku jsem vyrostl a krome obdobi 12-15 let kdy jsem Nedvedy a spol. nemohl slyset si folk obcas rad pustim
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
pooseek

Příspěvek od pooseek »

Folkáč je právě tak složitej, jak si ho člověk udělá. Tak je to ale všude...

taky hraju Folk, ale moc to nežeru, spíš se k tomu stavím trochu laxně. Snažím se to spíš ze svého pohledu směřovat dycky jinam, třeba jazz, blues, rock, bigbeat a tak. Voni ty Marsyas to maj taky tak

Snad se můžu pochlubit :::Pěttet
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
pehve

Příspěvek od pehve »

pooseek píše:...Snad se můžu pochlubit :::Pěttet
jo hraje vám to skwěle, třeba Prašná brána je super, ty hraješ kytaru?
pooseek

Příspěvek od pooseek »

jaj, dík pejsku :) Škoda, že seš zdaleka
já vedu bas, kterej je na nahrávce moc zastrčenej. Přeci to je jenom pouhý záznam live koncíku...
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“