Fender Jazz bass

Precission, Jazz, Modern, ...
BUDAJ-31

Fender Jazz bass

Příspěvek od BUDAJ-31 »

mna zauima (mozno aj ostatnych) ako podla vas hraju ostatne Fender Jazz Bass mislim aky je rozdiel zvukovy td ked sa da najst aj Fender Jazz bass za 15000KC a niekde za 43000KC.viem ze je medzitym rozdiel ako hovado ale ma zauima kolko by sa malo aspon vrazit do Fendera JB aby to ako tak hralo keby ste si chcely kupit basu co uz aj nieco vydrzi...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ja ybch koupil aspoň MExikána za 15...a případně ybch vyměnil snímače an ty co maj USA Deluxe...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

KIWI píše:Ja ybch koupil aspoň MExikána za 15...a případně ybch vyměnil snímače an ty co maj USA Deluxe...
niesu deluxe aktivky?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:
KIWI píše:Ja ybch koupil aspoň MExikána za 15...a případně ybch vyměnil snímače an ty co maj USA Deluxe...
niesu deluxe aktivky?
Aj pravdu máš, to jsem nedomyslel....bud jak bud, hrál jsem na Mexikána tak za těch 13-15k a slušný...jako představuju si lepší basy, ale špatný to nebylo...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nj len keby nahodou aby som vedel ked uz ide o kupu Fendera JB tak za kolko by sa taky slusnejsi nasel...ale ne za 10 alebo podobne :D
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

dobré je vybírat basu aby na ni šlo hrát taping, aby se dobře mačkaly struny. potom až vybírat zvuk.
U těch jazzbasů, výborná je třeba marcus miller signature za 29 000
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

DJmanasek píše:dobré je vybírat basu aby na ni šlo hrát taping, aby se dobře mačkaly struny. potom až vybírat zvuk.
no nevem ci je prvorady tapping ako zvuk :shock:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:
DJmanasek píše:dobré je vybírat basu aby na ni šlo hrát taping, aby se dobře mačkaly struny. potom až vybírat zvuk.
no nevem ci je prvorady tapping ako zvuk :shock:
Asi ne, ale musí brát v uvahu zpracování (seřízení, dohmat, pohodlnost, čírka krku a všechny tyhle aspekty) a samozřejěm zvuk....basa může mít zvu ksuper, ale když se ti na nu nepohodlně hrát, tak je to k ničemu...

Janec

Příspěvek od Janec »

Čau, mám jazzinu pětku mexičana za 18000. Tudíž jsem předpojatý a můžu ji jenom chválit :D Ne, fakt je to super basa a když jsem si mohl zahrát na jazzku made in USA, tak jsem neshledal rozdíl ve zvuku. Možná bych na ni musel hrát déle a to ještě nějaký flažolety, blažolety, majonézy a slap úlety abych mohl říct že těch 20k navrch za to stojí. A mě to teda fakt za to nestojí. Co se týče dohmatu - ten jsem si musel seřídit, stejně tak oktávy. Přišlo to seřízené jako od Robina Hooda a oktávy na H a E struně sice chtěly taky přijet, ale zůstaly v Mexiku.
Výhoda je, že k tomu el Chupacabra přibaluje imbus klíče, tak seřízení neni problém. Za dvě hodiny bylo hotovo. Mnou odpozorovaný rozdíl USA vs Mexiko = USA je perfektně seřízená už na shopu. ZA 20kkč navíc :wink:
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

já to myslel tak, že by měla mít dobré dohmaty, a že při hammer onu by ti měl znít jenom ten tón, ne dvojzvuk. Mám s tím zkušenosti, že dobrá basa by toto neměla dělat, když ti vydává pazvuky, tak buď si špatně zmáčkl strunu, nebo na to neumíš hrát, nebo je chyba někte v seřízení, popř. ve výrobě. COŽ je úplně to nejhorší.

A jak tady psal kolega, přesně tak, když si koupíš basu, která má excelentní zvuk ale je pro tebe nekomfortní, tak to je k ničemu.
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Janec píše:Mnou odpozorovaný rozdíl USA vs Mexiko = USA je perfektně seřízená už na shopu. ZA 20kkč navíc :wink:
Tak tady ses podle mě pustil trošku na tenký led...
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Janec

Příspěvek od Janec »

Já nebruslim, takže asi ne :D Budaj se ptal na názor jak hrajou ostatní fendry a já napsal názor jak to vidim. Jasně že jsou basisti co chtěj highwaye, nebo nějakou signature verzi a ty peníze za splnění snu za to daj. Já ne :P
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
garde

Příspěvek od garde »

......no neviem, neviem ak z lacnejších fendrov tak made in japan........ani mexiko ani highway.........
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

garde píše:......no neviem, neviem ak z lacnejších fendrov tak made in japan........ani mexiko ani highway.........
Přesně tak :)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

hral uz niekto na Fender jazz bass 70s?
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

BUDAJ-31 píše:hral uz niekto na Fender jazz bass 70s?
Jo, já jsem na ni hrál, teda jestli myslíš tu American Vintage 70s cca za 36.000,-
Není špatná, pěkná zvukově, ale mi nesedí.
Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ne , mislel som tu za tych 17700KC
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

pripadne ktora basa by bola lepsia? DELUXE aktivka za 17700CK alebo ta 70s za 17700KC?
Jack31

Re: Fender Jazz bass

Příspěvek od Jack31 »

zdar,neviete mi niekto povedat kde vo Viedni pripadne v Polsku by sa nasiel nejaky obchod kde by maly tieto nastroje?chcel by som si nejaky Fender JB US Standart kupit ale prvorade vyskusat (najlepsie z viacerych kusov).
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
Jack31

Re: Fender Jazz bass

Příspěvek od Jack31 »

nikto nic?
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“