Hra na klavír

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Myf

Příspěvek od Myf »

Aha, co tedy radíš Ty? Máš ponětí o kom o čem a z čeho? Samozřejmě je to výběr. Žádný kantor nepojede jen z BGSky, řekněme výběr instruktivních skladbiček či určitá cvičení, dále etudy: Czerny, Lemoine, jiná škola atd. Je to jen výčet publikací. Kantorské vedení je téměř nezbytné. Myf
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja s tebou naprosto souhlasim, jel bych sarauerku, pak pridal Album Etud 1 a jelv tom dal a dal ;)
pak uz je hodne veci, at uz Klasikove a jejich soucasnici, nebo nejaky popularni noty, ktery ja ovsem moc nemusim, mel jsem taky "Pernikovou chaloupku", zhudebnenou pohadku pro 2-3(4?) rocnik.
Kazdopadne ucitel je zaklad, a resi se to skrze cely topic ;)
Azirafal

dotaz

Příspěvek od Azirafal »

mam dotaz, od zacathu noveho skolniho roku bych mel chodit na kurzy klavíru a nechci ztracet cas a tak me napadlo jestli jak a kde bych se mel naucit noty..... doma ofc
bobo

Příspěvek od bobo »

ja chodim 4 roky na zušku a z teorie jsem pochopil leda ty noty :oops:
Mno a to mně uplně odradilo od toho abych tam chodil...myslim že člověk musí být génius aby všechnu tu teorii pochopil...mimochodom mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak hrát Taby na klávesy? :?
http://www.youtube.com/watch?v=aZx57yriVXk

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy
and paste this into your signature"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

bobo píše:ja chodim 4 roky na zušku a z teorie jsem pochopil leda ty noty :oops:
Mno a to mně uplně odradilo od toho abych tam chodil...myslim že člověk musí být génius aby všechnu tu teorii pochopil...mimochodom mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak hrát Taby na klávesy? :?
Určitě nemusí být člověk genius, to je uplná kravina, já to všechno chápal v pohodě (ale zase mi nešlo to hraní :D )

Taby na klavír? Hmm asi si jedině převíst do not, jinak mě to nenapadá....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
bobo

Příspěvek od bobo »

Taby na klavír? Hmm asi si jedině převíst do not, jinak mě to nenapadá....[/quote]

A jak? :?
http://www.youtube.com/watch?v=aZx57yriVXk

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy
and paste this into your signature"
Clarx

Příspěvek od Clarx »

Jsem pro učitele třeba po 7 letech už se můžeš učit sám ale ze začátku byses toho moc nenaučil, kytara je třeba jednodušší nástroj do začátku
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Navštěvovat ZUŠ, moje rada... Zlozvyky se snadno naučí a špatně se jich zbavíte... 8 let zkušenost s piánem.
J a ještě něco... [S těma zlozvykama to není tak strašně na keyboardu. Jediný problém, který mám je neomlátil ,,keyboardiaturu" na padrť :) ]
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

bobo píše:
KIWI píše:Taby na klavír? Hmm asi si jedině převíst do not, jinak mě to nenapadá....
A jak? :?
No tak samozřejmě co tab to ton, tak pokud nevíš tony na hmatníku zpaměti, tak prsotě po jednom na to přijít...problém s taby ale je, že u nich není délka doby!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Luboš3
Kontaktovat uživatele:

Dotaz

Příspěvek od Luboš3 »

? Nevíte prosím vás někdo jaký je prstoklad na klavír ?
Luboš
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

zeptas-li se takhle, jedine, co ti muzu rict je "pouzivas vsech deset prstu". :) Zpravidla prekladas treti nebo ctvrtek prst pres palec, pripadne podkladas palec pod 2 3 nebo 4, ale kdyz hrajes dyl, tak to zas tolik neplati.

jinak, pokud se ptas na tohle:
1 palec
2 ukazovak
3 prostrednik
4 prstenik
5 malik
Luboš3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luboš3 »

Asanoth píše:zeptas-li se takhle, jedine, co ti muzu rict je "pouzivas vsech deset prstu". :) Zpravidla prekladas treti nebo ctvrtek prst pres palec, pripadne podkladas palec pod 2 3 nebo 4, ale kdyz hrajes dyl, tak to zas tolik neplati.

jinak, pokud se ptas na tohle:
1 palec
2 ukazovak
3 prostrednik
4 prstenik
5 malik
Díky moc za odpověď :D , ale myslel jsem spíš to, na které klévese je jaký prst, nebo ještě lépe který prst ovládá jaké klávesy.
Luboš
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

to mas napsany v notach, pokazdy je to jinak.
pokud to v nich napsany nemas, pak to nejsou noty pro tebe :)
Luboš3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luboš3 »

Asanoth píše:to mas napsany v notach, pokazdy je to jinak.
pokud to v nich napsany nemas, pak to nejsou noty pro tebe :)
Jo. A nevíš o nějákých všeobecných pravidlech pro prstoklad?
Luboš
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Všeobecná pravidla nikdy nejsou...

A rada jakožto od admina - buide stačit, když budeš psát normálním písmem...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Luboš3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luboš3 »

Nero píše:Všeobecná pravidla nikdy nejsou...

A rada jakožto od admina - buide stačit, když budeš psát normálním písmem...
Jistě :lol: . Díky :wink:
Luboš
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Luboš3 píše:
Jo. A nevíš o nějákých všeobecných pravidlech pro prstoklad?
vsechny nebo naprostou vetsinu jsem ti uz napsal.
A Nero ma pravdu.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jaký prst ovládá jaké klapky nejde určit. Každá věc se hraje uplně jinak...možná se dá napsat "jak zahrá C Dur", ale to je k ničemu, když u D Dur je to zase jinak...

Dr.Gaga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Gaga »

:-D Diky, tohle jsem potreboval. Docela dobre se tu bavim. :-D :-D
Jinak doporucuju urcite nejakyho ucitele, klavirni skolu pro zacatecniky Böhmova-Grunfeldova-Saraues (BGSka), popr. po chvili alba etud. Po chvili taky Knizecka pro Annu Magdalenu Bachovou (kupodivu od Bacha). Ale neni to sprint. Hra na klavir je beh na dlouhou trat! Nepocitejte, ze za rok neco slusnejsiho zahrajete. Souvisi to taky se svaly, ty musi narust (dlan, prsty, zapesti), jinak boli ruka. Taky vychytat dobryho ucitele, kterej dba na techniku, prave aby se vam neprihodil treba zanet slach.
Teorie je brnkacka. Chce to jen pochopit zakladni system, potom uz se odvozuje.
johannka.z.Arku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johannka.z.Arku »

Koukám, že spousta z vás se potýkala s problémem, že je hraní přestalo díky vedení na ZUŠ bavit. Já osobně chodím od malička k soukromé učitelce a nemůžu si stěžovat. Mám možnost volby a nikdy mě nenutí hrát něco, co mi prostě nejde, nebo mě to nebaví. Tím učitele ze ZUŠ neodsuzuji. Ti dobří vás opravdu donutí, abyste si sedli a ty tři hodiny denně u klavíru opravdu strávili :-). Ale pro mě je to příjemnější takto. Teď, když už hraji dýl smím hrát cokoliv, bez ohledu na to v jakém jsem ročníku a když už, tak přece nepotřebuji učitele, abych si zahrála sama, co se mi líbí.

A ještě k předchozí diskuzi - souhlasím, že samouci to opravdu nikdy nikam nedotáhnou - pokud teda nechtějí jen brnkat umět si zahrát melodii (a to ještě zhruba a většinou to není poslouchatelný :-/) a navíc.. podle mě je to hlavní kouzlo klavíru právě v těch skladbách, které by samouk asi sám nezvládl :-).
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“