Randall, Roland nebo Fender?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Joha

Randall, Roland nebo Fender?

Příspěvek od Joha »

Budu mít kytaru SQUIER BY FENDER - Affinity Fat® Strat HSS
a potřebovala bych i nový kombo. Prozatím domů na cvičení (tak do 2500 nejvíc).
Přemejšlim mezi:
http://kytary.cz/randall-rx25rm/99981/? ... e99afe94a0
ten Randall sice nevim jestli to bude kvalitní, ale je to 25W a to by stačilo i na nějaký to menší zkoušení se skupinou, tak nevim.
http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly- ... e99afe94a0
Na Rolanda sem taky slyšela skoro samou chválu..
http://kytary.cz/fender-frontman%e2%84% ... e99afe94a0
Fender, taky ho má dost lidí a nestěžujou si, tak pokud máte nějaké zkušenosti, tak prosím poraďte. Klidně můžu i jinou značku ;). Díky. (omlouvám se, pokud to je už někde tady zmíněný, ale nenašla sem to)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No mam 212 frotmana 100w a toho rolanda cuba...bral bych asi toho rolanda...na zkoušení s kapelkou?bubeníka stejnak s jednim malym reprem a 25w nepřehlučíš...když budeš jamovat s ámošem tak si to můžete dát potichu takže ti teoreticky stačí 10w naprosto bohatě... :wink:
Bral bych rolanda,ale fender je taky good...
Jinake jestli ještě nemáš ani kytaru tak myšlení na skupinu je celkem naivní myšlenka :wink:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Drobák píše:No mam 212 frotmana 100w a toho rolanda cuba...bral bych asi toho rolanda...na zkoušení s kapelkou?bubeníka stejnak s jednim malym reprem a 25w nepřehlučíš...když budeš jamovat s ámošem tak si to můžete dát potichu takže ti teoreticky stačí 10w naprosto bohatě... :wink:
Bral bych rolanda,ale fender je taky good...
Jinake jestli ještě nemáš ani kytaru tak myšlení na skupinu je celkem naivní myšlenka :wink:
Já bych se nebál ani toho Randalla...
Roland-univerzálnost
Fender-na to, že je to tranzistor má docela pěkný čistý zvuk
Randall-já sice na žádného ještě nehrál, ale tato firma se mi dost líbí :)
... lidi tady jejich pololampy a tranzistorové zesíky chválí. Prej maj slušný zkreslení...
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Za mě roland
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Za mě nevím. Zdá se mi že by sis hlavně měla ujasnit co za styl chceš hrát.
Randall-metal

Roland-Rock

Fender-Rock and roll
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Joha

4Saul

Příspěvek od Joha »

Saul: No právě, my teda plánujem (už máme skoro všechny členy :-D) punkovou skupinu. My sme všichni na tenhle styl, takže o melodii ani tak nejde (teda samozřejmě by to mělo zahrát i čistý tóny), jako spíš o ten rámus. Pár akordů, vyřádit se u toho, pobavit a stačí :-D. Takže vážně nevim.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no tak zvuk budeš hrotit krabkou ne?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: 4Saul

Příspěvek od Prejdák »

Joha píše:Saul: No právě, my teda plánujem (už máme skoro všechny členy :-D) punkovou skupinu. My sme všichni na tenhle styl, takže o melodii ani tak nejde (teda samozřejmě by to mělo zahrát i čistý tóny), jako spíš o ten rámus. Pár akordů, vyřádit se u toho, pobavit a stačí :-D. Takže vážně nevim.
Mno... Tohle Vám asi stačit nebude, to by Váš bubeník musel být džinista...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Bude bubnovat třásněma :D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

tak ber toho rollanda. Na Randalla asi zapomeň protože ten čistej je kekl. Každopádně těch 25W ani neutáhne zkušebnu.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Drobák píše:Bude bubnovat třásněma :D
Jj, metličkama nebo nelámavýma pastelkama
Joha

Příspěvek od Joha »

Prejdák píše:
Drobák píše:Bude bubnovat třásněma :D
Jj, metličkama nebo nelámavýma pastelkama
Drobák a Prejdák - běžte se fakt bavit někam jinam ;) já potřebuju poradit, né aby si z toho tady někdo dělal p*del..ale jak myslíte no..
Drobák

Příspěvek od Drobák »

já už ti svoje řekl...

no to je krutá realita,ale když myslíš že si s 10w kombem zahraješ s bicíma tak ok....
Joha

Příspěvek od Joha »

4Drobák: To kombo budu mít 25W a né 10 a myslim, že to na menší hraní stačí ;). Někdo se s bicíma slyší i s 15W. Šlo mi spíš o značku a kvalitu. Ve wattech mám jasno ;).
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

pokud máš ve watech jasno tak prosím.... Ale zeptej se třeba Crowlyho jestli to stačí. Jemu třeba nestačil ani 150W hybridní hlava+4x12" engl.

jako hlavní problém těch malých komb bych viděl, že jakmile to dáš jen trochu nahlas, tak je zvuk naprosto nechutnej.

Možná se raději podívej na bazar

třeba http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka ... on=&ins=10
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Joha píše:4Drobák: To kombo budu mít 25W a né 10 a myslim, že to na menší hraní stačí ;). Někdo se s bicíma slyší i s 15W. Šlo mi spíš o značku a kvalitu. Ve wattech mám jasno ;).
Toš to byl asi lampáč ;)
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Re: Randall, Roland nebo Fender?

Příspěvek od medvidek »

Joha píše:Budu mít kytaru SQUIER BY FENDER - Affinity Fat® Strat HSS
a potřebovala bych i nový kombo. Prozatím domů na cvičení (tak do 2500 nejvíc).
Přemá dost lidí a nestěžujou si, tak pokud máte nějaké zkušenosti, tak prosím poraďte. Klidně můžu i jinou značku ;). Díky. (omlouvám se, pokud to je už někde tady zmíněný, ale nenašla sem to)
nechci ti motat hlavu ale mam stejne dilema a to s vyberem komba do prave zminovanych 2.5k ...
dospel jsem ke dvema http://kytary.cz/line6-spider-iii-15/89 ... 50:0:0:1:0

http://kytary.cz/crate-kytarovic-kombo- ... 92:0:0:1:0

neberte to jako spam ... xD
*edit* ale tipuju ze tem randalum/rolandum se asi nevyrovnaj? :arrow: (:
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Joha píše:4Drobák: To kombo budu mít 25W a né 10 a myslim, že to na menší hraní stačí ;). Někdo se s bicíma slyší i s 15W. Šlo mi spíš o značku a kvalitu. Ve wattech mám jasno ;).
No sou to tvoje prachy...aby ses pak nedivil že kamarád co má 15w lampy třídy A za kterou dal 20 000 a ty máš 25 a ne a ne to přehlučit..ono myslet si že přehlučíš bicí za 2000kč je docela naivní...na tož pak když si budeš chtít vystříhnout solo a přehlušit ty bicí...to je opravdu scifi 25w...bicí ti bez ozvučení v menší hale (tělocvična) udělaj celkem slušnej randál...25w ti do zkušebny stačí...klidně i 10 w,ale ne s bicmanem...možná tak s kytaristou a basákem,protože ty si můžou hlasitost nastavit,bicí ne.toho rolanda co chceš mam doma,ale zvýšenou watáž na 30w...tak jestli v tom máš tak jasno tak se ke mě stav s bubnama a změníš názor...pak máme ve zkušebně 100w fendera a ten už ty bicí utáhne,utáhne zhruba tak že je čitelnej zvuk,ale jak by si je chtěl přehlušit tak je ten zvuk ve vysoký poloze hnusnej...a to je to 2x 12"... :wink:
Co máš teď za kombo a kytaru?
Joha

Příspěvek od Joha »

tyjo řeknu neřeště to a řešíte to ještě víc..to sou prostě kluci/chlapi tohleto :-D..chápete, že já mám na kombo jen maximálně do těch 2 a půl litru a že ve wattech radit nepotřebuju? :-D
já jen chtěla poradit, jaká značka má hezkej zvuk, abych si to nemusela zkoušet v nějakej kamennej prodejně..ale toho se asi od vás nedočkám, tak když tohle nevíte, tak to prosím nechtě bejt ;)
Díky (doufám, že teď tu zase nebudou zprávy o tom, jak sem blbá a milionkrát opakovaný to, že bicí nepřehlučim..tak sakra, to je moje věc ne? na to sem se neptala ;)..)
ale jinak těm co poradili děkuju
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Nazdar! Rád zde vidím slečnu, ale nerad kazím komukoliv iluze;) a poradím Ti jenom tak, že u tranzistorovýho komba do 2500 kolonka "hezký zvuk" neexistuje a eště dlouho existovat nebude. A pokud máš v ostatním jasno, tak tím líp. Vezmi krabici, která se Ti prostě líbí, zvuk totiž vážně řešit nejde;) lovu zdar.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“