srovnání IBANEZ RG 1570 vs. JAKSON DKMG tbk

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jan Bouše

srovnání IBANEZ RG 1570 vs. JAKSON DKMG tbk

Příspěvek od Jan Bouše »

Zdravím všechny, chtěl bych Vás požádat o pomoc při výběru nové kytary. Do teď jsem měl Stagg (hrůůůza) a teď se rozhoduji mezi Jackson DKMG a Ibanez RG1570 - odkazy zde:
http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... b-8221.php
http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... k-8436.php
Hrát na ně hodlám hlavně hardrock a metal. Poraďte mi prosím, kterou si mám vybrat a proč - díky moc!
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já osobně preferuju pasivní nástroje. Z vlastní zkušenosti nemám rád kytary s baterkama. Takže v tomhle ohledu by u měl zvítězila Ibaneza.

Ibaneza možná má trochu výhodu v tom, že má i jeden SC což přidává na univerzalitě.
Obě vyrobené v Japonsku, takže o kvalitu bych se nebál.

Jacksonka je podle mě hezčí. Ale asi bych si vybral tu Ibanezu.

Jinak upravil jsem název
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Díky za opravu. Z jakého důvodu máš radši pasivní snímače? Vzhledově se i mě víc líbí ten Jackson, ta javorová kresba je nádherná a bombírovaný tělo se mi taky líbí víc. škoda že Ibanéz žádný RG v transparentní úpravě nenabízí.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

z duvodu prirozenyho, vic dinamyckyho zvuku... aktivni snimace jsou proste na metal a udajne zabiji drevo tak ze pry nehraje drevo kytary ale snimace... coz u passivu neni...

K tem kytaram obe jsou dobry ale mel by jses je odzkouset ne kazdymu sedne Olse z kteryho je vyrobena Jacksonka....

Ja bych vzal ibanez:
+Je z lipy tak ze o basy nebudes mit nouzi
+Ibanezacke snimace V7 V8 jsou skvely...
+Wizard krk... je velmy rychly a pohodlny (aspon pro me)

ale je to muj nazor... musis si to vyzkouset sam.
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Popravdě řečeno zatím trénuju stupnice a pár rifů, učím se jen tři měsíce. Ale má nynější kytara (jestli se tomu tak dá říkat) Stagg je hrůza. Struny drnčí i při velkém dohmatu, krk do vrtule, ladit musím každý den a co chvíli mi něco zůstane v ruce... Její zvuk je spíš hluk, to fakt není nástroj ani pro absolutní začátečníky - spíš je to od hudby odradí. Z důvodu mé neskušenosti jsem odkázán pouze na Vaše zkušenosti a doporučení, za což Vám budu moc vděčný ;-) Ty uznáváš spíše lípu než olši? Jaké jsou zvukové rozdíly?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

je s podivem, že jako naprostý začátečník chceš kupovat takhle drahou kytaru. Ale jestli na ni máš peníze a opravdu tě to baví tak proč ne. Určitě už tohle může být kytara na celý život. Je nutné si to, ale pořádně promyslet a nikam nespěchat. Aby jsi pak nelitoval, protože za dva roky změníš styl a budeš potřebovat i jiné osazení nástroje. I to je důvod proč bych v začátku volil co nejuniverzálnější kytaru. Už to přece jenom není low end ibanezka za 4500,- .-)

Pasivní mám rád proto, protože se nemusím o nic starat. Už několikrát se mi stalo, že mi den před koncertem došla baterka. Projevuje se to tím, že mi to začlo zkreslovat zvuk a celý to hučelo bručelo atd. Kdyby mi došla akorát na koncertě tak bych byl pěkně nakrknutej. Takže je to věc co se musí hlídal. Osobně mám rád co nejmíň věcí v kytaře. Když jsem tu aktivku v mojí base měl. Tak jsem ji nakonec celou vystříhal a nechal to v pasivu. A je to naprosto nejlepší. V mém přípdě se podotýkám jednalo o levnou čínskou aktivku. A tahle u té jaksonky by měla být už snad dost kvalitní. Ale i tak mám raději pasivní nástroje.
Naposledy upravil(a) aivn86 dne 19.09.2008 9:43, celkem upraveno 1 x.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

mel jsem kytaru jak z lipy tak i z olse.... (posledni je u me doma)
Lipa to je basove drevo... tak jestli koupis ibanezku... tak asi budes muset stahovat basy na kombu :)
Olse je zase stredova mozna trochu do vejsek... ale proste prosadi se vzdy zatim co kdyz je kejtra z lipy tak trochu potrva nez najdes spravny zvuk aby se prosadil v kapele ( aspon me to trvalo) ono taky zalezi na hodne faktorech... kombo, bubenik atd...

Ale jak jsem pochopil tak jsi zacatecnik a na domaci hrani neudelas chybu zadnym z tech dvou nastroju.Jo a jses jsi jistej ze chces kytaru s Floyd Royse Tremolem?Pro tebe by byla lepsi kytara s pevnou kobylkou kvuli jednoduchosti.

napriklad
http://kytary.cz/jackson-dkmgt-dinky/93 ... 27:0:0:1:0

http://www.muziker.cz/Default.aspx?Iban ... od_id;7382
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

U té Jacksonky jsou EMG 85 a EMG 81. Je pravda, že zvuk z těchto aktivů bude mnohem méně barevný a jaksi "neosobní" vůči třeba těm V7, V8?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

S tím floydem má Disaster pravdu. Jseš si jistej tím, že ho využiješ? Jestli ano tak prosím, ale spousta lidí co ho tu má ti řekne, že to s t ním není úplně jednoduchý co se týká údržby i seřizování a ladění a hlavně samotné hraní s ním. Pro začátek ti tu většinou doporučí pevnou kobylku. Ale to všechno záleží na tobě.
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Tremolo opravdu využiju, navíc z tremola pevnou kobilku uděláš, opačně to nejde ;-). Jen by mě zajímalo Vaše srovnání Licenced Floid Rose JT580 co je na tom Jacksonu a Bridge Edge Pro, které je na tom Ibanezu.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Za mě spíš toho Jacksona.(neměl jsem ho ale v ruce). Ibanezku jo a zvuk mě teda nenadchl. Ta kytara netlačila. S Floydem si nedělej hlavu. Ten kdo říká že je to pro začátečníka jenom k potížím, má kytaru s levnou licencí a neví že jediná nevýhoda kvalitního FR je jen v tom že ti ladění trvá - o povolení zámků - déle. Mně na esp drží klidně 3 týdny.

pokud by ses rozhodl pro kytaru bez tremola a netrval na superstrat tvaru, jednoznačně doporučuji LTD EC500, nebo EC1000 DeLuxe.

Edit: baterka v aktivech vydrží cca 3000 hodin.(pokud v kytaře pochopitelně nenecháváš zapojený kabel vedoucí do komba). Takže šance že ti dojde na koncertu je tak 1:1000.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já bych taky bral Jacksona :wink: .. mnohem hezčí a ostřejší (designově, zvukově nemůžu soudit, ale soudě podle olše a aktivů to bude pravděpodobně i ve zvukovém projevu) :)

U tý Ibanezky je zase mnohem větší variabilita ... jde o to, jestli upřednostňuješ charakterní pilku před univerzálem :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Designem se mi taky mnohem víc líbí Jackson. Jediný čeho se bojim je to, že ty EMG zatlučou dřevo a že zvuk bude postrádat barevnost. Jsem na tvrdší styly, ale mám rád, když maj tóny barvu. Ty pasivy u Ibanezu by mohli dřevu dovolit větší podíl na zvuku ne? Nebo myslíte, že "barevnej" zvuk vydřu i z tý Jacksonky?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Bez a vyzkousej... nema cenu o tom polemizovat....verim ze na aktivach udelas taky krasny a barevny zvuk.
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Jan Bouše píše:Tremolo opravdu využiju, navíc z tremola pevnou kobilku uděláš, opačně to nejde ;-). Jen by mě zajímalo Vaše srovnání Licenced Floid Rose JT580 co je na tom Jacksonu a Bridge Edge Pro, které je na tom Ibanezu.

náhodou to jde. viděl jsem to předělaný na kramerce místo tremola pevnou kobylu no ale to byla prasárna a vypadalo to hnusně. díra jako kráva a přez ní našroubovaná kobyla :x
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

tak to vazne musel bejt humus.... ( blici smajlik)
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Jééééžiš, nemyslel jsem vyškubnout tremolo a přez tu jámu pak našroubovat pevnou kobylu. To bych si radši usek prst, než takovou prasečinu. Tremolo jde přeci "zašpalkovat" - pak je pevně aretované a funkčně se od pevné kobyly neliší.
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Ještě otázka, s lípou nemám vůbec žádný zkušenosti. Dá se říct, že je to zvukově něco mezi lípou a mahagonem?
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

Na to aby si u Metalu nebo Hard Rocku nechal z tónu kytary jasně slyšet dřevo, by si si musel nastavit takovej zvuk že by tě v kapele poslali do .... :)
Spíš si při výběru kytary všímej jestli hezky zpívá pri jednotlivých tónech a jak moc se při zkreslených akordech zvuk tzv. slejvá...
Udělej si den čas, navštiv stověžatou matičku Prahu prolez obchody a zahraj si na všechno co uvidíš, s trochou štěstí něco slušnýho najdeš.
(ty hezký kytary ani nezkoušej , ty nehrajou) :lol: Jestli přelezeš částku kterou sis na kytaru určil, nelituj toho!!! Kytara je základ, tu budeš držet v ruce, s ní děláš tón.
Při současný nabídce aparátů bych ti asi doporučil něco z druhý ruky, po bazarech a na netu se daj se sehnat skvěle hrající aparáty za hodně slušný ceny.
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

:-) počkej, to jsem nepochopil, jak to myslíš že ty hezký kytary nehrajou?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“