Problém s připojením kytary k PC

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
rutat

Problém s připojením kytary k PC

Příspěvek od rutat »

Zdravím, jsem naprostý začátečník, který nikdy nedržel kytaru v ruce.
Tenhle týden jsem si ale řekl že začít nikdy není pozdě, takže jsem vlítl do obchodu a nakoupil. Chtěl jsem hrát přes PC se zvukem do sluchátek.
Koupil jsem kytaru Yamaha Pacific 112 a M-Audio Fastr track. Přijel jsem domu a nainstaloval Fast track tak, že jsem nainstaloval ovladače a pak ho připojil. Ovladače hlásí, že ho našli, takže to snad jde. Dál jsem vzal kytaru a zapojil do toho fastracku kabelem. Pak dal do fastracku sluchátka( mám levný potvory jen za pár stovek, ale v tom snad problem neni). Zapnul program ktetrý je u toho GT Player Express a ono nic. Všemožně jsem to pomackal a jediný co se mi podarilo bylo ze mi zacala hrát doprovod. Kytara není slyset, maximalne obcas lehke bzučení. Ve windowsackych ovladacich hlasitosti mam vsechno naplno. Fakt neím co dělat. Jsem naprosto zklamanej a uz si rikam jestli se ta kytara treba nejak nezapíná? V návodu ke kytaře nic není a ten návod je napsanej spíš pro lidi co umí hrát a vědí co a jak, řeší se tam montáž tremola(snad jsem to dobře napsal) a nových strun :( Na kytaře mám volume na plno. Za vsechny rady budu rád.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No kytara nemá žádnej vypínač :D problém bude jinde. Kromě správnosti zapojení je možný že to je třeba taky kabelem, může bejt uvnitř polámanej... Ale fakt jako netušim, takovýhle věcičky nepoužívám. :o
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Ten kabel je hodně pravděpodobný. Jestliže z toho nejde nic a občas to začne bzučet tak to sedí. Mě teď kabel odešel z ničeho nic a příznaky byly úplně stejné. Jestli máš nějakého známého kytaristu tak si od něja nějaký kabel pujč ať to ozkoušíš. Kdyžtakkup nějaký levný za pár korun a nebo to rovnou ber jako investici do budoucna a kup dražší, jak chceš. Rozhodně je to ale asi první věco co bych vyzkoušel.
rutat

Příspěvek od rutat »

Všechno jsem koupil nový, i kabel samozřejmně. Žádnýho známýho muzikanta nemám, bohužel :(

Na kabelu je napsáno Profesional low noise instrument kable, kurna že by teda nefungoval? :(
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Myslim že kabelem by to bejt nemělo...ale chybu můžu těžko konstatovat :lol: ...zkoušel ses poradit s majitelem toho shopu kde si nakupoval?
rutat

Příspěvek od rutat »

Zkoušel, radil mi ze to mam nejak zeslabeny, ale nic víc. Bohuzel s tím taky vůbec nemá zkusenosti. Bylo tam asi 5 prodejců a nikdo přes tohle nehraje :(
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to je právě to že tady na foru taky asi moc ne...teda já o nikom nevim...a každej software je celkem individuální...
jenda

Příspěvek od jenda »

mě to prijde že není dostatečně zesílený signal ze snímače kytary. skus to propojit do nějakého sterea. pokud to ani tam nezabere tak budes mít jasno ze je to ten drát nebo preamp. tak kejtra totiz sama o sobě nemá zesilovač. ten bývá v kombu. takze pokud to nezenes pres nejaký zesilovat tak bych rekl ze potrebujes jeste phttp://kytary.cz/vox-amplug-ac-30/97424/?SE592:0:0:1:0reamp neco jako je tenhle ale mozná kecám :lol:
Naposledy upravil(a) jenda dne 20.09.2008 21:17, celkem upraveno 1 x.
rutat

Příspěvek od rutat »

Tak me staci jestli tu je jedna dusicka ktera aspon pouziva kompa a rekne mi jaky software. Ja si ho sezenu a nastavim to jak mi rekne. Tedka se mi uz podarilo ze slyslim kytaru pres sluchatka, ale ty programy na zmenu zvuku vůbec nejdou, nebo aspon me se nezda vubec zadna zmena zvuku. Nenapadlo me ze to bude takhle slozity, jsem myslel ze to zapojim a pojedu jak drak. Chtelo by to pro me nejaky uplne jednoduchy program, kazdej software ma stovky funkci ktery jsou pro me uplne k nicemu :evil:
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

Mám program Guitar Rig 2 kytaru mám přes redukci zapojenou v linkovém vstupu a hraje mi to jedna báseň
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

rutat píše:Tak me staci jestli tu je jedna dusicka ktera aspon pouziva kompa a rekne mi jaky software. Ja si ho sezenu a nastavim to jak mi rekne. Tedka se mi uz podarilo ze slyslim kytaru pres sluchatka, ale ty programy na zmenu zvuku vůbec nejdou, nebo aspon me se nezda vubec zadna zmena zvuku. Nenapadlo me ze to bude takhle slozity, jsem myslel ze to zapojim a pojedu jak drak. Chtelo by to pro me nejaky uplne jednoduchy program, kazdej software ma stovky funkci ktery jsou pro me uplne k nicemu :evil:
Přes compa hraju doma jako ďábel a žádný software k tomu nepotřebuju.. sice mi to hraje jen z levého repráku, což doteď nechápu proč, ale hraje... hlavní věc je mít něco co ti to zesílí no.. já to mám kytara->zoom G1->PC takže radím si koupit nějaký multiefekt, pokud chceš hrát přes compa...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Giof píše:sice mi to hraje jen z levého repráku, což doteď nechápu proč, ale hraje...
Neseděj ti jacky, máš tam někde mono samici a stereo samce. Mono samec a stereo samice už fungujou dobře. :)

Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

rasomaso píše:
Giof píše:sice mi to hraje jen z levého repráku, což doteď nechápu proč, ale hraje...
Neseděj ti jacky, máš tam někde mono samici a stereo samce. Mono samec a stereo samice už fungujou dobře. :)
ehm ehm... cože? jako na redukci se tohle řeší?
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Ne myslim tim že máš někde prostě kontakt stereo konektoru a mono konektoru, kterej nesedí na všechny kontakty. Samec = jack, samice = díra na jack :lol: třeba na kytaře máš mono samici (dva kontaky na jacku) ale třeba na sluchátkách bys měl mít tři kontakty (levej pravej a stínění) nevim jak je to u vstupu do PC, ten nepoužívám. Jde o to, že když dáš mono jack do stereo díry, tak ty kontakty pro levej i pravej kanál se sejdou s jedním mono kontaktem na jacku, ale když dáš stereo jack do mono díry, tak na ten mono kontakt dosedne jen jeden kanál ze sterea, takže když jde signál z mona do sterea, tak ti hraje jen jeden kanál. Když tak PM :wink:

rutat

Příspěvek od rutat »

Tak už vím jak vyřešit můj problém. Chytnu tu zvukovku a letí z baráku. Nemám nervy se s tím pořád otravovat. Koupím kombo a nějaký efekt. Chtěl bych aby kytara zněla nějak takhle http://www.youtube.com/watch?v=TgXcql7P6DQ . Co potřebuju za věcičky, abych mohl takhle proměnit zvuk?
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

rutat píše:Tak už vím jak vyřešit můj problém. Chytnu tu zvukovku a letí z baráku. Nemám nervy se s tím pořád otravovat. Koupím kombo a nějaký efekt. Chtěl bych aby kytara zněla nějak takhle http://www.youtube.com/watch?v=TgXcql7P6DQ . Co potřebuju za věcičky, abych mohl takhle proměnit zvuk?
Jemináčku, tos objevil ameriku. To je taky nápad hned cpát kytaru do kompu aniž víš jestli má vůbec zapínač :-) ....
Zkus třeba soft Revalver: http://www.alienconnections.com/downloads.htm nehraje to bůhví jak, ale nastavení je jednoduché. Neznám nejnovější verzi, ale I a II jsem používal a fungovalo to solidně. GT player byl gdysi na cd v Mezikusu, taky mi jel vpohodě (integrovaná zvukovka), takže máš něco blbě nastavené. Máš zvolený správný ovladač ke zvukovce ? A pak takové ty cypoviny jako buffer, sample rate atd.... Kdyžtak dej vědět z kterého okna poletí, já už si s tím poradím :-)
rutat

Příspěvek od rutat »

Tak každý se učí :D . Mě to už fungovalo, ale je to náladovka, jednou jo a jednou ne. Ohledně toho chytání pod oknem, já doufám že doletí až do obchodu kde jsem ji koupil, a třeba i někoho trefí :twisted: Poraď radši s tím efektem, co jsem čučel na net tak asi nejlepší pořídít nějaký 15W kombo, Fender asi, a k tomu třeba nějaký ten multiefekt Zoom G1. Nebo máte někdo lepší nápad? :wink:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hlavně si nekupuj Marshall MG15 a podobný. :wink: :lol:

rutat

Příspěvek od rutat »

Tak jsem vlitl behem obeda do obchodu a koupil si toho Fendra 15R. Hraje to pěkně a mám po starosti s nějakým PC 8)

Tak a teď začít cvičit a pořádnš se neco naucit :))
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Blahopřeju. :)

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“