jak "otřískat" kytaru?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Ragnar píše:Já nevim co na tom hrotíte... Škoda je, když někdo zničí kytaru na koncertě tak že jí zláme krk nebo tak, protože kdyby ji někomu dal, udělá líp... Ale pořád je to čistě jeho věc...
Ale pokud si někdo omlátí kytaru páč se mu to líbí a že si jí chce někam dát nebo na ní hrát, tak co je na tom? Sou to jeho peníze, jeho volba.
Hmm, to je pravda, ale i tak, když si někdo ošoupe kytaru, když do ní něčím dře, tak to je taky hnus, strašně umělé, vypadá že je ohraná, ale vůbec to není pravda.... a tím je lepší, když je nová nic do ní nedělat....

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Tonda

Příspěvek od Tonda »

No, já taky byl vždycky proti uměle zestárlejm kytarám, zdálo se mi to debilní, ale pak jsem hrál na relic Tele a už mi to tak nepřišlo, a pak co jsem koupil BFG tak mě naopak už naleštěný kytary vadí :lol:
Nemusíš koukat kde je zase upatlaná, pulírovat chrom a tak .. celkově je nějak lepší do ruky..

A takovej Les Paul "aged by Murphy" - to jsou umělecký díla :shock:

http://www.lespaulforum.com/forum/showt ... p?t=147353

Ale novou bych nikdy neotloukal, to teda ne..
I´m wheels... movin´wheels
Koubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koubi »

Martin656 píše:
Caggan píše:
Martin656 píše:vechno se da osoupat ale jde o to jestli to pak bude vypadat oldschuulove
s trochou stesti kdybys ho oflakal a pak třeba vypalil zapalovačem, podle mě uplně nejlip by se to ošoupalo padajícím pískem, ale těžko by něco takoveho šlo zrealizovat
Proc ne..?Opiskovat
A pískovali jste někdo? Mohlo by to udělat docela paseku... Myslim že když už, tak stačí šikovný ruce a jemnej šmirgl

Edit: Red Bull - Upraven počet citací na tři, doporučuji přečíst si kodex uživatelů
Ibanez RG 570 (rozebraná), RG 470, kopie Marshall, ProCo TurboRat
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

takhle níčit kytárky... :roll:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

piranha90 píše:
Ragnar píše:Já nevim co na tom hrotíte... Škoda je, když někdo zničí kytaru na koncertě tak že jí zláme krk nebo tak, protože kdyby ji někomu dal, udělá líp... Ale pořád je to čistě jeho věc...
Ale pokud si někdo omlátí kytaru páč se mu to líbí a že si jí chce někam dát nebo na ní hrát, tak co je na tom? Sou to jeho peníze, jeho volba.
Hmm, to je pravda, ale i tak, když si někdo ošoupe kytaru, když do ní něčím dře, tak to je taky hnus, strašně umělé, vypadá že je ohraná, ale vůbec to není pravda.... a tím je lepší, když je nová nic do ní nedělat....
jak řekl Rangnar, to je každého věc
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

Tak tak,každýho věc. Za mnohem větší škodu považuju když někdo rozmlátí na koncertě parádní skvěle hrající kytaru, to mě bolí u srdce :cry: . Ale trochu si ji odrbat ? Proč ne. Osobně se mi to hrozně líbí, i když pravda, jak na čem. Třeba na Lp mi to moc nesedí ale takový odrbaný tele nebo strat..do budoucna můj sen 8).. Ale upravit jedině sám a důkladně do detailů. Mít na kytaře pár ďubeček z továrny a potkat někoho se stejně ojetou kytarou to by byl trapas :oops:
frytol

Příspěvek od frytol »

Barbarstvi...:(:!:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Takhle to pokur***... lak jsem sundaval jenom z jedný votřískaný jolany abych tam mohl dát novej...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

frytol píše:Barbarstvi...:(:!:
Proč? Zvuku to nic výrazně nedělá... a to že má někdo poškrábanou kytaru z něj nedělá barbara... spíš pak když na to hraje věci jako smells like teen spirit a nothing else matters :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ja si myslim ze kytara by urcite mela bejt omlacena ale rozhodne prirozenou cestou :wink:
na my gaxce s ultra tlustym cernym lakem se to praktikovat neda ale do budoucna bych si rad poridil nejakyho nitro fendera a postupem casu ho ohral :) a nebo kdybych mel hodne penez tak koupit nejakou opravdu starou kytaru (ne nejakej relic :-D) treba nejakej fender strat vyrobenej nekdy pocatkem 70. let :-) a nebo (coz je asi pravdepodobnejsi) sehnat si nejakou peckove odrenou jolanu a namontit new HW a krk fender :-)
asi jako to ma DODO :)
Obrázek
nerikejte ze neni nadherna :-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Myslím si, že to jak se kdo ke svému nástroji chová je jeho věc. Já i když mám šrot tak vždycky musím mít všechno čistý a dokonale nalazený. Musím se ale přiznat, že mi špína vadí jak kde, třeba mejt nádobí to je pro mě utrpení. Současné nástroje snad není ani možné normálním způsobem, tzn. hraní a šetrný transport, viditelně poškodit (když nepočítám pražce a únavu HW). Když ale vidím nějakýho starýho Fendera ať už basu nebo strata hned bych to bral, jenom by mi byla až škoda na to hrát.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

MrB14ck píše:ja si myslim ze kytara by urcite mela bejt omlacena ale rozhodne prirozenou cestou :wink:
na my gaxce s ultra tlustym cernym lakem se to praktikovat neda ale do budoucna bych si rad poridil nejakyho nitro fendera a postupem casu ho ohral :) a nebo kdybych mel hodne penez tak koupit nejakou opravdu starou kytaru (ne nejakej relic :-D) treba nejakej fender strat vyrobenej nekdy pocatkem 70. let :-) a nebo (coz je asi pravdepodobnejsi) sehnat si nejakou peckove odrenou jolanu a namontit new HW a krk fender :-)
Obrázek
Me na tom prilis znepokojuje jak se tvarit druhej kytarista...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

simonwalker píše:
MrB14ck píše:ja si myslim ze kytara by urcite mela bejt omlacena ale rozhodne prirozenou cestou :wink:
Obrázek
Me na tom prilis znepokojuje jak se tvarit druhej kytarista...
Petra Henycha bych "druhým" kytaristou nenazýval. :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Kamahal má pravdu Dodo je mimo jiné zpěvák i kytarista - neříkám že je špatný, ale Petr Henych nemá konkurenci - to co předvádí v G-bodu je excelentní.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Doomlord

Příspěvek od Doomlord »

já nevím proč, ale mě se ta relic úprava udělala jaksi přirozeně...18 let hraní a nekvalitní lak udělají svoje...
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

A to já zas mám svého BulletStrata rok a půl a pár škrábanců by se našlo (samozřejmě jsou všechny stylově zamalované liháčem, takže nejsou vidět, ale tak za tři roky ji budu mít asi jak Frusciante :D )
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

proste na tu kytaru hrat. a hrat. a casem se to ojebe. moja stara potvora uz taky ma par sramu, ale jese to neni ono :) ale ze bych na ni chodil s majzlem to v zadnym pripade
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“