Kytary LAG

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Kytary LAG

Příspěvek od Atkins »

Zdar vsem, musim se zde podelit se svou aktualni zkusenosti: Dnes jsem byl svemu zakovi vybirat nastroj a koupili jsme tohle:
http://www.muziker.cz/default.aspx?LAG- ... od_id;8906

Vyborny nastroj, s uzasnou odezvou a s vlastnostmi, ktere jsou u kytar teto cenove relace nevidane. Byl jsem velice mile prekvapen kvalitou techto nastroju - vrele doporucuji k vyzkouseni. :)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
felixx

Příspěvek od felixx »

jestli si to nepletu, to je mysim francouz. testoval jsem v brně v musicdata za tu cenu skvělé kytary s vynikajicím zpracováním
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
charliealpha

LAG

Příspěvek od charliealpha »

Musím se přidat... LAGy maj opravdu unikátní zvuk. Pro mě konkrétně je
LAG 300DCE Kytarou s velký K. Asi nebudu následujících pár měsíců jíst a pořídím si jí.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

:arrow: Ahoj,tato značka kytar mě velice zajímá,chtěl bych si koupit buď to jumbo s cedrovou masívní přední deskou,nebo to samé,ale dreadnought,prý tyto kytary mají i fázový invertor,což je podle mě omezovač zpětné vazby,což by u větších kytar bylo velmi užitečné,sám se s tím ve zkušebně potýkám.Trošku mě však u této značky překvapují ty plastové čudlíky na ladících mechanikách a absence jakýchkoliv orientačních bodů na hmatníku,ale asi je to o zvyku.Za každou zkušenost,kterou tady napíšete budu vděčný. :lol:
charliealpha

miraslozil píše::arrow: Ahoj,tato značka kytar mě velice zajímá,chtěl bych si koupit buď to jumbo s cedrovou masívní přední deskou,nebo to samé,ale dreadnought,prý tyto kytary mají i fázový invertor,což je podle mě omezovač zpětné vazby,což by u větších kytar bylo velmi užitečné,sám se s tím ve zkušebně potýkám.Trošku mě však u této značky překvapují ty plastové čudlíky na ladících mechanikách a absence jakýchkoliv orientačních bodů na hmatníku,ale asi je to o zvyku.Za každou zkušenost,kterou tady napíšete budu vděčný. :lol:
O tom fázovým inventoru nevím, ale má to tam dva čudlíky, tak je možný, že tam bude. Každopádně sem vazbu nikdy nechytil a to sem to měl pěkně nahlas. Plastový sou jen konce čudliků, jinak se jedná o kov. A značky na hmatníku jsou na vrchní straně. A řekněme si upřímně... kdo kouká při hraní na přední stranu krku.
miraslozil

:arrow: To máš pravdu,o tom koukání na hmatník,ale já jsem myslel,že je nemá ani nahoře,tak dík za info.Četl jsem tvoje zkušenosti s touto kytarou,mohl bys to trošku rozpitvat,hlavně,co se týče zvuku a dojmu z hraní celkově(šířka hmatníku atd.)Já nemám možnost si tuto značku nikde vyzkoušet,tak budu rád za každou zkušenost.Dík.
charliealpha

Šířku krku v milimetrech nevím. Je ale poměrně úzký. Tak jak to mám rád :) Krk má vzadu jakoby matný lak, takže se po něm dobře pohybuje (Třeba na elektrice, když mám zpocený ruce, tak se zasekávám) Akustický zvuk je opravdu vyrovnaný po celé délce spektra (Velká změna oproti mojí bývalý kytaře Epiphone, která měla mizerný basy). Kytara je dost těžká, a vnitřek působí dojmem precizní práce. Ekvalizér je 4 pásmový (bass, low mid, high mid, high) plus ovladač briliance (volume samozřejmě taky) Plus sou tam dva čudlíky. Jeden Phase (zpetna vazba) a jeden EQ, (už si nepamatuju, co dělá). Zkoušel jsem ve dvou dnech kytary Cort, Ibanez, Fender, Epiphone, Yamaha do deseti tisíc a na LAG se mi hrálo nejlíp.
miraslozil

:arrow: Tak dík moc za tvůj příspěvek,toto všechno mi to pomohlo v tom,abych se utvrdil,že toto bude pro mě asi to pravé ořechové,co jsi napsal o zvuku,krku ze zadu,uzký hmatník atd.to jsou věci,které mi vyhovují a asi do toho půjdu,protože to vypadá,že je to kytara dle mého gusta.
miraslozil

:arrow: Tak ty "čudlíky"to není plast,ale slonovina. http://www.laboitenoiredumusicien.com/b ... 7067&fam=1
miraslozil

miraslozil

Re: Kytary LAG

Atkins píše:Zdar vsem, musim se zde podelit se svou aktualni zkusenosti: Dnes jsem byl svemu zakovi vybirat nastroj a koupili jsme tohle:
http://www.muziker.cz/default.aspx?LAG- ... od_id;8906

Vyborny nastroj, s uzasnou odezvou a s vlastnostmi, ktere jsou u kytar teto cenove relace nevidane. Byl jsem velice mile prekvapen kvalitou techto nastroju - vrele doporucuji k vyzkouseni. :)
:arrow: Tak jsem si ji koupil a je opravdu neuvěřitelné,jak může kytara za 8.000 vypadat a hrát,považoval jsem výroky o tom,jak to je patrně nejlepší kytara do 20.000 za přehnané,než jsem si na ni poprvé sáhl a zahrál:Je opravdu neuvěřitelné,co z tohoto kousku leze za zvuky :shock: ,nevěřím,že mě někdy tento zvuk omrzí,slyšel jsem už mnohem dražší kousky,ale toto je zatím pro mě naprostá jednička-to jak tělo rezonuje pod rukama a ta elektronika!Ti Frantíci se ale opravdu vyznají,vřele doporučuji všem.
charliealpha

Sem rad, ze te to nezklamalo :-) Tise ti ji zavidim...zatim... nez si vydelam dalsich 5 tisic :-)
Bíďa

Příspěvek od Bíďa »

Ahoj
Chci se zeptat jestli je někde pokud možno v Praze k sehnaní LAg 300JCE kromě Muzikeru

Kód: Vybrat vše

http://www.muziker.cz/Default.aspx?LAG-300JCE&nid=20016&nparams=kod_id;8907&action=s
Tam jim to ma dojit až někdy 15 listopadu a ja bych jí potřeboval dřív :(...
TomasC

Příspěvek od TomasC »

Ahoj,
to by mě také zajímalo a ještě bych to rozšířil na otázku, kde je možné si LAGy vyzkoušet - nejlépe někde kolem Brna nebo Prahy.
Někdo tu psal v Brně v MusicData - ale na webu LAGy nenabízejí...
Díky.
charliealpha

v Muzikeru...praha nebo blava.
miraslozil

:arrow: no nevím,já jsem na něj z muzikeru čekal asi 14dní,asi je po těch kytarách poptávka,protože si to jinak nedovedu vysvětlit,ale já jsem rád,že jsem počkal.Ale pokud je nemají,tak je asi nemají ani na prodejně.
Někde na stránkách jsem viděl odkaz na jejich dealery.Já to nechápu,pokud je zájem,tak proč se více nezásobí???
TomasC

Upevnění strun u LAG

Příspěvek od TomasC »

Caues,
tak vcera jsem si mel moznost v Muzikeru vyzkouset akustickou verzi toho jumba 300JCE. V porovnani s kytarami podobne cenove kategorie, ktere jsem tam vzal do ruky, byl zvuk paradni.
Abych rekl pravdu, spis nechapu, proc mely ty ostatni ten zvuk tak blbej :-)
Co me ale trochu zarazilo, je upevneni strun v kobylce. Ostatni jumba a drednoughty maji kolicky, ktere jdou skrz kobylku a korpus a pod kolickem je uchycena struna. Myslel jsem, ze je to kvuli tomu, aby nebyl takovy tah jenom primo na kobylku (jako u klasickych kytar, kde ten tah je ale mensi).
LAGy maji ale struny uchycene jen v kobylce, bez kolicku.
Jak se na to divate? A co majitele LAGu, zatim zadne problemy?
Diky.
stargate

Lag

Příspěvek od stargate »

Pánové pozorně sleduji vaší diskuzi jak jsou skvělé tyhle kytary.Právě jsem ve fázi shánění nějaké akustiky do 10kkč.Uvažuji o Furchovi D-40 Durango,ale zaujali mně komentáře na tyto akustiky.Dočetl jsem se ale že to jsou polomasivní kytary,buď s masivní smrkovou nebo cedrovou deskou.Která z těchto podle vás co jste je zkoušeli hraje lépe?Děkuji za poznatky.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nehral jsem na smrkovou protoze ji nemeli ale ta cedrovka hraje opravdu dobre. Ony cedrovky obecne, maji takovy "teplejsi" tembr.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
miraslozil

:arrow: Mě osobně toto upevnění strun v kobylce vyhovuje a žádné problémy s tím nejsou.Jumbo hraje skvěle.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“