Volume box

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Volume box

Příspěvek od turbo_MaCk »

máte zkušenosti s tímto:
http://cgi.ebay.de/VOLUME-BOX-FOR-PEAVE ... .m63.l1177

Mě to nedává smysl... Myslel sem, že aparáty hraj dobře na hivoleme kvůli vytavení koncáku a ten se sotva vytaví, když do něj de signál zeslabenej z toho volume boxu :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Praveze to zeslabi signal z preampu a koncak pak muzes vytocit. A jde o zkresleni koncak, kterej tavis na max ;) Uz jsme to tu nekde natukli, pry je lepsi klasicka brzda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Tohle se mi fakt nezdá, tam kecá o nějakym vytavení lamp při vyšším volume, jenže vytavit potřebujou koncový lampy, ne? tohle vytaví maximálně nějakou preampovou a koncový zůstanou prostě potichu.
Ovšem já bych na to asi uplatnění našel, kdybych hrál na lampáč doma, protože Laney má fakt nechutně citlivý korekce hlasitosti, ostatně jako spousta jinejch apců.
Ale jak tak koukám na tu cenu.. asi bych spíš přidal odpůrek na korekci hlasitosti v ampu, nebo vyměnil poťák, než ho koupit úhledně zabalenej v krabičce za 20$ :roll:
Wohma píše:Praveze to zeslabi signal z preampu a koncak pak muzes vytocit. A jde o zkresleni koncak, kterej tavis na max ;) Uz jsme to tu nekde natukli, pry je lepsi klasicka brzda.
Ale ty přece ovládáš hlasitost koncáku výstupem preampový lampy, na samotnym koncáku žádný korekce nejsou... oder??
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ne, vystupni hlasitost nastavujes na koncaku. A tahle brzda se strka do efektove smycky, tzn. jeste pred silovy zesileni, a o to jde.
Somnus Aeternus
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

mislim ze toto je zbytocnost kedm mate na kombu/hlave volume a gain a zase investovat do nejakej kravycky s jednym potakom na volume...to mi nejak nejde do hlavy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

BUDAJ-31 píše:mislim ze toto je zbytocnost kedm mate na kombu/hlave volume a gain a zase investovat do nejakej kravycky s jednym potakom na volume...to mi nejak nejde do hlavy
Ano, kdyz ma clovek 100W lampovou hlavu, tak je velice prakticke ji tavit naplno, kdyz chce ten spravny zvuk.
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Ne, vystupni hlasitost nastavujes na koncaku. A tahle brzda se strka do efektove smycky, tzn. jeste pred silovy zesileni, a o to jde.
http://leteckaposta.cz/210881105

Já ti nevim, v tom obrázku jsem vyznačil, kde je volume a kde až koncový lampy, jde to přes smyčku, pak do invertoru (poslední preampová lampa). Mě to přijde úplně jedno, kde ubereš volume, mezi volume a smyčkou je jen kus drátu, pokud jsem se v tom dobře zorientoval.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tohle schema uz je na me trochu moc, kazdopadne mozna nemas efektovou smycku mezi preampem a powerampem, ale v ramci preampu... Kazdopadne to podle me na veci nic nemeni. Master volume je az za... Ono totiz phase inverter se spis pocita jako koncova lampa, takze ta posledni vlastne nemusi byt vube preampova.

EDIT: zajimave pocteni:
http://www.guitaramplifierblueprinting. ... verter.pdf
http://www.thegearpage.net/board/archiv ... 95390.html
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Praveze to zeslabi signal z preampu a koncak pak muzes vytocit. A jde o zkresleni koncak, kterej tavis na max ;) Uz jsme to tu nekde natukli, pry je lepsi klasicka brzda.
toe blbost... koncák zesiluje furt stejně... záleží na vstupním signálu do něj...

konec ti nemůže zkreslovat, když z něj de slabej signál, to je prostě kravina... jedinej způsob, jak to brzdit je mezi reprem a koncem.... :idea:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

turbo_MaCk píše:
toe blbost... koncák zesiluje furt stejně... záleží na vstupním signálu do něj...

konec ti nemůže zkreslovat, když z něj de slabej signál, to je prostě kravina... jedinej způsob, jak to brzdit je mezi reprem a koncem.... :idea:
Tak se mrkni, jak je to treba u me...
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/ ... -schem.pdf
Master volume a VLS je za smyckou a pred fazovym invertorem. Ja se bavim o preamp volume (~ gain) a master volume (~ hlasitost, do jiste miry i zkresleni)
A z konce slabej signal nepujde, ty prave signal zesilis po preampu, abys mohl vytocit Master volume na max a fazovej invertor a koncovy lampy jely na max.

Jinak samozrejme ze to nebude tak ucinny jako brzda mezi hlavou a boxem... Na druhou stranu tenhle spas neni tak drahej, aby to nekdo nemohl vyzkouset... Dobrovolnici? :D
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Tak se mrkni, jak je to treba u me...
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/ ... -schem.pdf
Master volume a VLS je za smyckou a pred fazovym invertorem. Ja se bavim o preamp volume (~ gain) a master volume (~ hlasitost, do jiste miry i zkresleni)
A z konce slabej signal nepujde, ty prave signal zesilis po preampu, abys mohl vytocit Master volume na max a fazovej invertor a koncovy lampy jely na max.

Jinak samozrejme ze to nebude tak ucinny jako brzda mezi hlavou a boxem... Na druhou stranu tenhle spas neni tak drahej, aby to nekdo nemohl vyzkouset... Dobrovolnici? :D
Zamysli se nad tim, ty ubereš hlasitost v efektovej smyčce, abys jí zase dorovnal na master volume, jakej to má význam pro koncový lampy?? nula od nuly pojde :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ale ty lampy nzkreslujou v závislosti n tom jak otočíš poťák, ale na tom, jak silnej do nich de signál :arrow:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nj, asi mate pravdu :)
Somnus Aeternus
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

hmm šikovná věcička
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, podle mě pokud chce člověk tavit a nedělat moc velkej bordel, tak at koupí výkonnovou brzdu (attenuator), co se klasicky strčí mezi zesík a repro. To je spolehlivé...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Nero píše:No, podle mě pokud chce člověk tavit a nedělat moc velkej bordel, tak at koupí výkonnovou brzdu (attenuator), co se klasicky strčí mezi zesík a repro. To je spolehlivé...
tak ale si vem ze treba Fender ani nedělá Celolampové samostatné hlavy že ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ono většinou lze odpojit interní repro. A pak se mezi zesík a repro dá strčit brzda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“