Fokus vs. Epiphone Les Paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
tobel

Fokus vs. Epiphone Les Paul

Příspěvek od tobel »

Ahoj, resim ted takovy problem, tak verim, ze mi dobre poradite ;). Takze: Rozhodl jsem se, ze si za vydelane penize poridim novou kytaru, konkretne Les Paulku (zamiloval jsem se do ni :oops: :roll: ). Bohuzel mam na ni pouze 8500,-, takze si nejspis poridim nejakou bazarovou. Byl jsem zatim rozhodnut pro Epi lp standard plus, jenze na bazaru ji nikdo moc za tuhle cenu neprodava a kdyz uz, tak kolem 10ti tisic. Ted jsem ale dostal nabidku kytary fokus zakk wylde custom, prefektne serizenou s R.M. F4 snimacema, lepsim prepinacem snimacu, potenciometry, kobylkou, strunikem a ladicima mechanikama... to vse za 8500,-. Tak ted nevim, jestli si mam poridit tuto fokusku, nebo jeste dal cekat, jestli se nekde objevi nekdo, kdo proda epiphonku za pro me priajtelnou cenu a jeste doufat, ze bude serizena a "nesjeta". Take vubec netusim, jestli budou obe kytary hrat stejne, kdybych do obou dal treba SD snimace.
Dekuji za vase rady :wink:
Epiphone Les Paul Standard plus (Seymour-Duncan AlNiCo Pro) ---> VOX Tonelab ST ---> Laney LC 50 ---=|o| 220V
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Re: Fokus vs. Epiphone Les Paul

Příspěvek od MrDeathCZ »

tak každopádně by nebylo k zahození si vyzkoušet tu fokusku, pokud je na ni uděláno tolik práce co říkáš tak by mohla být ok...mám akurát trošku strach o dřevo, mahagon podle mě to asi nebude a že by zrovna fest vysušenej taky se číct nedá...spoluhráč z kapely měl fokusku strata a ten se mu po roce zkroutil jak hadice (krk do vrtule, na těle popraskanej lak prostě děs)...

já sám vlastním Epiphone Zakk Wylde Custom a spokojenost nejvyšší...ještě by stálo za to od Epiphonu nějaká customka..nejlevnější standart plus se pohybuje kolem 9 000 a kokrétně s třešňovýmn sunburstem je za nějakých 10 300,- nevím přesně, čili si myslím že by bylo lepší došetřit nějakou tu kačku, protože pak dostaneš nástroj nadosmrti...

dneska ty ceny kytar strašně letí dolů...já za svoji epinu před 3mi lety dal 17 500,- bazarovou a dneska stojí fungl nová 15 400,- takže moje rada zní, raději přišetři, než aby jsi pak tu kytaru prodával, že Ti nesedí nebo nestačí a pracně zháněl peníze na lepší nástroj
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Pockej si, az se neco objevi na bazaru..Standart za 6k je rozumna cena a taky se obcas vyjevi..
ceny Epi jsou des, Custom za 18k na 10k, Goldtop z 15k na 9k a nejrazantnejsi pad zazil asi termyx se svou Lucinkou..
Koupit Fokus za 8,5k, to bych si myslel, ze te prave pustili :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
felixx

Příspěvek od felixx »

Taky bych 8,5 za Fokiho nedal, neuspěchej to počkej si :wink:
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

mno opatrne s tim, fokus nejsou vubec spatny, nehlede k tomu, ze maji arched top, celomahagonovy telo (? asi), myslim, ze dokonce svrchni deska je javor - jako gibson ..akorat krk je javor, to je trochu nezvykly, vetsinou se LP delaji cely z mahagonu a javorova je jen horni deska

... a dalsi vec, ze vypadaji lip, nez placaty epiphone - a to je dulezity, snimace do toho muzes dat novy, drevo by melo byt v nich podobne kvalitni.

netvrdil bych, ze epiphone je nastroj na celej zivot, kdyz uz, tak gibson, u epiphone se diskutuje posledni dobou kvalita kus od kusu.
majkie

Příspěvek od majkie »

ja muzu doporucit lp od znacky Bach. nove stoji 6500, oproti NOVYM epinam me prijde na srovnatelne urovni, krom snimacu a detailu na zpracovani, na sucho na me pusobil rozhodne ziveji nez novy epi standard, nedej buh nez goth lp studio...
za zbyvajici 2 tisice prikoupis lepsi snimace. mas-li tu moznost, urcite nekde nakeho bacha odzkousej.
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

osobně bych tu fokusku určitě vyzkoušel. S Fokuskama mám zatím dobré zkušenosti a v rukách jsem jich měl už dost... Jestli je na ni to co říkáš tak si myslím, že by jsi nemusel šlápnout vedle. Pomalu se dostáváme totiž do situace, kdy značka je pouze marketingový tah, ale kvalita těchdle nástrojů stoupá a srovnává se s osvědčenou konkurencí. A nedělal bych si iluze, že bude HW na levný Epi zase o tolik lepší než na tom Fokusu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Fokus za to nestojí, radši bych si počkal na nákýho toho Epiphona, nebo se podíval po jinejch kytarách LP...
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

A to je problem prisetrit 500kc a koupit si novou???

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... 26:0:0:1:0

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

tobel

Příspěvek od tobel »

jonas1 píše: Koupit Fokus za 8,5k, to bych si myslel, ze te prave pustili :lol:
No tak Konkretne Fokus LP custom zakk wylde stoji novej 8,5k. Tahle je sice hrana, ale ma vymeneno "vsechno kovovy" co na ni puvodne bylo.:)
Guitarbob píše:A to je problem prisetrit 500kc a koupit si novou???

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... 26:0:0:1:0
Problem by to nebyl, ale spis by byl problem s tim, hledat dobrej kus. kdyz sem se na epi lp standard plus koukal v kytarach, tak jedna měla krk do vrtule (sice ne tolik, ale bylo to videt), druha mela zase hodne velkej dohmat od 12. prazce vys, u treti zase drnceli hodne struny..... serizovat takhle kytaru zatim neumim a netusim, kolik by mohlo stat serizeni u kytarare.
Vase nazory jsou zatim pul napul, zatim ale vic tihnu k ty fokusce. Nezalezi mi na tom, jakej bude na kytare napis, ci jestli k ni dostanu garanci kvality od pana Gibsona. Myslim, ze dobrej model fokusky muze byt srovnatelnej(ne-li lepsi) s epiphonama za tu samou cenu. A podle me, kdyz do ni dokopim nejakej SD snimac, tak s nim bude hrat stejne jako Epi s tim samym snimacem. Jestli ale kecam nesmysly, tak me prosim rychle vyvedte z omylu. :)
Epiphone Les Paul Standard plus (Seymour-Duncan AlNiCo Pro) ---> VOX Tonelab ST ---> Laney LC 50 ---=|o| 220V
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

No myslim si ze u toho fokuse budes hodne platit za samotny ten vzhled kytary,a to u Epi zase tak trochu za znacku,ale malo kytar je serizenych z obchodu,a serizeni u kytarare stoji +-400kc,ale vcera jsem byl v kytarach.cz a koukal jsem e prave na standarty,a nemuzu rict ze by hrala nebo vypadala tak jak ty rikas.

Ale urcite bych zkusil toho fokuse,treba se bude libit,ale za me Epiphone

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

humus

Příspěvek od humus »

v hudebninach jsem hral na nejake fokus lp ale to byl vylozene spatnej kus, rozladovalo se to a zvuk nic moc. ale jak spousta lidi rika ma taky spoustu kvalitnich kusu, i kdyz sam nevim, mel jsem pouze fokus strat a byl jsem spokojenej.

ja mam 13 let starou epi les paul std a jsem maximalne spokojenej. ...
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
bandac

Příspěvek od bandac »

Mám zkušenosti s oběma kytarama fokus i EPi a jasně lepší je Epi i když Focus nebyl zlej ale vadila mi jedna zásadní věc a to že se překlápěl na hlavu (měl jsem nový focus LP v ceně kolem 7.ooo Kč) a to je při hraní ve stoje dost nepříjemný. Takže bych byl pro bazarovou Epi , chce to počkat nejaká se objeví, sám jsem před časem svýho Epi prodával vč. Gibson snímačů za 8 tis
Ele.kytary : Gibson LP Standard, Ibanez GRG270DX,
Akustiky : Mistr Alfred Pardc, Stagg A1012
Head : Marshall JCM 2OOO, TSL 100
Box : Mashall 1960 BX
Efects : Digitech GNX 4,Dunlop CryBaby
Kombo : Marshall Valvestate 8040
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

Nazdar moj kamos riesi podobny problem,gitaru uz ma ale ma strata a jemu sa pacia LPcka a pohrava sa s myslienkou ze si jedno zozenie ale penazi ma tak do 3000 mozno 4000 ck,a musim povedat ze mu zalezi len na tom abi to bola LP a abi to hralo :D,epiphone a fokus su take lacnejsie znacky ale aky je rozdiel medzi nimi v tejto cenovej hladine to neham na vas,ja osobne som basak :P,diki za odpovede
Thinking ...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

no nevím, ale mě osobně připadá Fokus živější kajtra jak epiphone... ty kytay vůbec nehraj... je o mrtvý
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
majkie

Příspěvek od majkie »

hlavne at nekoupi nakou kopii se sroubovanym krkem, zvlast pokud mu tak explicitne zalezi na tom, aby to bylo LP :) do 4000 imho jedine z bazaru naky fokus/bach ci nejaka cizi kopie.
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

já teda měl fokusku ale asi sem natrefil na dobrej kus. nemůžu říct křivý slovo
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
JK

Urcite Fokusku...

Příspěvek od JK »

Zdarec, taky jsem pred rokem resil dilema co koupit, a protoze firma Fokus je tady nedaleko - a v te dobe meli velky vyprodej, zajel jsem k nim do skladu... A vybiral. Mohl jsem kytary zkouset a vybirat jak jen jsem chtel... Nakonec mne nejvic zaujal typ LP2 - samozrejme s lepenym krkem - a cena tehdy pri tom vyprodeji cinila rovne 4.000 Kc. Tady nebylo o cem premyslet, rozhodne mne ty Fokusky zaujaly vic nez lecjaka Epiphonka tehdy 3x drazsi. Nedavno jsem do ni namontoval snimac Gibson 498T - a to je fakt mazec, ta kytara neskutecne ozila, z jejiho zvuku jsem fakt padl na pr.del... Proste maximalni spokojenost.
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

no ako tak pozeram tie fokusky su nejak 6000 a to uz je prenho moc,skor asi ten epiphone alebo ten bazar ....,videl bi som to na toto - http://kytary.cz/epiphone-les-paul-spec ... 26:0:0:1:0 len nepiste ze je tam ake drevo a snimace a hocico len nech to ladi a funguje
Thinking ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“