BLACKHEART BH5-112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
BigMuff

Příspěvek od BigMuff »

jonas1 píše:AC/DC dostanes uz kolem 12.h..tim spis kdyz budes hrat pres 1 repro..
a je to velky hluk?? viem ze mi nemozes napisat hlasitost v dB ale tak vseobecne.. v byte..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to je subjektivní, já hraju doma na Bluese, kterej je zatraceně hlasitej a nehraje potichu, takže pro mě by to hluk nebyl velikej, určitě menší, než s mým kombem, ale je to schopný trochu zahejbat s podlahou
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ja hraju pres vcelku citlivy 2x12 repro (a bydlim v domku), ale pokud k tomu das 1x12 nejakych 97-98dB, moc nahlas to nebude a pri nejhorsim koupis bud brzdu (HOT za 1400) nebo krabicku (se starou MIJ OD-1 si rozumnel dobre)..
Kdybych ale mel uprimne rict, tak ta kombinace s 2x12 mi prijde do panelaku moc hlasita, protoze nez dostanes stavnatejsi zvuk, je to uz docela randal..na 1 repro jsem ho bohuzel nezkousel, nemam kde..
kdybys mel zajem, davam ho pryc, viz. zdejsi inzerce (dal jsem tam Marshall preampovku, trosku driv kresli, vic crunchuje;))
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

já na tom Blackheartu ani tu hlasitost navyužiju. Mám tak volume na 3 a tak akorát na panelák takže ani nevím kdy to začíná zkreslovat ale když sem to zkoušel v obchodě tak tam to ten prodavač ohulil takže vím že to zkresluje ale už si to nepamatuju
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak dnes mě domů došla hlavička od Black Heart co jsem koupil na bazáči

geniální záležitost, píchl jsem k tomu Heritage G12H a čistý to má stejný jako moje AC15... zvuk byl trochu tenký a bez basů a středů, tak jsem vyndal čínské sh*t lampy, nacpal tam něco pořádného a teď jsem totálně happy.

Ovladač 5w/3w funguje pomalu jako ovladani "presence" - po přepnutí na 3w se zvuk tak nějak zakulatí a přijde o cinkavé výšky. Na domácí hraní je hlava hlasitá tak akorát pokud z ní chcete čerpat jen čistý a lehoučce nakreslený zvuk (můj případ), pokud chcete kreslit, tak vás asi brzo někdo vykope z baráku. Pokud se k tomu ale šoupne slušný booster (třeba fulldrive), tak z toho jde dostat zkreslený zvuk i při "normální domácí hlasitosti".

Já jsem nadšený - hlasitost při nastavení na čistý zvuk je pro mé domácí potřeby naprosto ideální, víc nepotřebuju... do zkušebny by to ale bylo málo pokud člověk nehraje s nějakou opravdu velmi umírněnou bandou kde bubeník neveme do ruky nic kromě metliček. Pokud to člověk vytaví, tak by něměl mít ve zkušebně problémy pokud nepatří mezi šílence toužících po poškozeném sluchu. Takže je to takové ... no kdyby to mělo ovladač master volume, tak by to bylo o hodně univerzálnější... takhle je to pro hraní nadoma docela hlasité, pokud chce člověk zvuk pořádně nakreslit.. v paneláku si s tím nedovedu představit fungovat. Ale jak jsem již ale řekl, pro mé potřeby ideální - právě jsem přestal hledat zesík na mé potůlky a na domácí hraní :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Presne tak...fajnovej zesik na domaci hrani. Mozna i neco vic. Krasnej zkreslenej zvuk okolo 12h. Dost se mi to libi. Kytara pak nadherne zpiva na kobylkaci...Velka dynamicnost...nadhera...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A mohl by někdo konečně napsat jestli z toho lze vytáhnout čistě čistý zvuk ? Ne nakreslený. A myslím tím při hraní akordů. Předpokládám, že asi ne. :cry:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj na pokojovou hlasitost z toho vytahnes naprosto cisty nenakresleny zvuk bez problemu
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

zajímavé.
Ještě jedna drobnost i s humbuckery ?
A ještě jsem si vzpomněl, že na youtube to testoval jeden chlápek a stěžoval si že ty korekce s tím zvukem nic nedělají. Mě se to nezdá ale všechno je možný.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

qwer píše:tak dnes mě domů došla hlavička od Black Heart co jsem koupil na bazáči

geniální záležitost, píchl jsem k tomu Heritage G12H a čistý to má stejný jako moje AC15... zvuk byl trochu tenký a bez basů a středů, tak jsem vyndal čínské sh*t lampy, nacpal tam něco pořádného a teď jsem totálně happy.

Ovladač 5w/3w funguje pomalu jako ovladani "presence" - po přepnutí na 3w se zvuk tak nějak zakulatí a přijde o cinkavé výšky. Na domácí hraní je hlava hlasitá tak akorát pokud z ní chcete čerpat jen čistý a lehoučce nakreslený zvuk (můj případ), pokud chcete kreslit, tak vás asi brzo někdo vykope z baráku. Pokud se k tomu ale šoupne slušný booster (třeba fulldrive), tak z toho jde dostat zkreslený zvuk i při "normální domácí hlasitosti".

Já jsem nadšený - hlasitost při nastavení na čistý zvuk je pro mé domácí potřeby naprosto ideální, víc nepotřebuju... do zkušebny by to ale bylo málo pokud člověk nehraje s nějakou opravdu velmi umírněnou bandou kde bubeník neveme do ruky nic kromě metliček. Pokud to člověk vytaví, tak by něměl mít ve zkušebně problémy pokud nepatří mezi šílence toužících po poškozeném sluchu. Takže je to takové ... no kdyby to mělo ovladač master volume, tak by to bylo o hodně univerzálnější... takhle je to pro hraní nadoma docela hlasité, pokud chce člověk zvuk pořádně nakreslit.. v paneláku si s tím nedovedu představit fungovat. Ale jak jsem již ale řekl, pro mé potřeby ideální - právě jsem přestal hledat zesík na mé potůlky a na domácí hraní :)
Muzu to chapat tak, ze AC15 hraje tak "spatne", ze je zvukove na urovni apce za 3k?
Chtel bych k Orangeovi apec na cisty kanal a prave AC15 mam v zamerovaci, ale jeste jsem ji nemel sanci vyzkouset..AC30 je prilis velka bestie a kdyz bych chtel AC30, tak spis JMI (tedy opravdovy Vox:))..podobaji se AC15 a AC30 na cistem?? Da se z AC15 brat na podiu jen cisty nebo uz pri vyssi hlasitosti kresli? Diky;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Smrťokvítek píše:zajímavé.
Ještě jedna drobnost i s humbuckery ?
A ještě jsem si vzpomněl, že na youtube to testoval jeden chlápek a stěžoval si že ty korekce s tím zvukem nic nedělají. Mě se to nezdá ale všechno je možný.
Korekce na BH moc ucinny nejsou, to je pravda..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jonas1 píše: Muzu to chapat tak, ze AC15 hraje tak "spatne", ze je zvukove na urovni apce za 3k?
Chtel bych k Orangeovi apec na cisty kanal a prave AC15 mam v zamerovaci, ale jeste jsem ji nemel sanci vyzkouset..AC30 je prilis velka bestie a kdyz bych chtel AC30, tak spis JMI (tedy opravdovy Vox:))..podobaji se AC15 a AC30 na cistem?? Da se z AC15 brat na podiu jen cisty nebo uz pri vyssi hlasitosti kresli? Diky;)
jj vazne to hraje docela stejne... mozna casem udelam nahravku... vox zacne pri vetsi hlasitosti sice zpivat trosku lip, ale pri te pokojove hlasitosti je ten zvuk stejny, mozna ma ten vox trochu vic "charakteru", ale ten BH neni moc daleko. tady u tech jednoduchych zesiku totiz asi neni velice co zkazit a tak je zvuk proste super... a ja zvuk jednoduchych zesiku miluju, kdezto z komplikovanych potvor vetsinou bleju :) mozna se to blbe posloucha, ale radsi budu hrat na cisty na blackheartovi nez na cisty na dsl od marshalla za 20t. u jednoducheho zesiku proste hraji lampy a ne dily okolo nich.

samozrejme taky zalezi na repraku - myslim, ze heritage g12h udela docela hodne a s temihle ackovymi aparaty si proste skvele sedi. Taky zalezi na lampach, zvlaste u takove male potvory to udela hodne... a kazdy ma rad ty sve lampy... ja se treba s oblibenymi JJ nespokojil.

jinak co se tyka te ac15 - cisty zvuk tam samozrejme je i pri vetsi hlasitosti. kdyz jsem zkousel nastavit clean a zesilit to na maximum, tak jsem se dostal tak na uroven 40w fender hot rod se stock reprem (to je ale urcite s citlovosti o dost niz nez G12H, ktera ma 100db a navic se umi docela prosadit)... samozrejme ze jedno repro taky hraje dost smerove, takze je to v tomhle docela omezujici - stejne se dnes ale vsechno zvuci...

ja dostanu na ac15 cisty pri nastaveni gainu tak do 11 hodin.. ale je pravda, ze nemam nejak extra silne snimace a taky mam v preampu misto ecc83 5751, ktera dava min gainu... zkresleni s touhle lampou se mi taky libi vice - neni to takove "upleskane", zkresleni je takove zrnitejsi a poklidnejsi.

ac15/ac30 - osobne se mi vice libi ac15, ikdyz je to otazka preferenci... ac30 zase nabidne vic nastaveni, hlasitostni rezervu - coz je v pripade koncertovani a pouzivani voxe na cisty zvuk urcite vyhoda... zvuk nove ac15 me ale prijde v porovnani ac30 takovy vice uhlazenejsi, hrejivejsi... samozrejme musis srovnavat zesiky, ktere maji stejne repro - ne ac15 s levnym stockem a k tomu postavit ac30 s 2x12 alnico blue.

jinak nazor buraku, kteri postavi starou handwired UK ac15 s 25 let starym vyhranym alnico blue a nos lampama od mullardu za 500usd k ac15cc1 s obyc. lampama a stockovym nevyhranym reprakem made in china a chvastaji se tim, jaky je ten novy cinsky v porovnanim s tim jejich sracka, jaksi neberu :) je jasne, ze nova china nebude hrat tak precizne jako stary handwired zesik starsi nez ja - clovek si ale musi uvedomit, ze si koupil novou vec za tolik a tolik a starou vec by mel asi za dvojnasobne penize.

jmi je sice klasika, ale ty palky za jejich praci jsou uz pro me jaksi "mimo" me potreby :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Da se z toho dostat krasny cisty zvuk i s HB. ALe nesmis dat volume kolem 12h. Neco pred 12h. mas krasny cisty zvuk a k tomu pomerne dost hlasity, myslim, ze nekdy moc...Takze nekdo muze nakroutit cisty zvuk a kreslit oblibenou krabkou...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Diky moc za rozsahly popis a charakteristiku;)
S uprednostnenim cistyho zvuku BH pred DSL plne souhlasim a chapu..
Taky jsem v BH dost laboroval s flasulema, ale nejak me to nenaplnilo (5W je 5W a moc mi nevyhovuje zkresleni EL84:))
Jde mi hlavne o charakter zvuku Vox..vsichni ted mluvi o tom, ze nynejsi Voxy oproti starsim hrajou jako bedny od bananu..cenove koupit starsi kus (70.leta) neni zase takova prda oproti novym kusum..ja bych ale preferoval AC15 kvuli velikosti a vaze (tahani, plnej kufr kramu, hruza:))
Na Vox jsem nikdy predtim sam nehral, takze je to pro me celkem velka neznama a zacit na novy rade AC15 asi nebude takova strela vedle:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

me taky zkresleni ac15 nikdy nenaplnovalo.. ale ten cisty jsem jinde nenasel... proto hraju pres krabky. treba fulldrive zapnuty na efektovy OD rezim to zkresleni pekne uhladi a pritom zanecha lampovy charakter. to samotne zkresleni ac15 ale nepovazuju za povedene... takove to lehke nakresleni je jeste super, pokud z toho chce clovek dostat neco vic, tak si podle me musi bud necim trochu pomoct a nebo se mu to zkresleni asi musi "libit". zkresleni na ac30 je samozrejme o dost lepsi, ale taky to neni presne to, co by se mi nejak "libilo".

ten BH je na tom se zkreslenim podobne, neleze z toho to, co se me libi, ten cisty je ale maso... a s krabickou to kresli paradne.
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no je lepčí hrát na těch 5w. pak ten zvuk je krásně čistý. za ty peníze je to paráda.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

miluju muj BH!!! prave na nej chytam nejake rakouske radio :D a je tomu krasne rozumet. no to je prca... :D

edit - ale jen kdyz zapnu Fulldrive :D

edit 2 - dnes dorazil kabinet 112, ktery jsem objednal... za 2900 Kč asi člověk nic lepšího dostat nemůže.

18mm překližka (ne lisovaný hajzlpapír), box má 13kg při docela malých rozměrech. Vypadá moc pěkně, je to špičkově udělané - tedy z venku... po otevření už to není tak slavné... Eminence Designed speaker hraje moc pěkně, ještě ho musím trochu "za-hrát", abych jej prolomil - což bude trvat zase tak měsíc... (jestli to s těmi 5w vůbec půjde). Za zmínku stojí i to, že jsou použity docela slušné vodiče k repráku... typnul bych to na něco přes 1mm... (což sice není zas tak moc, ale většinou vidím u čín spíš takové nitky jako na sluchátka).

napsal jsem eminence, aby ziskal specifikaci toho repra:

The speaker has a stamped steel frame, a front sealing gasket, a 38 oz
magnet, 1.75" voice coil, a full paper cone with paper edge, and a
screened/cloth dust cap. This speaker has a sensitivity of 101dB and a
useable frequency range from 80Hz-5kHz

Comparing it to something in our line is really subjective. If I had to
pick one it was closest to, I'd say Private Jack-16.

Takže je to dost blízké (stejná citlivost, stejné rozměry cívky a váha magnetu) Private Jackovi - což je klon Celestion Greenbacka (který má pro zajímavost citlivost myslím 96-97db).

Když mám podle svých uší popsat co slyším, tak se mě to zdá jako něco mezi G12H a G12M... má to trochu jasnější zvuk než Greenback, něco jako Háčko... Háčko ale při zkreslení daleko víc drží, s eminence to zkreslení víc zametá ( coz je ale takové typické chování greenbacku).

No zatím jsem velmi spokojený, za ty peníze můžu rozhodně doporučit hlavně na čistý zvuk a na zkreslení jemnější a střední, popř. i pro velké zkreslení - ale jen pro takový undergroundovější zvuk :) nějaké obří skvěle artikulované středy a basy z toho nedostanete.. je to prostě pro "pseudoackove" aparaty a spíš vintage zvuk.
Kuliman

Re: BLACKHEART BH5-112

Příspěvek od Kuliman »

Uvažuju, že bych ho koupil z bazaru za 3900, chtěl bych se zeptat, co je lepší

LANEY CUB 10 vs. BLACKHEART 5W verze

Co je hlasitější? ten cub je AB a četl jsem že AB třída je tišší než A třída
Díky :) (mám to na rock/metal, krábu mám)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli přes to chceš hrát nějaké zkreslené prasárny, tak bych spíš doporučil Blackheart - víc to "kouše". Teď jen z hlavy nevím, jestli to má srovnatelné repráky - případně bych preferoval ten s větším.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

no laney má 10" a bh 12", asi bych to viděl na ten bh
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“