Naladění kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
stronger

Naladění kytary

Příspěvek od stronger »

Ahoj lidi!Asi mě tu všichni ukamenujete ale co hold to sem napíšu,protože si nevím rady.Mam poměrně novou kytaru Fender Highway ono ( http://kytary.cz/fender-highway-1-hss-s ... 55:0:0:1:0 ) ještě jsem na ní neměnil struny,jelikož už byla třeba tak jsem do toho pustil.Fender struny 010 , prostě když se snažim naladait jednu strunu tak druhá se mezitim podlazuje a pořád dokola, tremolo vylézá ven,asi to bude tím že jsou to moc tvrdý struny nebo já nevim,prosil bych vás o každou radu díky.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

tvrdostí strun to myslim nebude devítky a desítky sou klasika...a nechapu jak se ti muze lazenim jedný struny podlazovat druhá a jak ti může vylízat tremolo? :D sem to nejak nepochopil...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

cerfotoc píše:tvrdostí strun to myslim nebude devítky a desítky sou klasika...a nechapu jak se ti muze lazenim jedný struny podlazovat druhá a jak ti může vylízat tremolo? :D sem to nejak nepochopil...
Já bych řekl, že to bude právě tím že tam byly z obchodu sh*t měkké devítky. Já jsem zas nepochopil že člověk co si koupí kytaru za dvacku ji neumí naladit. Nu což po cestách jezdí taky spousta debilů v bavorácích....ale k věci. Je třeba zespodu přitáhnout ty pružiny které přitahují tremolo k tělu. Jestli tremolo nepoužíváš, tak to normálně pořádně dorvi, až si sedne na tělo, jestli používáš, tak nějak tak ať s tím jde rozumně vibrovat (tremolovat ???? :-))
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

zezadu oddělej ten plast a jak jsou tam ty pružiny co drží tremolo, tak je šroubovákem utáhni nebo tam nějakou přidej
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zkus to dotažení tremola jak ti tu radí. Musí to pomoct. Jinak pokud tam dáváš nové struny tak se ti budou třeba několik dní povolovat samy od sebe. A to může být přesně ten efekt o kterém tu mluvíš. Naladíš strunu a pak další a ta první se povolí. Je to normální. Ty struny se musí vytáhnout na provozní stav. Takže je musíš nějako dobu prostě pořád dolaďovat. Jinak to nejde. Aby jsi měl dobré ladění i v oktávách tak se řiď tímhle:

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7088

Trochu jsem to tam popsal.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“