Kombo s čistým nespecifickým zvukem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ještě mě napadla jedna taková asi blbost :)) propojení kytara - pod - kytarový box je asi hloupost co :)) teoreticky je ten pod preamp...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Ten pokud ten reprobox není aktivní, tak to asi nebude hrát ...

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak už jsem to rozlousknul, podle mnohým zdrojů ze světových fór je nejideálnější použít kombo pro akustické kytary. nemění zvuk a reprodukuje větší spektrum a je tak ideální pro modelingové preampy - nechá je dělat jejich práci. howg :) že mě to nenapadlo hned..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

pupack píše:tak už jsem to rozlousknul, podle mnohým zdrojů ze světových fór je nejideálnější použít kombo pro akustické kytary. nemění zvuk a reprodukuje větší spektrum a je tak ideální pro modelingové preampy - nechá je dělat jejich práci. howg :) že mě to nenapadlo hned..
LAmpovy koncak s 6L6 a k tomu bednu s greenbackama a mas cisty jak vino
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mxMichael píše:
pupack píše:tak už jsem to rozlousknul, podle mnohým zdrojů ze světových fór je nejideálnější použít kombo pro akustické kytary. nemění zvuk a reprodukuje větší spektrum a je tak ideální pro modelingové preampy - nechá je dělat jejich práci. howg :) že mě to nenapadlo hned..
LAmpovy koncak s 6L6 a k tomu bednu s greenbackama a mas cisty jak vino
ok díky za tip! ;)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

myslím si, že valvetronix modré řady by ti udělal daleko lepší službu...

60w sehnatelná na německém ebay tak za 7-8 t.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

qwer píše:myslím si, že valvetronix modré řady by ti udělal daleko lepší službu...

nemužu si pomoct, řekl bych že valvetronix specifikuje zvuk podle svého, jako nejshůdnější možnost bych viděl bud to akustický kombo, a nebo aktivní bednu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

já to myslel tak, aby se vykašlal na to někde poda nacpat a používal jen kombo. Modrá řada je myslím super co se týká modulací...

Jinak jestli jen pod a neco k tomu, tak bych volil jednoznačně aktivku... Pokud za to chceš strkat lampové konce a nevím co všechno, tak už jsi tak zhruba na ceně té AC30, kterou chceš simulovat
termyx

Příspěvek od termyx »

qwer píše:myslím si, že valvetronix modré řady by ti udělal daleko lepší službu...

pokud bys puppacku měl zájem o ten modrej vox, tak zkus napsat RJ, páč by ti ho možná střelil..a cena by určo nebyla tak zlá 8)
to a to a za chvíli zas tohle
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

lepší, než vymýšlet blbosti je koupit starýho VOXe AC30 a píchnout to do něj.... ta potvora pracuje výborně se všema efektama... možná to nezachová tak dokonale zvuk z tý potvory, ale není důležitýka kolik bude ten zvuk stejnej jako zre simulace, ale jak dobře bude znít. A z blbýho podu nedostaneš sám o sobě dobrej zvuk
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já ti neporadim, ale...

Prodám klávesové combo 50 W, 12" širokopásmé repro - USA 100W. 3x vstup-nástroj, mikrofon, CD a výstup na příd. repro.,rozměry 40x40x27cm.
cena: 3 500 Kč
prodávající: katerinaRating ( 0 )
region: Brno
email: brenekmir@seznam.cz
telefon: 6021569667

je to klávesové jak tu někdo radil a celkem levné :)v těchto typech se nevyznám, pokud někdo najde lepší a levnější nechť milému Pupackovi poradí :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

asi tě zklamu ale valvetronixe jsem měl od vánoc a včera jsem ho prodal ;) takže jsem s ním moc spokojen nebyl.

nehledě na to že valvetronix je stejně tak modelingové zařízení jako pod akorát to má reprák ;) a co se simulací týká zvukově vyhrává mezi valvem a pod právě pod...
Naposledy upravil(a) pupack dne 18.09.2008 18:58, celkem upraveno 2 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no nic koukam ze se to začíná převracet v off topic. já tu nechtěl znát názory jestli hrát přes poda nebo ne :DD jsem s ním spokojen protože je to jedno z mála zařízení na kterém se můžu zvukově přiblížit U2 bez utracení cca 100.000,- Kč.

Chtěl jsem jen vědět, zda má někdo zkušenost přes jaké kombo ho hnát beze změny zvuku... to byla moje otázka :D

Všem co odpovídali k tématu moc díkec už vim 3 varianty (acoustic combo, keyboard combo, koncák a repro)

To mi stačí na udělání názoru díkec čus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejčistší varianta by fakt byl lampvej koncák a repro. Poté bych navrhnul nějakou jinou lampovou potvoru - jednokanálové kombo. Ohledně keyboard komba, to bych byl poměrně skeptický - hlavně kvůli repru, přece jen potřebuješ charakter kytarového reproduktoru. A nemyslím si, že keyboard zesík by byl lepší řešení než jakýkoli kytarový tranzistorový zesík.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
matteo010
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matteo010 »

Kdyz jsem zkousel hrat na multiefekt, nejaky digitech, pres lampu, popsal bych vysledny zvuk jako hnuj-ploche,ujecene,dynamika v cudu,atd..snad modulace by se daly pouzit. Nevim tedy jak je na tom tvuj POD mozna by si poradil lepe, podle me je vsak tranzistor v tomhle pripade vhodnejsi...Myslim ze kombo ktere by ti poslouzilo je od Rolanda serie JC(verze myslim 120w nebo 50w), coz je tranzistor zamereny na cisty zvuk a tudiz vhodny ke kombinaci s efekty/simulacemi....a testik http://www.youtube.com/watch?v=5ZBv67Kb ... re=related
epiphone SG G-400►guyatone microchorus MC-2►ibanez distotion charger DS-10►Marshall JTM60,kopie JCM-800+1960B
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

matteo010 píše:Kdyz jsem zkousel hrat na multiefekt, nejaky digitech, pres lampu, popsal bych vysledny zvuk jako hnuj-ploche,ujecene,dynamika v cudu,atd..snad modulace by se daly pouzit. Nevim tedy jak je na tom tvuj POD mozna by si poradil lepe, podle me je vsak tranzistor v tomhle pripade vhodnejsi...Myslim ze kombo ktere by ti poslouzilo je od Rolanda serie JC(verze myslim 120w nebo 50w), coz je tranzistor zamereny na cisty zvuk a tudiz vhodny ke kombinaci s efekty/simulacemi....a testik http://www.youtube.com/watch?v=5ZBv67Kb ... re=related
No to ses trosku mimo srovnavat nejaky rp50 nebo co to byl za multiefekt a dat ho do jedne line s Pod ja sice tyhle zkreslovatka nemusim vubec ale to co jsi napsal je pekna blbost lampa je mnohem prijemnejsi a zvuk jde proste krasne za rukou viz topic "rozdil mezi lampou a tranzistorem". U2 taky nehrajou na tranzistorove komba :D
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nojo nejradši bych koupil 2x Vox AC30TB 1x tweeda, k tomu splitter na rozdělení kanálů, MXR dynacomp, TC2990 delay + memory mana, harmonizer, analog chorus, boss od atd ale to už jsem lehce kolem stotisíc :D

ten POD má všechny tyhle vintage krabičky v sobě proto hledám možnost jak ho nejlépe rozeznít nahlas. Na recording idální, poněvadž simuluje i boxy i mikrofony i vzdálenost mikrofonu od boxu a spousty detailů ve 24bitech parádní věc.

nejrozumněji se jeví řešení postavení boxu s koncovým zesilovačem bez preampu (to by byl POD) - popřípadě nějaký aktivní repro PA a mixák. tápu tápu :)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Jak myslite, ze by si ten POD rozumel s timhle?
http://midi.cz/Default.aspx?s=fender%20sidekick&t=0&a=6
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“