armi píše:u nás v Tescu mají Stagg strata a vypadá to na celkem slušný kousek, krk rovný, pražce zabroušené... jen to zkusit někde zapojit
o to ani nejde, krk může být rovný jak chce, a zabroušení pražců je otázka 5 minut, ale neustále se rozladující mechaniky, povolující se tremolo, nenaladitelnost oktáv. to už je o něco horší........
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
jaroslav.celujko píše:Hm, ja stagga mam rok, a rikam, je to proste na h....o!!!!Fakt, na zacatku jsem si myslel, ze ta kytara je v poho, ale po pul roce mi sjely prazce, nektere kovove dily zrezly, tremo;o je zje...e, v hajzlu proste...
lol co sis to vybral Kamos ma Staga dva roky a zije, nic se jemu nezkroutilo, vsechno funguje tak jak ma
jaroslav.celujko píše:Hm, ja stagga mam rok, a rikam, je to proste na h....o!!!!Fakt, na zacatku jsem si myslel, ze ta kytara je v poho, ale po pul roce mi sjely prazce, nektere kovove dily zrezly, tremo;o je zje...e, v hajzlu proste...
lol co sis to vybral Kamos ma Staga dva roky a zije, nic se jemu nezkroutilo, vsechno funguje tak jak ma
Myslím, že je častější případ kolegy, jemuž se stag podělal, než tvého kamaráda, jemuž zůstal v celku.
Disasterpiece píše:hold se stava... taky zavisi jak je kytara skladovana, jestli je tam vlhko atd... hraje to taky svoji roli.
Pokud jde o skladovani u vyrobce, tak to je samozrejme soucasti reputace samotneho vyrobce... Pokud jde o skladovani i distributoru, tak pochybuju, ze to nemaji poreseny, protoze casto ve stejnych skladech lezi vedle sebe Staggy a Gibsony.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
armi píše:u nás v Tescu mají Stagg strata a vypadá to na celkem slušný kousek, krk rovný, pražce zabroušené... jen to zkusit někde zapojit
o to ani nejde, krk může být rovný jak chce, a zabroušení pražců je otázka 5 minut, ale neustále se rozladující mechaniky, povolující se tremolo, nenaladitelnost oktáv. to už je o něco horší........
Já absolutně nechápu, co furt máte proti staggům... Jsou levní to je SKVĚLÁ vlastnost, a to čím argumetnuješ -mechaniky atd... to všechno jde velice dobře vyměnit( super japonská luxusní mechanika stojí 700kč)
Pokud je kytara ze dřeva a má rovnej krk, tak už neni co řešit a kupujte, protože všechno vyměníte za velice dobrej peníz za luxusní hardware který na těch kytarách ( co má většina fóra tedy 10-20 000kč) nikdy nenajdete.... Vždyt si furt kupujete to samé tělo a krk ana tom naskládaný nějkaý hardware, ale ten je strašně drahý v poměru k jeho kvalitě...
Kromě toho zabroušení pražců není otázka 5 minut..
Naposledy upravil(a) Clarx dne 15.09.2008 17:03, celkem upraveno 1 x.
Clarx píše:Já absolutně nechápu, co furt máte proti staggům... Jsou levní to je SKVĚLÁ vlastnost, a to čím argumetnuješ -mechaniky atd... to všechno jde velice dobře vyměnit( super japonská luxusní mechanika stojí 700kč)
Pokud je kytara ze dřeva a má rovnej krk, tak už neni co řešit a kupujte, protože všechno vyměníte za velice dobrej peníz za luxusní hardware který na těch kytarách ( co má většina fóra tedy 10-20 000kč) nikdy nenajdete.... Vždyt si furt kupujete to samé tělo a krk ana tom naskládaný nějkaý hardware, ale ten je strašně drahý v poměru k jeho kvalitě...
Kromě toho zabroušení pražců není otázka 5 minut..
Tohle jsem si kdysi myslel taky, ze vubec nezalezi na kvalite dreva a ze vse vyresi vymena snimacu. Velmi jsem se mylil. Ver tomu, ze pokud si na kytare priplatis byt jen 1000ku, tak pokud zrovna neni predrazena, poznas to.
Naposledy upravil(a) Wohma dne 15.09.2008 17:50, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Jooo... Pochopim, kdyz nekdo, kdo ma PRS, byt "jenom" SE, napise stagg nikdy, ale nekdo s kytarou SX? Vzdyt tyhle kytary jsou +- stejny kvality a lisi se jen kus od kusu..
Na dřevě je to hlavní to, že tam je a že díky tomu kytara bude dobře rezonovat.. Ano samozřejmě taky si šetřim že si nechám udělat custom kytaru u p. Papeže, ale tam už je poznat ten rozdíl toho dřeva, protože to dělá z opravdu kvalitního dřeva, kdežto v cenové relaci o které se bavíme je u toho dřeva rozdíl minimální... a mě teda zvuk z mé vytuněné fokusky přijde o hodně lepší neýž zvuk gibsonu sg special... a kytar této cenové kategorie
Clarkxi opravdu s tebou nemůžu souhlasit. HW je jedna věc. Ale kvalitní zpracování celé kytary je věc neméně důležitá. A kvalitní drahá kytaru se od té levné hezké odlišuje většinou pouze detaily. A to můžu posoudit z vlastní zkušenosti (Fokus Strat vs. Fender Stratocaster) Fokus je za ty peníze super kytara jako záložní nebo na cvičení, ale prostě když chytneš do ruky Fendera tak je to poznat. Lepší profil, krku, lepší ladění jak v prvních pár polích hmatníku tak i na oktávách, kvalitnější HW, atd atd. A to nemluvím o Fenderu za 40 000,-, ale o mexickým standartu 3x SC kterej novej tuším stojí něco okolo 14 000,- Takže není třeba chodit tak daleko, aby jsi poznal rozdíl. A tvoje teorie o tom, že všechny kytary co tu máme (10-20t tis)jsou stejné je naprosto mimo.
Jinak pro autora článku. Stagg raději opravdu nebrat a koukni na bazar. Jetá Ibanezka se dá určitě za ty peníze sehnat a bude to lepší jak toto. Popř tomu Squieru i Cortu můžeš věřit taky.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801