Jolana-přestavba

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
pivko

Jolana-přestavba

Příspěvek od pivko »

zdravím, mám doma momentálně Jolanu Diskant
http://www.jolany.wz.cz/Pictures/Diskant%20black.JPG (orientačně)
no a chtěl bych jí kompletně předělat..jenže nemám zdání jak odmontovat snímače a taky nemám tucha jak na ten šroub, co drží krk....poradí někdo?.....díky
VOX navždy, Jim Dunlop Cry Baby, Fender 60's Telecaster, Heavy relic Stratocaster, akustika Takamine, Cremona Luby, ladička, trsátka a vyprchávající sex-appeal
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

snimace odmontujes lahko , to ani ja som nevedekl ako odmontovat a lala som vse vymenil :D ...pri tomto pripade by som vymenil snimace , potaky , kabely (dat nove)...dalej co sa tyka tela zalezi podla toho kolko chces dotoho investovat.-.-
pivko

Příspěvek od pivko »

tak zejtra zkusim:D....no snimace kazdopadne jiny...telo pujde komplet zbrousit...novy lemovani...nova barva....chci si udelat cernej gretsch falcon z toho :D
VOX navždy, Jim Dunlop Cry Baby, Fender 60's Telecaster, Heavy relic Stratocaster, akustika Takamine, Cremona Luby, ladička, trsátka a vyprchávající sex-appeal
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

O jakej šroub co drží krk ti přesně jde. Jestli ten co je pod tím plastem na hlavě kytary tak ten neřeš ten je na nastavování krku a jeho průhybu. Jinak dej fotku z drýhý strany. Ať je vidět jak je ten krk přišroubovanej. Ale jinak všechny šrouby musí jít normálně povolit. pokud to není lepenej krk :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tuhle kytaru bych vubec nepredelaval - jednak uz je to historicky kousek ale hlavne, pokud je krk nerovny, urcite s nim nehnes, navic jsem si vsimnul na obrazku dvou nechutnych vrutu, ktere tam nemaji co delat, dale, nastroj rozhodne nehraje tak aby mela rekonstrukce valnejsiho smyslu, napr. snimace budou urcite napiskavat - vzhledem ke stavbe korpusu. Krk je obecne u techto kytar nevhodny na delsi hrani - resp. je hodne jiny oproti krkum dnesnim. atd atd. bylo by to na dlouhe povidani.

P.S. sem zvedav jak dopadnes a zda nastroj po Tve uprave nepujde do kontejneru.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Tahle kytara v tomhle zachovalem stavu uz se moc nevidi, tak byla skoda ji znicit. Ale jestli si ji nekoupil do sbirky, tak proc ne. Krk se da precejenom prebrousit a pak dat novy lak, zvetsit otvory pro snimace, prevrtat kobylku.. Ale nebyla by to skoda?
pivko

Příspěvek od pivko »

no ta na ty fotce neni ta co mam....tu moji kdyztak pozdeji prihodim....krk je rovnej akorat neni poradne pridelanej ten sroub co ho drzi jsem v zivote nevidel:D....proto jsem se ptal jestli to nekdo nema doma a nevi....jinak myslim ze prestavba bude ok....neco malo uz jsem delal...snimace jsem jeste nezkousel..kdovi treba budou ty stary goood :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ano, budou "good" - jmenovaly se: "brilant de luxe" a staly 73,- Kcs. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pivko

Příspěvek od pivko »

na tu dobu celkem drahy 8)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nebylo - stacilo v sobotu nebo v nedeli - zamest dve tri ulice a snimac jsi mel doma. Bezne jsme to na stredni delali. Za takovouhle max. ctyrhodinovou "brigadu", jsi dostal 90,- Kcs.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

nj, zlaty komunistycky casy...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemenil bych a vis treba proc, protoze i kdybych tech ulic pozametal milion, nemel bych se kde koupit snimac poradny - mohl bych si koupit tisice "brilantu de luxe". :lol:
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Ja bych taky nemenil, bylo to mysleny samozrejme s nadsazkou.

pro zajimavost: http://aukro.cz/item411808944_stary_kyt ... _luxe.html
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Joooo - to je von :lol: Ale tohle je ten novejsi typ. :lol:
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Muze je z ty kytary vyndat a prodat za 6 kil. Tohle musel koupit urcite nejaky sberatel..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

jj, taky nejaky doma mam. :lol: A taky ty tlusty dvoucivkovy z obdobi "vrcholneho sociaismu". :lol:
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jo tak ty taky někde mám, akorát jsem je kdysi nastříkal stříbrným sprejem, aby vypadaly jak Gibson :-) A taky mám skvělé singly z Irisky...
pivko

Příspěvek od pivko »

no abych se pripojil k ty diskuzi o snimacich vcera jsem je zkousel....nezda se mi ze by hrali nejak spatne....ale kazdopadne to chce novou elektriku vevnitr pac to cely nejak probiji...ono to pujde :twisted:
Cvrček

Re: Jolana-přestavba

Příspěvek od Cvrček »

Ahoj, kdysi jsme s klukama od nás procházeli vesnické kontejnery co jsou každý rok a našel jsem tam vyhozenou po domácku vyrobenou kytaru,co měla v sobě namontovaný Brilant de luxe. Pokoušel jsem se jí zapojt jen tak na obyč zesilovač do pc přes klasický jack, ale nějak mnechce spolupracovat.Je to tím,že nemám ten předzesilovač?Dal jsem bedny na max a nic.Myslíte že nmůže být odpálený ten snímač? Kdysi jsem to zkoušel zapojit i do nějakého staréo gramce a taky nic. Co navrhujete,nejsem žádnej elektrikář ale na strojní jsme nějaké elektro měli(dokážu si něco zapojit ale do sestavení zesilovače bych se nepouštěl) Raděj koupím třeba něco takového: http://hadex.cz/infoPage.asp?action=W821
Tak co doporučujete?Jak proměřím snímač zda funguje?Odpor?Nebo jen zkusit kontakty žárovkou či pípákem? Nemám teď doma ani měřák...ale zítra si ho dovezu:-D
Jinak ten nástroj s kterého jsem to vyndal je zajimavý kousek tak pro sběratele(ruční práce)je to jakoby krk udělaný z desky bez jakékoli ozvučnice pouze se snímačem.(původně 9 strun) nyní 7 :-D ale asi to upravím na 6
Paris
Rádce

Re: Jolana-přestavba

Příspěvek od Paris »

Cvrček píše:Pokoušel jsem se jí zapojt jen tak na obyč zesilovač do pc přes klasický jack, ale nějak mnechce spolupracovat.Je to tím,že nemám ten předzesilovač?
ne, to by (obecne) melo hrat. podle typu snimace ruzne hlasite (tedy spis potichu), ale hrat by to melo.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“