Upgrade kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
charliealpha

Upgrade kytary

Příspěvek od charliealpha »

Dostal se mi pod ruku další kousek Jolany v dezolátním stavu. Kytara ladí dobře, po poštelování se odvážím říct, že bude výborná. Jen ten vzhled... vypadá dost děsivě. Někdo přímo na lak naflákal barvu. Tak sem jí odřel na dřevo smirkem. Teď by mě ale zajímalo co dál. Mám v úmyslu dřevo nejdřív něčím nabarvit (možná i nějaký výtvarný dílo) a pak přestříknout průhlednym lakem.

Takže abych neobjevoval už dávno objevené... Víte někdo jaká barva by byla ideální na dřevo (smrk) a jakej typ laku na vrch? Případně kolik vrstev?
Dík :)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Mozna bych to predem striknul plnicem a pak nejakej akrylovej sprej. (mozna i polyuretan nebo nitrolak, ale to bude chtit vic vrstev) Aspon tak 3-5 vrstev a pokazdy to prebrousit jemnym smirglem pod vodou. Strikat to nekde, kde neni prasno a pred tim nastrikanim vzdycky odstranit piliny..

Hodne stesti, jinak bylo toho tu napsany hodne tak zkus pohledat..
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade kytary

Příspěvek od rain »

charliealpha píše:
... Víte někdo jaká barva by byla ideální na dřevo (smrk) ...
Dík :)
Proč SMRK ???
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Asi je to drevo ty jolany ne?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

mrkendy píše:Asi je to drevo ty jolany ne?
Ještě jsem neviděl elektrickou kytaru ze smrku, a to jsem viděl docela hodně věcí.
charliealpha

Dik... sice sem to zkousel predtim hledat ale asi sem lempl a neumim urcit spravny slova... Omlouvam se za duplikaci. No mozna to neni smrk.., urcil sem to jen zbeznym pohledem. Mimochodem je to asi ze dvou druhu dreva...Jedna tretina je vyrazne tmavsi :)
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Třeba fotka by pomohla, většinou se (u Jolan) používala olše - zbarvení do červena-růžova.
charliealpha

Obrázek
Prave ze je to bily...Jinak bych taky hovoril o olsi.
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

taky mám Jantarku a když jsem se na jolaňáckým fóru zajímal o druh dřeva,tak mi jeden týpek na maila napsal,že si myslí,že je to javor. Na tom mým kousku je sice místy viděl drobné žíhání,ale ruku do ohně bych za ten javor nedal :roll:
charliealpha

Me to prave pri smirglovani vonelo jako smrk. Ale je mozny, ze sem byl zblblej z toho benzinu, kterym sem predtim drhnul nanosy mastnoty na povrchu.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tyjo ten tvar je good, když na to nahodíš nějaký pěkný finish tak z toho bude pěkná kytara !! :) Držím ti palce. Jo a dobrus krkové lože, jestli jsi to neudělal, ať to máš komplet v cajku ;-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pozor na výtvarná díla, ať to není ještě horší než předtím. Taková pomalovaná kytara má hodnotu už jen pro autora.

Smrk to může být, basy galaxis i kytary diamant byly smrkové (aspoň horní deska jedné diamantky), a určitě spousty dalších.
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Galaxisku basu jsem měl a docela jsem se v ní vrtal, ze smrku určitě nebyla, bylo to něco tvrdšího, ale co jsem slyšel tak to plácali z toho co zrovna bylo... A když jsem sedřel barvu z Irisky talk to byla pěkně sukovitá olše, akorát tak do kamen.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“