čistota strun
Pravidla fóra
-
BUDAJ-31
čistota strun
dozd by ma zauimalo ci od cistoty strun byva aj to aky je hmatnik?jeden basak co ma basu ma palysandrovy hmatnik a ma tam struny Ernie Ball a tie struny ma asi 4 mesiace a pritom to ani necisty nic a ma ich vcelku ako sa da nazvat ciste.ja som mal kedysi basu kde som mal tiez palisander hmatnik a este povodne struny od Yamaha a ni som to necistil a mal som to ciste...TEraz mam Fokus MM kde je hmatnik sucastou krku a mal som tam povodne struny a uplne sa mi to spinilo (ale vzdy som hral s cistymy rukamy) a vzdy som aj cistyl tie struny aj hmatni.Ked som si teraz kupil nove struny GHS tak zase sa mi pod strunamy zacina nejak marasit...cim to je?Hmatnikom alebo niecim inym?kto vie moze poradit?prip cim sa to moze cistit lesom som skusal domacu a este nevem co 
mno nevim jestli se o to v určitý míře podílí hmatník... ale myslim si že i jo, podle mě čím měkčí tak se víc drolí a vzniká z toho ten humus... jinak struny se můžou zdát čistý ale je to klam... prostě se to v nich usazuje ač si umeješ ruce jak chceš... taky to může bejt tim že se víc potíš... je vedro tak je to možný... jinak jak to čistit??? jsou na to přípravky ale když sem to vzdycky čistil tak mi pomohla vlhká houbička na nádobí a vzal jsem to tou hrubou stranou a pořádně vydrhnul...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
No hlavně pokud se nemýlím, tak na té fokusce bude javorovej krk i hmatník. Takže bych to tipl na "optický klam". Ono na tom palisandrovým to enní tolik vidět jako na javoru, pač ten je světlej. Špinavý to bude stejně, jenom je to prostě víc vidět. Jinak bacha na to čistidlo hmatníku, pač jsem u nás zatím neviděl čistidlo na javorový hmatníky (například na Dunlopu je výslovně napsaný, že se NESMÍ používat an javorový hmatníky, bude to tím, že ten Dunlop zatmavuje..), takže bacha...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
-
BUDAJ-31
je na to přípravek Dunlop65 a z vlastní zkušenosti musim říct že dobrý stojí to asi 120,-Kč... jinak je můžeš sundat a vyvařit v octový vodě s jarem... pak je musíš pořádně vysušit... (samozřejmě je musíš sundat a o hmatník se nemusíš bát)BUDAJ-31 píše:chcel by som sa spitat cim by sa dalo este cistit struny?ja zatial cistym domacou:D ale uplne to nevicisti...tiez treba dat pozor ze pri silnejsich pripravkov sa musi davat pozor na hmatnik ak je javorovy , inak by mohol lak zist dole...
-
BUDAJ-31
a nieco praktickejsie uz nieje?cenda píše:je na to přípravek Dunlop65 a z vlastní zkušenosti musim říct že dobrý stojí to asi 120,-Kč... jinak je můžeš sundat a vyvařit v octový vodě s jarem... pak je musíš pořádně vysušit... (samozřejmě je musíš sundat a o hmatník se nemusíš bát)BUDAJ-31 píše:chcel by som sa spitat cim by sa dalo este cistit struny?ja zatial cistym domacou:D ale uplne to nevicisti...tiez treba dat pozor ze pri silnejsich pripravkov sa musi davat pozor na hmatnik ak je javorovy , inak by mohol lak zist dole...
bo idem si kupit ten dunlop ono to stoji asi 100kc ale nie zajtra...
ale jo určitě je třeba líh ale po tom jsou takový vysušený nebo různý odmašťovače... ale pozor po některejch můžou struny černat a hrubnout... já bych s tim moc neexperimentoval spolehl bych se na vyvaření a nebo na ten Dunlop...BUDAJ-31 píše: a nieco praktickejsie uz nieje?![]()
bo idem si kupit ten dunlop ono to stoji asi 100kc ale nie zajtra...
-
BUDAJ-31
vtej octovej???kolko si tam dal octa???musim tez skusit na zajtra bo na koncert by sa neco hodilo:DJanec píše:Jak jsem to tu četl, musel jsem to zkusit. Včera jsem vyvařoval struny cca 5 minut ve vodě s jarem a SUPER! Hrajou jako nový.Nevařil jsem je ale kvůli špíně, začaly ztrácet výšky a basy - už jenom tak huhlaly. Nevěřil, vyzkoušel, děkoval . . .
-
BUDAJ-31
Servus. Vařil jsem je v cca dvou litrech vody s polévkovou lžičkou Jaru bez octa. Jen jar. Jsou to .45 GHS (byly v černé krabičce - přesnou řadu nevim) 5ti strunná sada hraná dva měsíce tak hodinu denně + vystoupení kde byly řádně zlity potem.BUDAJ-31 píše:vtej octovej???kolko si tam dal octa???musim tez skusit na zajtra bo na koncert by sa neco hodilo:DJanec píše:Jak jsem to tu četl, musel jsem to zkusit. Včera jsem vyvařoval struny cca 5 minut ve vodě s jarem a SUPER! Hrajou jako nový.Nevařil jsem je ale kvůli špíně, začaly ztrácet výšky a basy - už jenom tak huhlaly. Nevěřil, vyzkoušel, děkoval . . .
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
-
BUDAJ-31
Diki tak zajtra si to pojdem uvarit , no som zvedavy na vysledokJanec píše:Servus. Vařil jsem je v cca dvou litrech vody s polévkovou lžičkou Jaru bez octa. Jen jar. Jsou to .45 GHS (byly v černé krabičce - přesnou řadu nevim) 5ti strunná sada hraná dva měsíce tak hodinu denně + vystoupení kde byly řádně zlity potem.BUDAJ-31 píše:vtej octovej???kolko si tam dal octa???musim tez skusit na zajtra bo na koncert by sa neco hodilo:DJanec píše:Jak jsem to tu četl, musel jsem to zkusit. Včera jsem vyvařoval struny cca 5 minut ve vodě s jarem a SUPER! Hrajou jako nový.Nevařil jsem je ale kvůli špíně, začaly ztrácet výšky a basy - už jenom tak huhlaly. Nevěřil, vyzkoušel, děkoval . . .
Hodně to pomohlo. Je to pochopitelné, když si vezmu že se do nich obrušuje kůže, kožní maz a všelijaké svinstvo z rukou tak jim odmaštění musí pomoct. Fakt doporučuju. Otázkou je, co na to životnost strun. . . Vlastně bych je hodil do šmelcu, když už nehrály. Takže samá pozitiva a sociální jistoty
-
BUDAJ-31
Struny jsem nikdy nevyvařoval - to je tam prostě hodíte do vody (s jarem), přivedete vodu k varu a necháte chvilu povařit?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě jak dlouho jsi je tam nechal?BUDAJ-31 píše:ja osm to dal uz do vriacej vody
Po vytažení se musí důkladně osušit pokud se nemýlím...Disasterpiece píše:nerezne to? Shocked
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...