Neladí Gčko na druhym pražci ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Neladí Gčko na druhym pražci ?

Příspěvek od vikicek »

Hoj lidi, sem bezmocnej ... ted sem hrál na kejtru a mam problém s Gčkem. Jako taková struna i oktáva ladí, ale když hraju třeba Fko(u toho akordu jsem si toho právě všiml), tak je jakoby rozladěná , ale pražec se zdá v pořádku .. co s tim doháje :? :( ..

EDIT: Asi se mi to musí zdát, protože ať hraju jakýkoliv sola nebo útržky z písniček kde se hraje na G strunu, tak se mi zdá, že ladí. Jen při tom F akordu..tzn. že by to mělo bejt fakt jen na 2. :shock:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

gčka to dělaj, zkus ho celý drobet nad/podladit
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Hele já jsem asi fakt zešílel ... když hraju ty základní akordy jako D,Ami,Dmi kde se hraje na G na 2. pražci tak tam se mi to zdá naladěný. Jakmile hraju F, tak se mi to zdá rozladěný ... tak to asi nebude problém kytary :shock:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No tak jsem si vzal do pazourů i moji pravěkkou akustiku a zjistil jsem, že tam to zní uplně stejně, takže já se jdu objednat na ušní a vy tohle moje téma prosím smažte, děkuji. Omlouvám se za zmatek :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MLuvilo se tu o tom kolikrát - věčný problém g struny. Je u ní asi nejvíc poznat, že sladění oktáv nevyladí strunu po celém hmatníku a u kytar nižší kategorie to je prostě poznat. Neřešítelný problém...

Maximálně tak kompenzovaný nultý pražeč...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Wow, tak díky :shock:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

přesně, je to víceméně jen problém levnějších kytar
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

NEJENOM - levnejsich ale i mnohych drazsich - neni to o nastroji ale charakteru samotne struny. Zkus si natahnout misto hladkeho "g" opredene a uvidis jak to najednou zacne ladit. :!:
vikicek: Pokud nutne nepotrebujes "tahat" "g" strunu nahrad ji opredenou. Napriklad Thomastik ma motany gecka ale motany do hladka, takze to treba ani nepoznas - je to serie "Swing" - mohu vrele doporucit, mam je na dvou semiakustikach.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

Opredena je to ze je obvinuta tim tenkym bronzovym dratkem nebo co toje ale mám to bronzovou barvu,to je no?
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jo, opletená prostě ... :wink:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Lime

Příspěvek od Lime »

Zdravím,
problém je jednoduchý - při hraní akordu např. F dur hraješ na struně g tón a (tzn. jedná se o velkou tercii) - ta je velmi háklivá na přesné ladění (věřím, že když hraješ akord fmi - tak to ladí, co? Předpokládám, že problém je po celém hmatníku (vždy při hraní dur akordu ten tón na g-čku neladí). Doporučuji to, co eugeene - mírně strunu g podlaď (asi tak, aby zase při hraní klasického C dur nebylo g moc pod). Dále si pořiď tvrdší struny, ty Ti nedovolí tak nepřesné držení v prstech... Dále nevím, zda se jedná o elektriku, popř. akustiku - u akustiky možná hejbnout s krkem, u elektriky doladit oktávy...
Problém znám, někdy jsem měl pocit, že mi kytara neladí, ale je to tak - uši ošálit nejdou - dokonce jsem ji půjčil i známému a tomu to ladilo, je to také o přesném držení struny (nesmí se Ti to moc vytahovat)...
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Mastr

Příspěvek od Mastr »

U mojí vytuněné diamantky je stejný problém ale je to fakt citlivé můžeš to podladit tak jemně, že to ladička ani nepozná a už je na tom 2 pražci znatelný rozdíl a je to přesné. Stačí vědět jak na to a doladíš to dost solidně
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Atkins píše:NEJENOM - levnejsich ale i mnohych drazsich - neni to o nastroji ale charakteru samotne struny. Zkus si natahnout misto hladkeho "g" opredene a uvidis jak to najednou zacne ladit. :!:
vikicek: Pokud nutne nepotrebujes "tahat" "g" strunu nahrad ji opredenou. Napriklad Thomastik ma motany gecka ale motany do hladka, takze to treba ani nepoznas - je to serie "Swing" - mohu vrele doporucit, mam je na dvou semiakustikach.
Opředený géčka pak tento problém nemají?

Wow, zajímalo by mě vysvětlení proč... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemaji - a proc? Protoze jsou jednoduse tlustsi. Podrobnejsi vysvetleni by presahlo ramec tohoto fora a neni nad emprickou zkusenost. :lol:
Natahni a uvidis. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Atkins píše:Nemaji - a proc? Protoze jsou jednoduse tlustsi. Podrobnejsi vysvetleni by presahlo ramec tohoto fora a neni nad emprickou zkusenost. :lol:
Natahni a uvidis. :lol:
Atkinsi, byla to spíš řečnická otázka... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

s tím opředeným géčkem bych to někdy chtěl zkusit. :-) Je to zajímavý.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Opředené gčko skutečně z velké části ruší problém s rozlazováním. Ale lidi nekupujte ho!!! udělal jsem tuto chybu a hned jsme ho dával pryč ... nevybendujete ho ani kdybyste se měli rozkrájet.... hrůza vytáh jsem to přes půl hmatníku a nezvedlo se to ani o půlton
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Vykašlete se na opředenou strunu a hoďte tam G strunu z banja...
p.s - Clapton ví... :-D
Teď vážně: v opravdu měkkejch sadách je dost problém sehnat opředený géčko, tam to může docela na pohodu nahradit banjová struna a tento problém také do jisté míry řeší...
Die Hard or Die Home
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

hrůza vytáh jsem to přes půl hmatníku a nezvedlo se to ani o půlton
Vzdyt jsem to psal -
Pokud nutne nepotrebujes "tahat" "g" strunu nahrad ji opredenou
Apropos, ta "banjovka", to taky zrovna neresi, nejlepsim resenim je kompenzovany nulty prazec.
http://www.guitarparts.cz/eshop/?p=prod ... ltý-pražec
Mastr

Příspěvek od Mastr »

srry přehlíd jsem
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“