domaci studio
Pravidla fóra
domaci studio
zdar
chceme si s kamaradem zalozit male studio pro nahravni nasi kapely. jsme ale studenti a tak bohuzel nemame moc velky finance shanim konkretne mix. pult nasel jsme na netu docel alevnej ale nevim jestli je pouzitelnej pro nahravaci potreby
http://www.electro24.cz/detail-187112-1 ... ypt-em-16/
dekuji za odpoved
chceme si s kamaradem zalozit male studio pro nahravni nasi kapely. jsme ale studenti a tak bohuzel nemame moc velky finance shanim konkretne mix. pult nasel jsme na netu docel alevnej ale nevim jestli je pouzitelnej pro nahravaci potreby
http://www.electro24.cz/detail-187112-1 ... ypt-em-16/
dekuji za odpoved
- Jens Ludwig
- Odborník
ten pult je naprosto nevyhovující... uplně všim co obsahuje... to znamená, že potřebuješ jinej - navíc bejt tebou, nekupuju pult, ale nějakou lepší zvukovku...
nahoď nám sem nějakou svojí představu o tom, jak vlastně a co chceš nahrávat...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Doporucuju se inspirovat u me... mam toto:
Malem bych zapomnel - potrebujes jeste pocitac a FireWire rozhrani, ale prvni asi mas a druhe neni problem dokoupit.
Na mikrofonech bys mohl usetrit, kazdopadne s tim Firepodem toho nahrajes vic (rozumej lip) nez s nejakym McCrypt mixakem a kdovijakou zvukovkou. A velmi dulezitej je taky kvalitni poslech, ty KRK RP5 nebo neco v podobne tride jsou minimum. Da se udelat hudba i na dobrych sluchatkach nebo i na horsich bednach, ktery znas, ale musis mit know how a zkusenosti...Mikrofony:
2x Shure SM57
Shure Beta 57A
Audix F14
Audix OM2
Oktava MK-319
MXL 990
MXL 991
Zvukovka:
Presonus FirePOD
Poslech:
KRK RP5
2x AKG K-44
(na ceste Sennheiser HD 280)
Malem bych zapomnel - potrebujes jeste pocitac a FireWire rozhrani, ale prvni asi mas a druhe neni problem dokoupit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no nahravat vicemene vlastni tvorbu, obcas nejaky sprateleny kapely takze styl funk -rock takovy spis zacatecniky , ja nemam zrovna moc financi proc prave tento mix nevyhovuje ?Jens Ludwig píše:ten pult je naprosto nevyhovující... uplně všim co obsahuje... to znamená, že potřebuješ jinej - navíc bejt tebou, nekupuju pult, ale nějakou lepší zvukovku...
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
Záleží kolika vstupou zvukovku máš,nebo si pořídíš.Pokud máš 2x dovnitř/2x ven myšleno stereo in/stereo out tak jak Ti tady kluci radí,mix vlastně nepotřebuješ.Investuj do nějakýho kvalitního předzesilovače a toč stopu po stopě,abys mohl v multitraku s těma stopama pracovat.Točit na mixu smíchanou kapelu do sterea... na to ani comp nepotřebuješ a stačí Ti dobrý stereo nahrávadlo,treba minidisc.ORAF píše:neportrebuji po jedne by to slo tez , al echci ten mix pouzivat i na koncerty kdyz budem nekde hrat . takhle na nahravani to je spis jak opredzesilovac pro mikrofony .
Výhody/nevýhody:Celá kapela-mix-stereonahrávadlo=autentická akmosféra nahrávky/nemožnost měnit poměry hlasitostí a úpravy jednotlivejch nástrojů.
:stopa po stopě=právě ta možnost úpravy/ksicht skladby a život je vtrapu.
Popřemejšlej co je pro vás důležitější.Hodně štěstí
- Jens Ludwig
- Odborník
neřeš studio a koncerty dohromady - tam je uplně odlišnej přístup k věci....
.... když pult do studia, tak digitální (kuli převodníkům, a kuli omžnosti ovládat DAW přes MIDI - to nejlevnějš seženeš Behringer DDX3216, ke kterýmu budeš stejně muset dokoupit nějaký rozšíření [ADAT, AES/EBU, T/DIF] a pak kartu do PC, která bude umět s nějakým s výše zmíněných formátů pracovat... - když se to zadaří bazarově, tak si tak na 20 - 25 tisících)....
druhá možnost je koupit pult na způsob Phonic Helixboard - to je analogovej pult s digi předovníkama - připojíš ho přes IEEE1394 ke kompu a funguje to jako externí zvukovka a zároveň to funguje i jako stand-alone pult - bohužel už nemáš možnost řídit jím DAW...
třetí možnost je mít analogovej pult typu (z těch nejlevnějších) Behringer MX 9000 - pult opatřený DirectOut výstupy k tomu pak nějaký převodníky (Delta 1010...) který ti převedou analogovej signál do digitálního (pro PC) a zpět - tady pak můžeš míchat na analogovým pultu (ale to hodně štěstí a trpělovosti)....
jinak do takovýho ministudia je lepší pořídit kartu typu AudioPhille 2496 a k tomu nějakej dvoukanálovej mikrofonní předzesilovač a songy nahrávat po tracích, míchat v kompu.... vyjde to levnějš a výsledek je mnohdy lepší...
na ozvučování na koncertech záleží, co všechno chceš zvučit - jelikož je to trochu z jinýho soudku, tak se rozepíšu jen v krátkosti... buďto ti tam postačí malej mixík, do kterýho si píchneš pár mikrofonů na zpěvy, který pak pošleš do nějakých menších bedýnek a budeš se modlit, aby to nějak hrálo
a nebo budeš zvučit všechno - tam pak v závisloti na velikosti kapely, potřebuješ tak 16mono vstupů na pultu + nějaký stereo (CD, FX returny) dál pak budeš potřebovat už docela velký PA + odposlechy - na PA a odposlechy budeš ptřebovat nějakej rack, kde budou EQ, kompresory kuli bicím - a hlavně pak dalšího člověka, kterej tohle všechno bude ovládat (zvukař) - a v týhle variantě seš tak zhruba ve statisícovejch hodnotách a to ještě stále nemáš v čem ty věci vozit...
jelikož ale u tebe nepředpokládám příliš velkej rozpočet, tak si na koncerty kup nějakej malej XENYX na ty zpěvy, jak zmíněno výše, ale hlavně se nesnaž ten pult vnutit do toho nahrávání...
.... když pult do studia, tak digitální (kuli převodníkům, a kuli omžnosti ovládat DAW přes MIDI - to nejlevnějš seženeš Behringer DDX3216, ke kterýmu budeš stejně muset dokoupit nějaký rozšíření [ADAT, AES/EBU, T/DIF] a pak kartu do PC, která bude umět s nějakým s výše zmíněných formátů pracovat... - když se to zadaří bazarově, tak si tak na 20 - 25 tisících)....
druhá možnost je koupit pult na způsob Phonic Helixboard - to je analogovej pult s digi předovníkama - připojíš ho přes IEEE1394 ke kompu a funguje to jako externí zvukovka a zároveň to funguje i jako stand-alone pult - bohužel už nemáš možnost řídit jím DAW...
třetí možnost je mít analogovej pult typu (z těch nejlevnějších) Behringer MX 9000 - pult opatřený DirectOut výstupy k tomu pak nějaký převodníky (Delta 1010...) který ti převedou analogovej signál do digitálního (pro PC) a zpět - tady pak můžeš míchat na analogovým pultu (ale to hodně štěstí a trpělovosti)....
jinak do takovýho ministudia je lepší pořídit kartu typu AudioPhille 2496 a k tomu nějakej dvoukanálovej mikrofonní předzesilovač a songy nahrávat po tracích, míchat v kompu.... vyjde to levnějš a výsledek je mnohdy lepší...
na ozvučování na koncertech záleží, co všechno chceš zvučit - jelikož je to trochu z jinýho soudku, tak se rozepíšu jen v krátkosti... buďto ti tam postačí malej mixík, do kterýho si píchneš pár mikrofonů na zpěvy, který pak pošleš do nějakých menších bedýnek a budeš se modlit, aby to nějak hrálo
a nebo budeš zvučit všechno - tam pak v závisloti na velikosti kapely, potřebuješ tak 16mono vstupů na pultu + nějaký stereo (CD, FX returny) dál pak budeš potřebovat už docela velký PA + odposlechy - na PA a odposlechy budeš ptřebovat nějakej rack, kde budou EQ, kompresory kuli bicím - a hlavně pak dalšího člověka, kterej tohle všechno bude ovládat (zvukař) - a v týhle variantě seš tak zhruba ve statisícovejch hodnotách a to ještě stále nemáš v čem ty věci vozit...
jelikož ale u tebe nepředpokládám příliš velkej rozpočet, tak si na koncerty kup nějakej malej XENYX na ty zpěvy, jak zmíněno výše, ale hlavně se nesnaž ten pult vnutit do toho nahrávání...
Byt tebou, tak ustoupim z toho, ze to chces pouzivat na koncertech, protoze poradny PA stejne nedas dohromady a kdyz uz si najmes zvukare, tak to budes mit komplet. A tim se ti otvira dalsi kapitola sortimentu... Napr. Alesis ted dela pultiky s prevodnikama, tebe bude zajimat asi hlavne model IO26, staci dokoupit FireWire radic a muzes nahravat v celkem slusne kvalite. A tahle sranda se da poridit pod 10 tisic.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Co takhle si koupit mix s FireWire rozhráním - takhle to ma kamoš a ma na tom náhráno kapel tshhh a ten pult nevim jakej to přesně je ale ma 12stop
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
- Jens Ludwig
- Odborník
Phonic Helixboard - o tom už sem taky někde vejš psal....Skipper píše:Co takhle si koupit mix s FireWire rozhráním - takhle to ma kamoš a ma na tom náhráno kapel tshhh a ten pult nevim jakej to přesně je ale ma 12stop
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
jj to je ono, promin poradne sem si to tu necetlJens Ludwig píše:Phonic Helixboard - o tom už sem taky někde vejš psal....Skipper píše:Co takhle si koupit mix s FireWire rozhráním - takhle to ma kamoš a ma na tom náhráno kapel tshhh a ten pult nevim jakej to přesně je ale ma 12stop
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.