Hra na klavír
Pravidla fóra
ja s tebou naprosto souhlasim, jel bych sarauerku, pak pridal Album Etud 1 a jelv tom dal a dal
pak uz je hodne veci, at uz Klasikove a jejich soucasnici, nebo nejaky popularni noty, ktery ja ovsem moc nemusim, mel jsem taky "Pernikovou chaloupku", zhudebnenou pohadku pro 2-3(4?) rocnik.
Kazdopadne ucitel je zaklad, a resi se to skrze cely topic
pak uz je hodne veci, at uz Klasikove a jejich soucasnici, nebo nejaky popularni noty, ktery ja ovsem moc nemusim, mel jsem taky "Pernikovou chaloupku", zhudebnenou pohadku pro 2-3(4?) rocnik.
Kazdopadne ucitel je zaklad, a resi se to skrze cely topic
ja chodim 4 roky na zušku a z teorie jsem pochopil leda ty noty
Mno a to mně uplně odradilo od toho abych tam chodil...myslim že člověk musí být génius aby všechnu tu teorii pochopil...mimochodom mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak hrát Taby na klávesy?
Mno a to mně uplně odradilo od toho abych tam chodil...myslim že člověk musí být génius aby všechnu tu teorii pochopil...mimochodom mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak hrát Taby na klávesy?
http://www.youtube.com/watch?v=aZx57yriVXk
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy
and paste this into your signature"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy
Určitě nemusí být člověk genius, to je uplná kravina, já to všechno chápal v pohodě (ale zase mi nešlo to hraníbobo píše:ja chodim 4 roky na zušku a z teorie jsem pochopil leda ty noty![]()
Taby na klavír? Hmm asi si jedině převíst do not, jinak mě to nenapadá....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Taby na klavír? Hmm asi si jedině převíst do not, jinak mě to nenapadá....[/quote]
A jak?
A jak?
http://www.youtube.com/watch?v=aZx57yriVXk
No tak samozřejmě co tab to ton, tak pokud nevíš tony na hmatníku zpaměti, tak prsotě po jednom na to přijít...problém s taby ale je, že u nich není délka doby!bobo píše:A jak?KIWI píše:Taby na klavír? Hmm asi si jedině převíst do not, jinak mě to nenapadá....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
zeptas-li se takhle, jedine, co ti muzu rict je "pouzivas vsech deset prstu".
Zpravidla prekladas treti nebo ctvrtek prst pres palec, pripadne podkladas palec pod 2 3 nebo 4, ale kdyz hrajes dyl, tak to zas tolik neplati.
jinak, pokud se ptas na tohle:
1 palec
2 ukazovak
3 prostrednik
4 prstenik
5 malik
1 palec
2 ukazovak
3 prostrednik
4 prstenik
5 malik
Díky moc za odpověďAsanoth píše:zeptas-li se takhle, jedine, co ti muzu rict je "pouzivas vsech deset prstu".Zpravidla prekladas treti nebo ctvrtek prst pres palec, pripadne podkladas palec pod 2 3 nebo 4, ale kdyz hrajes dyl, tak to zas tolik neplati.
1 palec
2 ukazovak
3 prostrednik
4 prstenik
5 malik
Luboš
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jaký prst ovládá jaké klapky nejde určit. Každá věc se hraje uplně jinak...možná se dá napsat "jak zahrá C Dur", ale to je k ničemu, když u D Dur je to zase jinak...
Jinak doporucuju urcite nejakyho ucitele, klavirni skolu pro zacatecniky Böhmova-Grunfeldova-Saraues (BGSka), popr. po chvili alba etud. Po chvili taky Knizecka pro Annu Magdalenu Bachovou (kupodivu od Bacha). Ale neni to sprint. Hra na klavir je beh na dlouhou trat! Nepocitejte, ze za rok neco slusnejsiho zahrajete. Souvisi to taky se svaly, ty musi narust (dlan, prsty, zapesti), jinak boli ruka. Taky vychytat dobryho ucitele, kterej dba na techniku, prave aby se vam neprihodil treba zanet slach.
Teorie je brnkacka. Chce to jen pochopit zakladni system, potom uz se odvozuje.
-
johannka.z.Arku
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že spousta z vás se potýkala s problémem, že je hraní přestalo díky vedení na ZUŠ bavit. Já osobně chodím od malička k soukromé učitelce a nemůžu si stěžovat. Mám možnost volby a nikdy mě nenutí hrát něco, co mi prostě nejde, nebo mě to nebaví. Tím učitele ze ZUŠ neodsuzuji. Ti dobří vás opravdu donutí, abyste si sedli a ty tři hodiny denně u klavíru opravdu strávili
. Ale pro mě je to příjemnější takto. Teď, když už hraji dýl smím hrát cokoliv, bez ohledu na to v jakém jsem ročníku a když už, tak přece nepotřebuji učitele, abych si zahrála sama, co se mi líbí.
A ještě k předchozí diskuzi - souhlasím, že samouci to opravdu nikdy nikam nedotáhnou - pokud teda nechtějí jen brnkat umět si zahrát melodii (a to ještě zhruba a většinou to není poslouchatelný :-/) a navíc.. podle mě je to hlavní kouzlo klavíru právě v těch skladbách, které by samouk asi sám nezvládl
.
A ještě k předchozí diskuzi - souhlasím, že samouci to opravdu nikdy nikam nedotáhnou - pokud teda nechtějí jen brnkat umět si zahrát melodii (a to ještě zhruba a většinou to není poslouchatelný :-/) a navíc.. podle mě je to hlavní kouzlo klavíru právě v těch skladbách, které by samouk asi sám nezvládl