nový snímač do Epiphone SG Gothic
Pravidla fóra
nový snímač do Epiphone SG Gothic
když jsem byl malý a hloupý, koupil jsem si Epiphone SG Gothic jenom proto, jak vypada a bylo mi ukradené, jak hraje.
teď mi dochází, že zvuk, který kytara má, se pro styl, který hraji vůbec nehodí.
chtěl bych docílit tvrdého zkresleného zvuku, ale přitom by měly být slyšet jednotlivé tóny každého akordu.
to samé u čistého kanálu - u mé kytary se jednotlivé tóny jak u zkresleného, tak čistého kanálu ztrácejí... tóny by měli být "mohutné", rozeznatelné /omlouvám se, že nepoužívám ta správná přídavná jména/
tady je ukázka, jakého zvuku bych asi tak měl docílit:
http://www.youtube.com/watch?v=v3tBn2lBXk4
http://www.youtube.com/watch?v=YAKGKWW9u74
vím, že přesně takového zvuku nedosáhnu... tak "přibližně takového"
nejlepší by nejspíš bylo koupit novou kytaru, ale na to bohužel nejsou finanční prostředky, navíc jsem si své esgéčko vcelku zamiloval /i přesto jak hraje/
proto bych chtěl poprosit o pomoc zkušenější hráče : jaký snímač by se do kytary hodil pro tento zvuk?
děkuji
teď mi dochází, že zvuk, který kytara má, se pro styl, který hraji vůbec nehodí.
chtěl bych docílit tvrdého zkresleného zvuku, ale přitom by měly být slyšet jednotlivé tóny každého akordu.
to samé u čistého kanálu - u mé kytary se jednotlivé tóny jak u zkresleného, tak čistého kanálu ztrácejí... tóny by měli být "mohutné", rozeznatelné /omlouvám se, že nepoužívám ta správná přídavná jména/
tady je ukázka, jakého zvuku bych asi tak měl docílit:
http://www.youtube.com/watch?v=v3tBn2lBXk4
http://www.youtube.com/watch?v=YAKGKWW9u74
vím, že přesně takového zvuku nedosáhnu... tak "přibližně takového"
nejlepší by nejspíš bylo koupit novou kytaru, ale na to bohužel nejsou finanční prostředky, navíc jsem si své esgéčko vcelku zamiloval /i přesto jak hraje/
proto bych chtěl poprosit o pomoc zkušenější hráče : jaký snímač by se do kytary hodil pro tento zvuk?
děkuji
Myslím, že to mělo spíš jít do Hardwaru...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Tohle sem nepatri,nejspis ti to presunou.
Jinak bych bral Seymour duncan SH-8 pokud tedy na to mas prachy,jinak jeste RMka jsou dobra,EMG nwm,moc se mi nelibi,umely zvuk,na cistej na h.v.n. ,ale nekomu se libit muzou.tot vse
Jinak bych bral Seymour duncan SH-8 pokud tedy na to mas prachy,jinak jeste RMka jsou dobra,EMG nwm,moc se mi nelibi,umely zvuk,na cistej na h.v.n. ,ale nekomu se libit muzou.tot vse
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
- 60'Rock_N'_Roll
http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?s ... 871&page=1
a hledej ty, který maj za tim jménem snímače za tim lomítkem to high gain. Většina těch snímaču má dóle popisek a tam si přečti, co od něj můžeš čekat.... víc ti tady asi nikdo neporadí, ale pokud ses už koukal na tu SH8, tak na tenhle styl asi nejlepší. (po gibsonech bych se moc nekoukal, jsou to kvalitní snímače, ale v nabídce jich nemaj moc na tenhle styl. kokej se po seymour duncan)
a hledej ty, který maj za tim jménem snímače za tim lomítkem to high gain. Většina těch snímaču má dóle popisek a tam si přečti, co od něj můžeš čekat.... víc ti tady asi nikdo neporadí, ale pokud ses už koukal na tu SH8, tak na tenhle styl asi nejlepší. (po gibsonech bych se moc nekoukal, jsou to kvalitní snímače, ale v nabídce jich nemaj moc na tenhle styl. kokej se po seymour duncan)
Nechapu proc maj u SH-8 medium,je to High gain jak krara.60'Rock_N'_Roll píše:http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?s ... 871&page=1
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
přes jakej apec... no, doma mám malýho fendera... f15R, nebo jak se jmenuje.
časem si chci pořídit větší, zatím hraju jen doma a ve zkušebně, ale bude potřeba... zatím to ale nijak neřeším
na ten invander jsem taky koukal, podle popisu bych řekl, že se to hodí na tvrdší styly, ale bude to mít dobrej čistej?
vůbec se envyznám, ale myslím, že pěknej čistej zvuk by mohli mít nějaké ty kovové humbuckery.. ne?
a ten emg.. nevím, ale už podle vzhledu bych řek, že to bude celkem umělina a metal, ani né moc čistej zvuk..
jinak děkuji za rady
časem si chci pořídit větší, zatím hraju jen doma a ve zkušebně, ale bude potřeba... zatím to ale nijak neřeším
na ten invander jsem taky koukal, podle popisu bych řekl, že se to hodí na tvrdší styly, ale bude to mít dobrej čistej?
vůbec se envyznám, ale myslím, že pěknej čistej zvuk by mohli mít nějaké ty kovové humbuckery.. ne?
a ten emg.. nevím, ale už podle vzhledu bych řek, že to bude celkem umělina a metal, ani né moc čistej zvuk..
jinak děkuji za rady
Seymour duncan maji sami o sobe pekny(krasny) cisty zvuk,bral bych byt tebou odkryty,na metal lepsi,nez ten niklovany.onnie píše:přes jakej apec... no, doma mám malýho fendera... f15R, nebo jak se jmenuje.
jinak děkuji za rady
Pokud ma prachy tak ber tu SH-8.EMG neber,ten cistej zvuk je nic moc.
vím, že je to hloupost, ale vůbec se v tomhle nevyznám, vím akorát to, že všichni ti, co hrají tu muziku, kterou bych chtěl hrát také, mají ty kryté snímače.
nemyslím, že by ta hudba, co chci hrát, je metal...
tak velké zkreslení zas nechci, chci, aby to znělo "mohutně", tvrdě, ale přitom byli rozeznat jednotlivé tóny.
a čistý, hutný zvuk, když hraju čistě
nemyslím, že by ta hudba, co chci hrát, je metal...
tak velké zkreslení zas nechci, chci, aby to znělo "mohutně", tvrdě, ale přitom byli rozeznat jednotlivé tóny.
a čistý, hutný zvuk, když hraju čistě