snímače GFS?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

snímače GFS?

Příspěvek od eugeene »

Zná někdo? Co jsem četl, tak jsou to levný, ale vysoce kvalitní humbuckery. Lidi je dávaj na youtube i na gibson les paul custom a pod Já sháním nějakou zebru ke krku a na ýbeji by mě vyšel třeba na 700 i s poštou (přímo od výrobce)

např:

http://cgi.ebay.com/GFS-Fat-Pat-Alnico- ... 286.c0.m14

http://cgi.ebay.com/GFS-Crunchy-PAT-HOT ... .m20.l1116

má někdo zkušenosti se snímačema GFS ?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tak jsem vobjednal zebru CRUNCHY PAF ke krku, uvidíme, co z toho vyleze. cena 500,- i s poštovným za to asi stojí :p

Jinak jsem si psal s amerikáncem, co měl nějaký GFS v kytaře PRS hollowbody I a říkal, že mezi stock a GFS byl rozdíl ten, že GFS líp vypadaly zblízka :D

jsem velice zvědaf
Digitech Bad Monkey ->
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Ja rozhodne taky.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já mám objednán vintage 59 ke kobyle a jsem taky zvěadav. :lol:
Možná udělám příští týden srovnání s RM pickups když to vyjde. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak po měsíci snímač dorazil :D. Včera jsem nainstaloval.

Zatím podle mě výborná náhrada za levné snímače. Rozohdně to hraje o dost líp než ten stock fokus. Tohle má alespoň trochu charakter. Ve srovnání s tím sethem u krku je samozřejmě horší ale seth taky stojí 4x tolik. :D
Za ty peníze (necelých 700 i s poštou) je to dobrý snímač. Prostě cena bazarového RM s tím, že GFS dělá dost různých typů a rozhodně i progresivnější modely než RM.(lipstick humbuckery, P-90 ála humbuckery atd.)

V nejbližší době asi nakoupím push-pull potenciometry. Když jsem včera zkoušel zapojení mimo fázi a rozpojení tak to špatné nebylo. Zatím je to počáteční nadšení tak doufám, že mě nezačne ten zvuk štvát. :wink:

Doufám, že se eugeene taky ozve jak dopadl. :)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

A, ani jsem si nevšim, že ti už dorazil.

Tak se přidám:

Pánové, přišel mi asi po měsíci a půl, takže někde byl problém, dnes jsem ho nainstaloval a ejhle: krabička NECK ale snímač BRIDGE :twisted: tak jsem si řekl, kašlu na to, kdyžtak to prodámm ale nacpal jsem ho ke krku:

čistej zvuk je super, dost rovnoměrnej a čisťounkej
zkreslenej je dobrej na kvílivej metal a pod. Já chci víc basovej a kulatej :/

Snímač je to super, ale asi půjde dál a já si nechám 490r (zvukově daleko lepší a barevnější.) Co já vím, kdyby mi přišel krkáč, třeba by to bylo lepší, ale celkově toho mám plný zuby, hlavně to čekání :twisted:

Ještě si pohraju s korekcema na krabicích a kombu, ale prostě flaškovej sameťák, co mám rád, mi z toho neleze :/
Digitech Bad Monkey ->
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Tak jsem to překontroloval a je to divný.

Na krabičce napsáno NECK
Zespod na snímači BRIDGE
Vzhled jako BRIDGE (krémová část bez šroubků)
ale hodnoty odpovídaj NECK snímači - impedance (9.7K) a rezonance (5.9Khz)

Ještě k tomu jsem musel prohodit černej a zelenej, aby mi fázoval s kobylkovým SH8

tak nevim, co mi to poslali za hybrid kobylkokrku :shock:

Zvuk každopádně dobrej, jak zkreslenej, tak čistej, ale 490r to není (hlavně při zkreslení to je moc uječený :? )

Asi časem zkusím SH2 nebo SH1 od SD
Digitech Bad Monkey ->
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Já těm jejich obrázkům nevěřím. Ten můj třeba neměl mít 4 žilovej kabel což mě štvalo ale má ho. :)
A impedanci má trošku větší. Psaná je myslím 8,5 a já naměřil 9. To už je ale takový detail.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

No, nevim, co to je za bordel, ale lidi si na to nestěžujou a fakt mě překvapilo, jak to někdo cpe do drahejch Gibsonů a nebo PRSek. Ale fakt je to lepší, než RM nebo tak něco, ale na SD to nemá no. Alespoň ne ten můj H07
Digitech Bad Monkey ->
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

jj tak SD budou lepší určitě ale taky o dost dražší. Nemyslím si ale že ten rozdíl se vyrovná ceně.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

to si taky nemyslim, vsadim se, že kdybych koupil to, co máš ty (v59) ale ke krku, tak by to pro mě ai bylo lepčejší.
Digitech Bad Monkey ->
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

No já se třeba rozhodl hlavně kvůli tomuhle videu. Ten krkovej na něm zní moc dobře. A kobylka má ten r'n'r nádech. :)

http://www.youtube.com/watch?v=qt7NIrmHkF8
kmensik
Rádce

Re: snímače GFS?

Příspěvek od kmensik »

Dost se bavím, kadyž někteří chytráci nadávají na čínské a korejské stock OEM snímače, a pak si kupují GFS. Jsou totiž oboje ze stejných zdrojů. Stejně jako třeba Wilkinson, Duncan Designed, Epiphone atd. Vyrábí je třeba korejský Artec, v továrnách v Číně.
Ty koupené od GFS jsou nejspíš trochu jiných parametrů, OEM vyrábějí co si kdo objedná. Ale kvalita materiálů a zpracování bude podobná. Možná že původní snímače ve tvé čínské kytaře jsou na chlup stejné jako GFS 59, nebo jiný model, jen nevíš který model.

Hrozně nerad mám zobecňování, že tovární snímače jsou levný čínský sh*t a "americké" GFS jsou boží. Bavme se o skutečných kvalitách.

http://www.tdpri.com/forum/archive/inde ... 17215.html
http://www.mylespaul.com/forums/pickups ... artec.html
loos

Příspěvek od loos »

kmensik píše:Dost se bavím, kadyž někteří chytráci nadávají na čínské a korejské stock OEM snímače, a pak si kupují GFS. Jsou totiž oboje ze stejných zdrojů. Stejně jako třeba Wilkinson, Duncan Designed, Epiphone atd. Vyrábí je třeba korejský Artec, v továrnách v Číně.
Ty koupené od GFS jsou nejspíš trochu jiných parametrů, OEM vyrábějí co si kdo objedná. Ale kvalita materiálů a zpracování bude podobná. Možná že původní snímače ve tvé čínské kytaře jsou na chlup stejné jako GFS 59, nebo jiný model, jen nevíš který model.

Hrozně nerad mám zobecňování, že tovární snímače jsou levný čínský sh*t a "americké" GFS jsou boží. Bavme se o skutečných kvalitách.

http://www.tdpri.com/forum/archive/inde ... 17215.html
http://www.mylespaul.com/forums/pickups ... artec.html
Nutno uznat, že není málo lidí, kteří si GFS chválí a dávájí je do opravdu drahých kytar...tak si řikám, že si je objednám a uvidíme... Mám teď fendery noiselessy a je to bída.
A mimochodem třeba Wilkinson HB co jsou ve Vintagekách se mi docela líběj
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Určitě jsou v pohodě Wilkinson i GFS. Spíš nejsou v pohodě ti, co odsuzují jen podle země původu.
Měl jsem z druhé ruky Wilkinsony stylu SH-8, výroba Artec, a byl jsem z nich dost smutný. Nesedly mi.
dadanek1999

Příspěvek od dadanek1999 »

Hoši, jak jste to měli když jste to objednávali? Museli jste tady pak doplácet DPH, nebo vám to na celnici prošlo bez problémů? Chtěl bych si do svý Cort X2 hodit Alnico II Classic, krk i kobylku, tak bych chtěl vědět či se mi to ještě prodraží.. :D

Díkec :)
Cort X-2 BM, D'addario EXP110 (010-046), Tortex Sharp
Zoom G3x, Genius SW-HF6000
Recording King RD-10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tohle téma je hodně staré. V té době byl limit na dph 100€, dneska je to tuším 25 nebo 22€. Podle toho se rozhodni jestli ti to za to stojí. V případě doplatku dph se ještě platí nějaký správní poplatek který je myslím paušálně ke 200. Jistý si úplně nejsem. Každopádně to s cenou zrovna okolo toho limitu umí ve výsledku docela zahýbat. :|
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

objednaval jsem uz 3x, bez problemu, postovne z USA snesitelne, na celnici to proslo.
jinak jak pise smrtokvitek, celni dluh (to je terminus technicus) dela cca 20% z ceny + cca 200Kč za administraci, limit je 22 EUR. Takze uz se mi stalo ze za veci za 29 dolaru jsem si doplatil dalsi petikilo :(
Ale holt takove jsou podminky, ber nebo si to sezen nekde jinde.

Jako ohlas na starou diskuzi, ano GFS jsou "oem" Artecy s peknou omackou, zrejme jsou delane i podle jejich specifikaci (ze by si to testovali v US a pak zadali vyrobni specifikace do artecu? ... ale to uz se poustim na tenky led spekulaci). Nicmene snimace jsou to slusne, takova stredni trida (tj. vyhovi 99,9% mistniho osazenstva 8) )
a koho by zajimalo podrobne srovnani se superhypermojovintage komicky predrazenymi kulty, tak si pro napr. humbucker sized P90 muze poslouzit....
http://www.premierguitar.com/articles/2 ... ew-roundup
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
dadanek1999

Příspěvek od dadanek1999 »

Díky, tak já to po vánocích risknu. I kdyby to zůstalo na celnici, vešel bych se s DPH a poplatkama do 2000Kč za dva snímače, což není špatný - pořád to vyjde levněji než R.M.ka. A horší než origo Cort snímače to 100% nebude :D Ještě bych se zeptal, jak je to když se označí balík jako "Gift"? Na netu se o tom hodně píše ale když se člověk snaží zjistit co to v praxi znamená, tak se názory rozcházejí.
Cort X-2 BM, D'addario EXP110 (010-046), Tortex Sharp
Zoom G3x, Genius SW-HF6000
Recording King RD-10
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Dost prodávajících už to dnes stejně neudělá a mám pocit, že na celnici na to taky hážou bobek. Mrkni do UG, tam je o tom celý vlákno a řešilo se to tam. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“