Kombo s čistým nespecifickým zvukem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Kombo s čistým nespecifickým zvukem

Příspěvek od pupack »

Chtěl bych poradit kombo do kterého bych mohl zapojit dražší multiefekt, který simuluje aparáty (POD X3 PRO) kombo - které by mi neměnilo svým výrazem zvuk který z multiefektu leze. Zřejmě by se tedy mělo jednat o tranzistorové s čistým kanálem?.. Ale které, máte někdo zkušenost? Popřípadě jiná možnost hlasitého hraní bez změny zvuku vítána (reproboxy atd). Díky snad jsem to napsal srozumitelně :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Fender frontman 212R.. Čistý jak víno, z trandů nej. Nezkoušel jsem ale VOXe...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Demilich píše:Fender frontman 212R.. Čistý jak víno, z trandů nej. Nezkoušel jsem ale VOXe...
ok díkec mrknu na něj, zkusím si ho někde poslechnout!

jinak voxe bych nejradši, leč všechny ty jejich tranďáky mají v sobě efekty a simulace a to mi vadí - protože by se to mlátilo (simulace do simulace), proto jsem prodal valvetronixe.

ostatně voxe jinak budu simulovat (AC30TB) protože na originál opravdu nemám :(
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
termyx

Příspěvek od termyx »

a tvůj cenovej strop??
to a to a za chvíli zas tohle
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Wattáž? :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Demilich píše:Fender frontman 212R.. Čistý jak víno, z trandů nej. Nezkoušel jsem ale VOXe...
no nevem nevem pri tomto kombu...co sa tyka zvuku tak bieda ale cos a tyka sily je to brutal kombo , nato ze to ma 100w a 2X12palc repraky tak sila jak svine :D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

BUDAJ-31 píše:
no nevem nevem pri tomto kombu...co sa tyka zvuku tak bieda ale cos a tyka sily je to brutal kombo , nato ze to ma 100w a 2X12palc repraky tak sila jak svine :D
mu jde o čistej zvuk kterej to má dobrej, chce to jet přez poda :idea:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Proč to musí být tranzistor, jestli se můžu zeptat?
Nějaká z těch supermalejch lamp za dobrou cenu, bude mít ten zvuk i přes simulaci lepší, čistější a živější přece.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No řekl bych že roland cube má čistější zvuk,co je teda můžu porovnat..i když já nemam uplně rolanda cuba ale spíš hlavu a box z cuba...ale i když sem na cuba hrál tak mi přišel zvuk čistější než fender co máme (100 w) ale chybu snim rozhodně neudělá...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Je důležité vědět jestli ti kombo bude sloužit pouze jako odposlech a budeš tedy používat simulaci boxu v PODu a do PAčka to budeš případně posílat linkou přímo do mixu, nebo jestli chceš aby reprák taky "hrál" - tzn. jestli ho budeš snímat mikrofonem.
Pokud je to první případ, jestli jsem to správně pochopil co chceš - že kombo má jenom věrně přenést to co z PODa vyleze, zvolil bych nějaké klávesové kombo nebo aktivní monitor. Prostě aby to bylo co nejvíc HI-FI, což žádné kytarové kombo nebude.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

mě přijde že fender má svůj specifický zvuk, osobně bych se přikláněj k nějákému hifi zesilovači, a kvalitnímu kytarovému repru.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hups chvilku jsem tu nebyl takže:

watáž ani cenový strop není podstatný zajímalo mě typově kombo (obecně značka, řada) do které bych mohl prdnou POD a nekazilo to zvuk simulace. A opravdu co jsem pročítal i zahraniční fora tak obecně ty fendery by byla dobrá volba co se čistého zvuku týká. Nic víc než nejčistčí zvuk nehledám :)

Z toho vyplývá i důvod proč tranzistor. Lampa sama o sobě už trošku kreslí a mění zvuk. O to vše se stará ten POD takže proto tranzisotor.

co se týká navrhnovaného zesilovače a repro. Bohužel potřebuji kombo kvůli efektové smyčce, abych netáhnul delay atd překombem...

Ovšem narazil jsem na speciální komba pro simulační efekty a preampy. Je to atomic amps ( http://www.atomicamps.com/ ) ovšem v Evropě nesehnatelné. Ty jsou dokonce lampové, ale jsou přímo vyrobené jen pro stroje jako POD a ostatní podobné.

Závěr. Musím někde vyzkoušet toho frontmana :)
Naposledy upravil(a) pupack dne 17.09.2008 20:35, celkem upraveno 1 x.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

někdo to tu psal už přede mnou, a měl naprostou pravdu - nejvěrnější čistý zvuk nakroutíš za tu cenu prostě jen z levnějších celolamp - jsou víceméně z většiny na měkčí styly a čistý zvuk je jejich největší plus...
utrácet ty peníze za nákej trandák a multiefekt je velká škoda
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ten novej příspěvek jsi tam dal až po tom, co už jsi napsal nově - takže sám sis to zdůvodnil, ale nevím nevím:)jak chceš
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Maples píše:někdo to tu psal už přede mnou, a měl naprostou pravdu - nejvěrnější čistý zvuk nakroutíš za tu cenu prostě jen z levnějších celolamp - jsou víceméně z většiny na měkčí styly a čistý zvuk je jejich největší plus...
utrácet ty peníze za nákej trandák a multiefekt je velká škoda
ten multiefekt uz mam nejaky cas - PODxt - ted hledam jen reseni jak snim hrat nahlas, doted jsem hral pres sluchadla, vox ad 15 a nebo jsem nahraval.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Maples píše:ten novej příspěvek jsi tam dal až po tom, co už jsi napsal nově - takže sám sis to zdůvodnil, ale nevím nevím:)jak chceš
jojo jsme se minuli :) já tu imho ale neřešim jak nakroutit zvuky a nebo jestl je lepší lampové kombo (což obecně je) já chci vyřešit jen jak hrát nahlas z PODa, jsem s ním spokojen a na to co hraju ho potřebuji jinak by mě pedalboard stál cca 80.000 a to jsem jeste skromný :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

rain píše:Je důležité vědět jestli ti kombo bude sloužit pouze jako odposlech a budeš tedy používat simulaci boxu v PODu a do PAčka to budeš případně posílat linkou přímo do mixu, nebo jestli chceš aby reprák taky "hrál" - tzn. jestli ho budeš snímat mikrofonem.
Pokud je to první případ, jestli jsem to správně pochopil co chceš - že kombo má jenom věrně přenést to co z PODa vyleze, zvolil bych nějaké klávesové kombo nebo aktivní monitor. Prostě aby to bylo co nejvíc HI-FI, což žádné kytarové kombo nebude.
aha tohle jsem chtěl slyšet, klávesové kombo, to mě nenapadlo. pohledám, díky za isnpiraci to mě nenapadlo díkec chlape
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Na klávsesové kombo jsem hrál v hudebce a od té doby na to už nechci hrát nikdy. Je to hrozně suché, takže to podle mě nebude ono.

Zkus toho Frontmana. Podle mě to bude gut. 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

právě o to mu jde... on si ten zvuk dosimuluje

klávesové kombo je zajímavý nápad... vyzkoušej, napiš, samotného by mě zajímalo, jak ti to bdue vyhovovat, taky jsem jednou hrál přes klávesové kombo a mohlo by to být přesně to, co chceš :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

adam asah: díky za koment, uvidíme ten pod prave tu dynamiku simuluju takze teoreticky prave potrebuju defacto strohé podání komba (proto ne lampa)

dark axel: noo doufam ze najdu nekde možnost to zkusit zeptam se u nas v hudeninach jestli me nechaji brnknout :) pak dam vedet!
ale stejne porad pokukuju po tom atomic reactor to je primo kombo na poda :) nechava znit poda jak ma a zaroven pridava vic dynamiky dvema lampama :)) akorat stoji 800 euro :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“