Dostal se mi pod ruku další kousek Jolany v dezolátním stavu. Kytara ladí dobře, po poštelování se odvážím říct, že bude výborná. Jen ten vzhled... vypadá dost děsivě. Někdo přímo na lak naflákal barvu. Tak sem jí odřel na dřevo smirkem. Teď by mě ale zajímalo co dál. Mám v úmyslu dřevo nejdřív něčím nabarvit (možná i nějaký výtvarný dílo) a pak přestříknout průhlednym lakem.
Takže abych neobjevoval už dávno objevené... Víte někdo jaká barva by byla ideální na dřevo (smrk) a jakej typ laku na vrch? Případně kolik vrstev?
Dík
Mozna bych to predem striknul plnicem a pak nejakej akrylovej sprej. (mozna i polyuretan nebo nitrolak, ale to bude chtit vic vrstev) Aspon tak 3-5 vrstev a pokazdy to prebrousit jemnym smirglem pod vodou. Strikat to nekde, kde neni prasno a pred tim nastrikanim vzdycky odstranit piliny..
Hodne stesti, jinak bylo toho tu napsany hodne tak zkus pohledat..
Dik... sice sem to zkousel predtim hledat ale asi sem lempl a neumim urcit spravny slova... Omlouvam se za duplikaci. No mozna to neni smrk.., urcil sem to jen zbeznym pohledem. Mimochodem je to asi ze dvou druhu dreva...Jedna tretina je vyrazne tmavsi
taky mám Jantarku a když jsem se na jolaňáckým fóru zajímal o druh dřeva,tak mi jeden týpek na maila napsal,že si myslí,že je to javor. Na tom mým kousku je sice místy viděl drobné žíhání,ale ruku do ohně bych za ten javor nedal
Tyjo ten tvar je good, když na to nahodíš nějaký pěkný finish tak z toho bude pěkná kytara !! Držím ti palce. Jo a dobrus krkové lože, jestli jsi to neudělal, ať to máš komplet v cajku
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Galaxisku basu jsem měl a docela jsem se v ní vrtal, ze smrku určitě nebyla, bylo to něco tvrdšího, ale co jsem slyšel tak to plácali z toho co zrovna bylo... A když jsem sedřel barvu z Irisky talk to byla pěkně sukovitá olše, akorát tak do kamen.