Gibson Les Paul BFG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Tonda píše:
Moleek píše:Já si nemůžu pomoct, ale mě ty BFGčka přijdou spíš jako napodobenina než kytara

Máš recht - je to nepovedená napodobenina Apolla :lol: :lol: :lol:
Dobrý :lol: , já bych místo toho BFG vzal někde na bazaru radši to studio,popřípadě bych zkusil special chce to zkoušet potom až rozhodovat co je lepší,podle obrázku to nepoznáš.
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pánové Special nikdo neberte, jsou to podle mě velice odfláknutý kytary a ted, když se dá LP Studio sehnat už od 23 000,- už ani nemaj budoucnost...měl jsem chvíli SG Special a to...prostě Gibson by se měl stydět, co prodává pod svým jménem:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Maples píše:pánové Special nikdo neberte, jsou to podle mě velice odfláknutý kytary a ted, když se dá LP Studio sehnat už od 23 000,- už ani nemaj budoucnost...měl jsem chvíli SG Special a to...prostě Gibson by se měl stydět, co prodává pod svým jménem:)
Ale třeba pro člověka co měl před tím Bacha nebo něco takovýho to asi pořádnej skok k lepšímu bude ne ? Chápu, že když to srovnáš s tím PRS tak se to asi nechytá no. :D

Teď už jde jenom o to jestli za to ten skok stojí. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No.. tak sem to zrovna nemyslel :D. Upřímě za tu svou kytaru sem dal 2 700 takže od toho moc nečekám, ale vrazit X tisíc do BFGčka mi přijde zbytečný. Daj se najít lepší kytary za ty prachy. ale jak řikám je to věc vkusu a názoru
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

kašli na Gibson, ber Cort :lol:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Včera sem jezdil s kámošem po Praze, že si je vyzkoušim a naprosto mě dostaly, nejdřív sem byl v Music-city - měli tam červenou - nádherně seřízenou, zkoušel sem na Marshall TSL - fuj, dal sem to do Valvekinga a byl to nádherenej zvuk, porovnavali sme to se Standartem a jediný rozdíly zvukový byli dány snímačema a trochu to napískávalo (nejspíše ty dutiny) a jinak rozdil byl ještě ve váze, kámoš má totiž ještě z 50tejch let takže ma to LP těžký a tohle BFG bylo poloviční, dost mě nadchnul P-90 protože měl snad ještě silnější výstup než ten Burstbucker 3, potom sme jeli do Muzikeru kde sem ji měl uplně novou zamluvenou, tam sem si vzal svoje kombo - Marshall Valvestate 8240 - přinesl mi ji byla to ta transparentní zlatá a potom co sem na ni zahrál tak sem si ji zamluvil a že si ji během tohohle tejdne snad objednám, byla snad ještě líp seřízená než v Music-city, a pak sme byli v Kytarach.cz a tam už sem to tak jen tak dozkoušel, snad pokud budou peníze během tohohle tejdne(od sponzora) tak objednávám
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nebudeš litovat !! 8)
I´m wheels... movin´wheels
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olin Ro(c)kyta »

Velmi povedenej kousek a kdo kritizuje a nehrál na ni tak, ať raději nekomentuje. Jak psal Petr. Zkoušeli jsme tři kousky v různejch hudebninách a na různecj aprátech a byli jsme mile překvapeni.. zvuková charkeristika je vyborná a srovnávat tenhle kousek s napodobeninama, který se snažej okopírovat aspon něco, co nabízí Gibson, je hloupost. Gibson má tradici a hlavně zpracovaní je daný jejich technologií, která je tu u LP víc jak 50 let. A stačí si otočit hlavu na Gibsonovi, kde máš výrobní čislo a vše a kde a co a jak bylo vyrobeno ti zašlou přímo z Gibsona... Takže chlapi zapomente na Koreu nebo Čínu... Já vlastní jednu Koreu, ale ta je z 98 a je to od Epiphone a ještě k tomu special, ale taky nakrmený R.M. pickups.. no co dodat, Gibson je Gibson a měl jsem v ruce vícero Gibsonů, Epiphon, Bachů, Fokusů, Cortů atd atd a věřte, že Gibson z toho vychází nejlípSmile ani aktivka se nechytá na klasický snímače, co nabízí Gibson.
Gibson LP Standard 1996, Ibanez LP Custom 1976, Epiphone LP Special 1998, Benton Harley elektroakustika, Kustom Quad 100W hlava, Kustom Quad box zkosený, foot switch stage line, Rozdall hlava, box hand made with Celestion 200W 15 palců:), Park made by Marshall 10W Kombo, Behringer Blue Devil, Marshall Shred Master, Dood Metal maniac, Samson Wireless, Shure, Phonic
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

Jinak mám krk 50 léta na svojí Gibsonce :) nástroj je z 96
Gibson LP Standard 1996, Ibanez LP Custom 1976, Epiphone LP Special 1998, Benton Harley elektroakustika, Kustom Quad 100W hlava, Kustom Quad box zkosený, foot switch stage line, Rozdall hlava, box hand made with Celestion 200W 15 palců:), Park made by Marshall 10W Kombo, Behringer Blue Devil, Marshall Shred Master, Dood Metal maniac, Samson Wireless, Shure, Phonic
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

jo a kdo nevěří at se jde podívat na koncert volný linky že jo. jenom můžu potvrdit
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Přesně tak, jenom mensi OT: 2 Necross: nebyl si nahodou na TPCA Beat festu?

Jo a udajně má mit i to BFGčko krk alá 50.léta, tak omakám to zejtra mi snad dorazí
Naposledy upravil(a) Skipper dne 22.09.2008 19:04, celkem upraveno 1 x.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

jj přesně tak. A Petr bude používat BFG. Je to fajnovej nástroj... co se týče zvuku i vzhledu. Jinak na Gibson.com je to limitovaná serie a stojí 1 849 doláčů, tak si to spočítejte v přepočtu na naše k dnešnímu kurzu 16,52 a budete čumět, že cena v USA je vyší než u nás v ČR. Nevim, jak to kluci z Kytar.cz nebo z Muzikeru nebo z Musiccity udělali, že cena tady je mnohem nižší než v zemi původu:) A popravdě Studio vychází na 1 649 doláčů.. takže nevím, jestli tady hraje roli cena nebo kvalita nebo nevím co? Takže když někdo, tvrdí, že Studio je lepší:) musím se smát.. každá kytara nějak hraje, at je to Studio nebo Standard nebo Custom.. zaleží taky na tom jakej kousek vybereš....a hlavně, co ti padne takzvaně do ucha, do ruky a samozřejmě i do oka... na každým aparátu ti ta kytara bude stejně hrát jinak. Zkuste si někdy cinknout nasucho do strun bez apecu a hned poznáš, která rezonuje a kde jsou vejšky i basy...a nejde pouze o Les Pauly i když Gibson v tomhle směru vyniká a ta práce a léta zkušenností jsou znát, ale i Fokus Ti může hrát. Brácha jednoho vlastní a to nemá lepenej krk a hraje jako víno.. je tam vše, co má kytara mít, je to teda opět Les Paul. Ale i jiný tvary někdy převyšujou zvukovou charakteristuku samotných Gibsonů. Ale kdo Les Paula a chce originál, at zkusí BFG stojí to za to, samozřejmě i Studio i Clasic, i Supreme, Custom.. stačí jen vybrat a kdo řekne, že nemá prachy na takovejhle nástroj, at se koukne na ebay a dostane se k takovejm nástrojům, někdy i za směšnou cenu a hlavně tam už jsou vyhraný kousky a seřízeny a upgrejdovaný atd atd. Ale tady jsou taky sm,ěšný ceny př. BFG. Zkušenýmu muzikantovi nemusím vysvětlovat. Ješte k BFG jedním slovem všechny tři kusy na který jsme hráli, byly naprosto bez chyby a určitě, kdybych volil ted, pořízovat kejtru se tvarem Les Paul, jdu do toho.. i když jsem zkoušel i Epiphonu Zakka a zněla taky velice dobře a to nemá Aktivku, pouze EMG HZ, jako původní nástroj, ale nelíbí se mi na tom ty terčíky:) Další Epiphony jako myslím, že to byl nějakej Gold Top s kopeima snímaču P90, tak už to nebylo ono, ale mělo to zase pěkný masivní dřevo, který se dot opírá na sucho do středů a do frekvencí něcko kolem 1,2 kHz a zaslechl bych tam i vyšší.. tak někde mezi 12 a 15 Kilama, ale do aparátu nic moc, tak asi upgrejd nový snímače bud orig P90 nebo nějaký Sejmury nebo Gibsony nebo třeba aktivku, pro vyznavače tvrdších stylů, ale přeci jenom by se muselo vrtat zase do dřeva s Hambáčema.. věc názoru, ale taky pěknej těžkej kousek:) Ale bach na rameno... BFG je lehonkej a pohodlnej...
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

jo abych nezapomněl, taky záleží na tom, jaký zvolíš struny a jakou značku strun tvrdost, sílu, materiál atd atd.. chlapi zkoušejte.. a kdo radí někomu, aniž by vyzkoušel, porovnal s něčím nebo cokoliv jinýho, at toho raději nechá, jelikož každej muzikant pozná, když někdo plácá:) Zdarec a bavte se, přeju krásnej zbytek dne
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

podle toho, co píšeš to vypadá, že jsi dělanej na tvrdý a tvrdší styly hudby..zkoušel jsi na toho BFG hrát něco klidnějšího, čistej zvuk a crunch na aparátu typu Blues Deluxe, na "vintage" celolampě? já jo a tady se plnně projeví mínusy tohoto nástroje - je naprosto neuniverzální. Kombinace snímačů je velice ubohá. Nejsem konzervativní, kdyby se mi to líbilo a chtěl po nástroji podobné vlastnosti, koupím si ho, ale je to podle mě kytara ne uplně správně vymyšlená...
Potom si myslím, že nemáš pravdu s tím, jak jsou Gibsony dobrý v tom, že rezonujou, že tón rozezní celým tělem - v tom jejich masa mahagonu moc nevyniká a nasucho hraje Fender mnohem hlasitěji a dynamičtěji. Když cvičím bez zapojení, Fender je jasná volba...takový kompromis - PRS má také mnohem lepší rezonanci, než Gibson, jedno mám také doma...tak asi takle. Není to špatná kytara, ale budě těžko hledat uživatele. a když najde, věřím, že ji budou obhajovat stejně zuřivě, jako ty:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Tak jen tak pro upřesnění, každýmu sedí jinej zvuk ja si to zkouěel na svym aparátu a jak čistej tak zkreslenej mi nádherně seděli - Marshall Valvestate 8240 a to dřevo hrálo i bez aprátu, taky nehrajeme nic tvrdýho třeba ta epina Zakka byla už na mě moc tvrdá ja si taky občas rád zahraju i nějakou tu klidnější hudbu
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

Maples

nevím, jaký máš zkušennosti s Gibsonama, ale nevím, já nic neobhajuju, jen jsem psal názor.. a pokud vím, tak blues se většinou hraje na krkovej snímač.. kulatoučkej zvuk. Je pravdou, že z P90 moc blůzu nedostaneš:)Pzn, neni to Hambáč, ale pleteš se v tom, že Gibsony nerezonujou a že jsou našláplý mahagonem.. na jednu stranu pravda, ale i starý kousky mají podle rengenu dutiny a ted nemyslím na místech, kde se vede elktrika, ale i a místech, kde bys to vůbec nečekal... a říct, že Gibson nerezonujeee.. možná, že Tvoje Studio ne, asi špatnej kus, ale mů Standard hraje nahlas, jak akustik.. malinko naadnesený... a Ibaneza, co ji mám, taky ve svým arzenálu.. mám v sobě další jiný dutiny atd atd.. a ta zní uplně jinak, ale charterově, když je nahraješ ve stopach pod sebe jsou zvukově na apecu, teměř srovnatelný.. možná, že ta Ibaneza, která je velice Blusova, se i víc hodí do tvrdších stylů, jelikož má malinko ostřejší výšky.. přesněji řečeno někde kolem 16 kil... no a zase zálží na tom, jakou máš lapmpu nebo tranzistror, je to jedno, jestli lampa.. nebo tranzitror.. nevím, mám obojí a s obojím jsem spokojenej a každý hraje jinak:)

a Standard je hodně univerzální...a myslím, že BFG taky... jen to chce trpělivost a nastavení:)

Jinak P90 pužívá i kytarak z Aerosmith.. a ten má hodně blůsovej styl hry...

Dark Axel: sloučeny 3 příspěvky, používej tlačítko "UPRAVIT"!
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

malinko se mě dotklo, že bych si se svýma zkušenostma vybral špatnej kus, Studio ještě z 1992 roku...diskutovat, jaká kytara hraje akusticky víc nahlas je nesmysl...je to celý vlastně uplně jedno:D ale vidím tu kytaru pořád tak, jak jsem psal...pro mě to není Les Paul, poněvadž kulatej hutnej zvuk krkového snímače naprosto postrádá, a to byl zvuk, kterej tu kytaru udělal legendou, v době, kdy se maximální zkreslení dosáhlo tavením lampovejch jednokanálů:D at vymyslej novej tvar, novou technoligii...ale zakládat BFG na tvaru LP, to se mi moc nelíbí.
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

jo v poho. Každej má rád svůj styl a každej si udělá stejně zvuk po svým. Jen se diskutuje a diskutuje a diskutuje. Proč tohle proč tamhle to... nevím, je ti zbytečný, jelikož. Jen si na to zahrát atd. Je škoda, že člověk nedokáže respektovat názor jiných a nedokáže s tím pracovat, ale opět věc názoru a já názor měním ze dne na den, takže vlastně názor nemám, ale to je fuk. Rád si zahraju i na Fendry, nebo lubovky a na akustiku. Skýtá to plno zvukových možností. Mám rád variabilitu a nemám rád názory konzervativců, co si stojej za svým a neustoupěj ani o píd nebo aspon o kousek neuhnou, ale to je taky fuk. Já chtěl vždycky Gibsona a mám ho. Ale taky chci Fendera Tele, ale zatím ho nemám...:) no uplně jinej odvar, ale líbí se mi singláckej zvuk a i na něm se dá vyloudit Blůz.. no zase věc názoru...
Olin Ro(c)kyta
Kontaktovat uživatele:

Jestli chceš diskutovat, tak můžem sednou a pokecat o tom, ale takhle na dálku a přes písmenka? nebo můžem sednout a zahrát si:)
Nebo já nevím co:)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Maples píše:malinko se mě dotklo, že bych si se svýma zkušenostma vybral špatnej kus, Studio ještě z 1992 roku...diskutovat, jaká kytara hraje akusticky víc nahlas je nesmysl...

Jestli ty nebudeš trošku namyšlenej ... :lol: + i v ročníku se může neurodit .. teda když jako nerezonuje ..

Jinak cos psal o kombinacích snímačů, zvuku nasucho atd - nemá cenu to rozebírat jedno po druhym, ale kytaru vybírám především podle zvuku nasucho, Gibson nebo Fender, musí mít krásnej bohatej zvuk, to žádný snímače nedoženou.

Hraju na tuhle kytaru hlavně čistej zvuk, a jak P90, tak BB jsou zvukově perfektní. Na celolampě "nejvintageovatější", 5E7 Bandmasteru. Čistý tóny tak krásný, že mě to pokaždý znovu překvapí..

Každej má jinej vkus a chutě, ale já po půlročním soužití s BFG žádnou jinou kytaru nepotřebuju, dostanu z ní všechny zvuky co chci a ještě víc.. Na Fendery už vůbec nehraju a asi je prodám.

Dneska bych naleštěnou kytaru s bindingem, rámečkama snímačů a velkejma značkama na hmatníku nechtěl - to jsou všechno zbytečnosti..
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“