brum na vox 30vt

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kilas
Kontaktovat uživatele:

brum na vox 30vt

Příspěvek od kilas »

Vím že spustu uživatelů má vox řady valvetronix jako já a potřeboval bych radu. Mám dva efekty. oba od ibanez (chorus ,delay) a klasickou cestou kytara- efekty- aparát je vedu do komba. Zapnu aparát pěkně na čistej (tweed) a v klidu si vychutnávám oba efekty. Ovšem když přepnu na zkreslenej kanál (nu metal) tak to chytne šílenej brum i když mám ztlumenou kytaru a oba efekty vypnuté. Prosím pomocte mi. Jestli s tím vytáhnu na pódium tak mě zvukař zaškrtí.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Proč ty efekty nemáš ve smyčce?(teda pokud ji AD30 má:))
No on brum pokud máš takhle silnej preset + gain + efekt neni zas tak neobvyklej. Můžeš zkusit operovat s noise gate. Pokud ti to ale příde až moc, zkus obnovit tovární nastavení, může to pomoc. Jak to udělat je v manuálu.
Taky s tim musíš umět pracovat, při přepnutí z tweedu na numetal v manual mode musíš určitě poladit gain/volume...
A nemůže bejt chyba v těch efektech? Že prostě generujou šum kterej se při velkejch hlasitostech posílí?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no v prvni rade to zkus bez efektu... ty ibaneziky asi zrovna nebudou TB, takze kdovi co tam ten jejich uzasny buffer pusti za binec...

taky nevim, jak jsi na tom s kytarou? singly? humbuckery? mas ji odstinenou? dost to pomuze...

jo a jinak je jasne, ze kdyz nastavis kombo na higain zvuk, tak ze to nebude zrovna potichu, ale bude to delat mensi binec... proste to tak je. ciste zvuky binec nedelaji, zkreslen delaji - zalezi jak moc velky a to bys nam mohl priblizit
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

noise gate na tom kombu to dokaze vycistit ale uz si sakra nepamatuju jak sem to delal :D
btw.noise gate dobre funguje i na mym Korgu AX3 kde nektery presety vazne delaj dobrej bordel a kdyz si s tim clovek pohraje tak je to pak cisty
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

já vím že zkreslní normálně bordel dělá, ale já tam mám noise gate už zabudovanej (tap + edit nebo nějak tak) když hraju přímo do komba tak je to oki - síce mí to noise gate občas usene dřív, ale žádný šumy. Určitě to bude v efektech ale nevím čím to je.. jestli nějak špatně uzemněny....??
Taky je zarážející že to u toho čistýho nedělá... vůbec nevim..

\\Smrťokvítek: upraveno, používej edit.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

A ty efekty máš na baterky nebo na zdroj ? Jestli na zdroj, je stabilizovaný ? Většinou je příčina brumu u efektových krabiček v napájení potažmo dvojité zemi. Navíc oba efekty - chorus i delay se dávají většinou až za zkreslení, tedy v tvém případě do efektové smyčky.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mám taky delay a chorus Ibanez - oba dva mám ve smyčce (chorus -> delay). Napájený z jednoho zdroje - adaptér Ibanez s rozdělovacím kabelem) a nic mi to nedělá. Takže možná bude špatnej zdroj, nebo snímače, kytara ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, nenapadlo tě zkusit nějaký jiný (čti kvalitnější) kabel?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

no pořádně jsem se do toho vrhnul a zkoušel jsem všechny možnosti. Adaptéry mám korga - http://kytary.cz/korg-stabilizovany-ada ... 80:0:0:1:0 uplně novy. oVšem efekty tak nový nejsou.. konkrétně mám ibanez digital delay DL5 a Ibanez super stereo chorus sc10... No víte moc elektrice nerozumím ,ale všiml jsem si že na efektech je napětí DC a adaptérech AC :lol:. Jestli by to mohlo být tím tak nevím proč marshall 50rg dfx na to vůbec nereagoval. Jo kombo má šumovou bránu. TAkže jsem to dokázal sklopit, ale brutálně mi to osekává kytaru. elektricky flažolety si nezahraju :cry: . Nemáte někdo řešení mích problému??? ( teda kromě koupi nových efektů. nejsem výdělečně činý)
nike.tom

čistý kanál

Příspěvek od nike.tom »

koupil sem si stejný kombo jako ty (AD30VT) ale nemůžu vůbec přijít na to jak pustit čistej kanál, at dělám co dělám tak mi to zní pořád divně .. nevíte někdo ? díky
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Re: čistý kanál

Příspěvek od vikicek »

nike.tom píše:koupil sem si stejný kombo jako ty (AD30VT) ale nemůžu vůbec přijít na to jak pustit čistej kanál, at dělám co dělám tak mi to zní pořád divně .. nevíte někdo ? díky
Otoč prvnim potem zleva uplně doleva a jestli tam nebude čistej, tak sem čínskej bůh srandy :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Hele chorus a delay patri za zkresleni, a kdyz je pred zkreslenim tak to zni proste hrozne. Jinak jestli mas na oba zdroje adapter zvlast?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“