Bigsby tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
wikxzen
Rádce

Bigsby tremolo

Příspěvek od wikxzen »

Bigsby tremolo...
nekde se to tu resilo, ale primo ne. Jen vzdy v nejake souvislosti se zamerem to nainstalovat dodatecne do stavajicich kytar.

Me dilema spociva v tom, ze mam v umyslu si poridit kytaru a je tam moznost si poridit i verzi s Bigsby tremolem za priplatek. Neberte toto tema jako jasny signal, ze jsem rozhodnuty si verzi s Bigsby koupit!

Staci kliknout na w/Optional Bigsby
http://www.eastwoodguitars.com/GTRs/tux ... do_frm.htm

Nechci cist argumenty typu, ze kdyz nevim o co jde, tak to nekupuj. Chci se tady od znalcu a zkusenych dovedet jeho vyhody a nevyhody. Spise, jaka technicka uskali by me cekala a jake komplikace, ktere u techto tremol byvaji. Jaky to ma vliv na kvalitu zvuku atd. Zkratka, co vite, to sem napiste, prosim! Kytara je orientovana na mekci styly; jazz, blues, bluesrock atd. a to taky v tomto ohledu chci vyuzit. Ted jen, zda s Bigsby nebo bez!
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 16.09.2008 11:46, celkem upraveno 1 x.
Sklena

Příspěvek od Sklena »

Omrkni ten clanek treba ti neco rekne
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... uben~2003/
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Na youtube jsou videa přímo od Bigsby o instalaci. Ten chlápek to montuje na Epi dot a říká, že to zvětší sustain.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Obavam se, ze spis opak je pravdou.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Připadá mi jako blbost, aby instalace tremola zvyšovala sustain, jak říká Atkins, spíše naopak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Nero píše:Připadá mi jako blbost, aby instalace tremola zvyšovala sustain, jak říká Atkins, spíše naopak.
jj, nicméně někde sem taky četl/viděl to samý co Smrťokvítek...
Ale ta kytara vypadá skvěle.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

njn tak si nebude "s*át do bot" když to prodává, že ? :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Takze ja se dovedel...citace:
Na zvuku se taky dost podepisuje velikost toho odlitku, co se tyce ladeni tak pricinou nestability je fakt, ze to vsechzno drzi jedina pruzina pod pakou...
nevyhody: jak pise ZD, rozladuje se. pokud na to hrajes tak ze se nedotykas kobylky tak se to ale ani nehne. takz oetazka jak hrajes. za mam vetsinu casu ruku na kobylce, takze se mi to rozlazovalo jako prase. ale nas druhej kyairtsta hraje tou pravou rukou tak nejak jinak a nerozlazovalo se mu to vubec.

vyhody: luxusne jemny prubeh. ostatni tremola sou naprosta humpolarna oproti bigsby.. s nim te i zacne bavit hrat s tremolem :)
+ samozrejme vzhled. bigsby proste vypada dobre ;-)
nevyhody: rozladuje se, ty co jsem mel v ruce mely divny system uchytu strun, je mozny ze to i zere zvuk :)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Zalezi, zda tam budou kvalitni mechaniky, aby to neplavalo a vymena strun, to mas alespon zabavu na cely vikend:)
Pokud mas, budes mit vic kytar, tak jedna s bigsbynou urcite neni nevyhodou..
Miluju sice Setzera, ale jen kvuli nemu bych si to nelajznul:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zatim to vidim stale na pevnou kobylku. Vypada to, ze by to spise byla pro me pritez...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja som si daval na tele-idnu gitaru bigsby tremolo od Bacha. Nechal som to spravit kytararovi (p. Ondrej Liska). Ten dokonca tvrdil, ze to pomohlo sustainu. Prilisne rozladovanie som si nevsimol. Jedine co ma znervoznovalo bolo to, ze som musel casto dotahovat ten zavit, aby sa mi bigsby-paka volne nehojdala. No ale samozrejme to bol Bach, nie original Bigsby... takze ja osobne by som do toho urcite isiel.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jj, dival jsem se podrobneji na to bigsby, co dodava Eastwood a vypada to na model:
Bigsby B30
http://www.bigsbyguitars.com/products_b30.html

S tim asi tady nikdo nema zkusenost....?
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

jo ještě sem teď někde četla takový poznatek, že čím tvrdší struny, tím míń se to rozlaďuje, já používám jedenáctky a fakt s rozlaďováním problémy nemám.

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Demilich

Příspěvek od Demilich »

http://www.bigsbyguitars.com/products_b500.html
Tohle se mi líbí :-) Ten dvojtrubkový styl.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud máš i jinou kytaru. Jako že máš. Tak bych to možná zkusil. Předpokldal bych, že když je to taková značka a hodně se to používá tak nemůže být s tím laděním zase takovej problém. Samozdřejmě při hraní metalovejch vypalovaček to bude asi něco jinýho, ale jemnější hraní jazzu a bleusu atd to musí dávat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No a co kdyz me Bigsby nebude vyhovovati. Da se to zaspalkovat ci "zabezpecit" proti rozladovani? Tak jako napriklad Floyd Rose tremola?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

wikxzen píše:No a co kdyz me Bigsby nebude vyhovovati. Da se to zaspalkovat ci "zabezpecit" proti rozladovani? Tak jako napriklad Floyd Rose tremola?
No mozna dat silnejsi pruzinu, nebo ji vyndat uplne a dat misto ni kovovej valecek a pak sundat tu vibrapaku (to sundani jsem videl u starych jolan, nevim jak je to u bigsby) Ale nemam zkusenost..
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

mrkendy píše:
wikxzen píše:No a co kdyz me Bigsby nebude vyhovovati. Da se to zaspalkovat ci "zabezpecit" proti rozladovani? Tak jako napriklad Floyd Rose tremola?
No mozna dat silnejsi pruzinu, nebo ji vyndat uplne a dat misto ni kovovej valecek a pak sundat tu vibrapaku (to sundani jsem videl u starych jolan, nevim jak je to u bigsby) Ale nemam zkusenost..
jojo, sundává se ta páka většinou. Ale nevím, pokud fakt hodně váháš, spíš bych ti radila koupit si ji bez bigsby. jistota je jistota

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No je to dilema. V obchodech se me zatim nedari najit kytaru s Bigsby, abych si to mohl omakat na vlastni kuzi. Na druhou stranu se desim, ze po case me to "chytne" a budu resit, jak na Tuxedo nechat namontovat Bigsby. Sice urcite v rukou odbornika, ale uz je tam nejake riziko a tusim, ze i vice by to stalo. Takhle mam sanci mit Bigsby rovnou namontovane presne na miru...

Casu na premysleni je vsak stale dost...
stoupaa

Re: Bigsby tremolo

Příspěvek od stoupaa »

Mě by zajimalo jestli mate zkusenost s ukladanim sve kytary s bigsbym v kufru, ja si myslim ze ta pružina musi příšerně trpět, a pružina je vlastně to co drží celé ladění, takže nechavat v casu co nejéně, nebo to není zas tak černý? mě příde že je to docela síla, už jen to, jaký klade víko casu odpor při zavíraní. Jak často měníte tuhle pružinu? děkuji za odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“