upgrade studia
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
upgrade studia
Zdravím. Plánujeme nahrávat (sami). Rozepíšu tusoučasný vybavení (není to moc slavný). De mi o to aby mi zkušenější poroadili co je třeba pořídit a tak dále. Máme málo peněz (jako každej), ale když si člověk dá cíl, tak by ho měl dosáhnout. ok tak tady to je:
mikrofony: Stageworks kondenzátor (od Wohmy), T.Bone - nevím model, ale je to kopie Shure - vzhled 60. let. a pak Omnitronic M-60.
mix: SoundCraft Folio Spirit Lite (malej angličánek - 4 mikrofoní vstupy)
zvukovka: bohužel tu je díra... samý integrovaný, nebo Soundblaster.
repráky: takže ve zkušebně máme 4 širokopásmový bedny 6" rozhozený do sterea a jeden aktivní podlahovej odposlech 12". Mixovat to ale určitě budu doma kde mám počítač zapojenej do kvalitní hifivěže a repráků.
nahrával sem kytry a zpěv a zvuk je dobrej. Ten mix je parádní. Určitě chcu při nahrávání používat mix. Mixák má stereo výstupy a pak dva Aux out. Vpodstatě by z něj šlo nahrávat do 4 stop. zatím sou jen 3 mikrofony. To o co mi tu hlavně kráčí je snímání bicích. Bude stačit nahrát je celý do jedné stopy, nebo to opravdu chce nahrát do 4 stop a pak to rozhodit do sterea? V zhledem k tomuto bych vás poprosil a doporučení zvukové karty. Pokud možno co nejlevnější - ideálně bazar. další je jak se bude chovat kopák, když do něj narvu klasickou dynamiku na zpěvy. A vůbec všechny díry co v tom plánu sou. Rád bych si udělal menší studio jako wohma, ale teď je pro mě priorita kytara.
Mám nahrávky se sampl bicíma... můžu ukázat. I přesto že je to na soundblastera a 16bit tak to není vůbec zlé...
mikrofony: Stageworks kondenzátor (od Wohmy), T.Bone - nevím model, ale je to kopie Shure - vzhled 60. let. a pak Omnitronic M-60.
mix: SoundCraft Folio Spirit Lite (malej angličánek - 4 mikrofoní vstupy)
zvukovka: bohužel tu je díra... samý integrovaný, nebo Soundblaster.
repráky: takže ve zkušebně máme 4 širokopásmový bedny 6" rozhozený do sterea a jeden aktivní podlahovej odposlech 12". Mixovat to ale určitě budu doma kde mám počítač zapojenej do kvalitní hifivěže a repráků.
nahrával sem kytry a zpěv a zvuk je dobrej. Ten mix je parádní. Určitě chcu při nahrávání používat mix. Mixák má stereo výstupy a pak dva Aux out. Vpodstatě by z něj šlo nahrávat do 4 stop. zatím sou jen 3 mikrofony. To o co mi tu hlavně kráčí je snímání bicích. Bude stačit nahrát je celý do jedné stopy, nebo to opravdu chce nahrát do 4 stop a pak to rozhodit do sterea? V zhledem k tomuto bych vás poprosil a doporučení zvukové karty. Pokud možno co nejlevnější - ideálně bazar. další je jak se bude chovat kopák, když do něj narvu klasickou dynamiku na zpěvy. A vůbec všechny díry co v tom plánu sou. Rád bych si udělal menší studio jako wohma, ale teď je pro mě priorita kytara.
Mám nahrávky se sampl bicíma... můžu ukázat. I přesto že je to na soundblastera a 16bit tak to není vůbec zlé...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ok vidím to takto - potřebuju vukovku a to ideálně takovouto:
-externí na usb
-4linkový vstupy
-ideálně bez mikrofoního předzesilovače a podobnejch prkotin
Dokážete někdo poradit?
-externí na usb
-4linkový vstupy
-ideálně bez mikrofoního předzesilovače a podobnejch prkotin
Dokážete někdo poradit?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- Jens Ludwig
- Odborník
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Kamoš z volný linky má prej mix do firewire, dva Shure na zpěv model nevim, pak Shure Drum kit set a normálně dělá přes nootebook na Cool editu nebo ted asi Cubase
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Nebo bys bicí nahrávat nemusel, ale udělej je na kompu. Třeba v Acoustica Beatcraft. Má to dost dobrej zvuk, je to stereo...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hmm ale řekni tohle jejich bubeníkovi:-) krom toho to stejně nemá takovou šťávu jako nahraný bicí...afektband píše:Nebo bys bicí nahrávat nemusel, ale udělej je na kompu. Třeba v Acoustica Beatcraft. Má to dost dobrej zvuk, je to stereo...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
To by ses divil, ja pouzil na nase nahravky Drumagog na presamplovani kopaku a virblu a vysledek je super. Pokud nemas dobrou mistnost a vyborny bici (a navic vyborne naladeny), tak to muze dopadnout i dost hrozne.johnatán píše:hmm ale řekni tohle jejich bubeníkovi:-) krom toho to stejně nemá takovou šťávu jako nahraný bicí...afektband píše:Nebo bys bicí nahrávat nemusel, ale udělej je na kompu. Třeba v Acoustica Beatcraft. Má to dost dobrej zvuk, je to stereo...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
To sice nemá, ale jako profesionálně nahraný bicí. V takovýchle podmínkách bych řekl, že to bude hrát daleko líp na kompu.johnatán píše:hmm ale řekni tohle jejich bubeníkovi:-) krom toho to stejně nemá takovou šťávu jako nahraný bicí...afektband píše:Nebo bys bicí nahrávat nemusel, ale udělej je na kompu. Třeba v Acoustica Beatcraft. Má to dost dobrej zvuk, je to stereo...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim. že stačí
http://www.musiccenter.cz/PHONIC/Phonic ... e/:3:11233
+ nějaká ozvučovací sada mikrofónů k bicím
+ Cool Edit
když se nahrává u nás tak kytarový komba jsou braný mikrofonama na přechody, Shure PG56 - http://kytary.cz/shure-pgdmk6-performan ... 69:0:0:1:0
a zvuk to má výbornej
+ Cool Edit
když se nahrává u nás tak kytarový komba jsou braný mikrofonama na přechody, Shure PG56 - http://kytary.cz/shure-pgdmk6-performan ... 69:0:0:1:0
a zvuk to má výbornej
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
Co se toho Helixe týče - blokově je to dobrý zařízení, ale zvukově nic moc - preampy maj nejasnej plochej ba až mrtvej zvuk... - to ten Mackovo Spirit je se zvukem uplně někde jinde....Skipper píše:ja myslim. že stačí
+ Cool Edit
a zvuk to má výbornej
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....