Jak dostat podobný zvuk? (sběrné téma)

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

POchybuju, že Foksu za pár šupů s RM Pickups bude hrát, byt s SD elektronikou, jako MM..to sou dotazy :roll:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

rehlo3 píše:to tazko mozno to bude nieco podobne ale hlavna je skor elektronika nie snimac,keby si vymenil elektroniku a nie snimac tak bi to bolo skor ;)
vsak hej , snimac som dokonca vimenil ale keby som este vymenil elektroniku...ja inac neviem nic otej elektronike ale nevem ze ked to zapojim tak ci to aj tak bude hrat ako original MM stingray (presne tak nie lebo sice drevo je jine ale predsa elektronika)...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

DJmanasek píše:http://www.bosscorp.co.jp/products/en/GT-10B/index.html
Tam někde to určitě najdeš :D
ale ved toto je multak a nevem co to ma spolocne s MM :D
garde

Příspěvek od garde »

......Budaj......máme takpovediac rovnaký zosík........teraz mám na mojom Thunderbirde natiahnuté EBS nickláky už asi dva mesiace......a spravil som len toľko, že som ubral trochu stredov a ubral na celkovej hlasitosti.......nič iné som nemenil......a dosiahol som to, že kompresor má rýchlejší záber......a robí mi to také fajn vŕŕŕŕŕŕ.......ešte krajšie ako na tej ináč zvukovo dosť zlej nahrávke Fleu......

......ale podľa mňa je to spôsobené celé nastavením basy a aparát to môže akurát ešte zvýrazniť......lebo z samotná basa mi robí taký jemný drive.......dosiahol som ho tak, že som zdvihol struny na kobylke.......ale zase nie tak aby som mal dohmat ako na kontrabase.......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Janec

Příspěvek od Janec »

KIWI píše:Osobně si myslím, že na tohle je jen jeden efekt a sice nový ocelovky...efektem podlě mě nedokážeš tenhle zvuk dost dobře nahradit...
A ještě trochu stáhnout basy, přidat středů a výšek na aparátu. A hrát silněji blíž kobylce. To je tomu zvuku asi nejblíže . . . Jenže tohle funguje na jazzovi. Nevím, jestli to tak bude u MM.
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
HumanDeath
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se da udelat takovy zvuk basy?

Příspěvek od HumanDeath »

jaroslav.celujko píše:http://bandzone.cz/carouseloftears

Tady je nahravka jedny cesky skupiny (grindcore)hemeroid blues, a na zacatku je slyset takovy "prdeni", mela by to byt basa :) , jak se da docilit takoveho zvuku?Zamozrejme je to asi strasne podladeny a taky je to ze zkreslenim, ale s jakym?
myslím že je to hraný na low bečku....nacpi tam hodně gainu a máš to :-)
kytara Ibanez GRG 270B, fretless baskytara Fokus V 950 aktiv, aparatura: Laney LV300H+ 260 Kustom box 4x 12"Celestion, AMPEG - Kombo Bass Amp Serie BA-115
br01ko
Kontaktovat uživatele:

Jak mám vykouzlit tenhle zvuk? Kdo mi poradí?

Příspěvek od br01ko »

http://cz.youtube.com/watch?v=A9p0Ac5bL ... re=related
...slyšel jsem prý něco o tom, že takový zvuk dokáže pouze maximálně velký reprák - tak 18'. Co je na tom pravdy?
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já bych zase řekl, že to je basový syntezátor, nebo basa s troškou Distortionu, Flangeru a Chorusu, a nacpané do středů
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
br01ko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od br01ko »

Asi na tom něco bude, ale mám takové špatné tušení, že takový zvuk se už strašně těžko tvoří, jelikož jsem to slyšel i na některých českých písničkách ze 70., 80 let a je to taky disco oldschool zvuk
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

br01ko píše:Asi na tom něco bude, ale mám takové špatné tušení, že takový zvuk se už strašně těžko tvoří, jelikož jsem to slyšel i na některých českých písničkách ze 70., 80 let a je to taky disco oldschool zvuk
Vytvoříš ho snadno, krabiček a udělátek je na to dneska dost. Podle mě je tam použitej nějakej chorus...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Doporučuju jako studijní materiál poslech starých desek Nine Inch Nails :)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
br01ko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od br01ko »

Little.Sick.Fish píše: Vytvoříš ho snadno, krabiček a udělátek je na to dneska dost. Podle mě je tam použitej nějakej chorus...
Jo myslím, že tam něaký ten chorus bude, jinak když už jsem tady načal otázku jestli to není reprákem, tak mi někdo pls zkuste odpovědět, jestli je velký rozdíl mezi 15' a 18' a jak se to projeví na výsledném zvuku...hraju sice na basu 3 roky, ale o krabičky a celkově profi sound jsem se začal zajímat až v poslední době.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tohle je nejspíš synťák. Už podle náběhu. Takhle měkký a tvrdý attack současně basa nemá (jedině prohnaná něčím digitálním), jinak mě napadá jedině trsátko/volné prsty, nebo tobyl hodně měkký slap, o čemž bych dost pochyboval. Přímá syntéza, asi pětioiscilátorová s filtrem, jeden z oscilátorů je nastavený na pilu (celkem potichu) a ještě jeden možná na čtverec, za generátorem je pak řazen chorus, ekvoš, distortion a reverb. Možná ještě něco, už jsem elektroniku nedělal víc jak rok. S basou by se to dalo vykouzlit podobně, jen bych použil jiné řazení. A za distortion pochopitelně filtr. Ale zkoušel jsem to teď simulovat a z basy se mi to vytřískat nepovedlo. To v nahrávce má charakteristiku spíš trochu jako varhany. Nepopírám, že to může být basa, ale s hodně divným efektem. Možná distortion na konci?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jak sjem to uslyšel vzpoměnl jsem si na Micro Synth..takže možná nějakej synták..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

to je hodně překreslené a přebuřené...pravděpodobně to bude hrát i silně :) zkoušej :)
simoncore

Re: potřeboval bych proradit- efekt

Příspěvek od simoncore »

Faust píše:čao všichni....
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte jak se jmenuje efekt na baskytaru, který zkreslí zvuk baskytary jakoby ste hráli smyčcem...
prostě a jednoduše efekt, díky kt. zní hra na basu prsty jako kdybych hrál smyčcem.... jestli to teda existuje:)

dík moc:)
Tohle zarucene umi EHX Bass Micro Synthesizer
http://www.youtube.com/watch?v=Ze4flWZE ... feature=iv

A asi by to slo i na nejakym obycejnejsim filtru.
Fender Jazz Bass, Ampeg SVT3pro + 810e, DBX 160a
TommcaT
Kontaktovat uživatele:

Efekt na Metalcore

Příspěvek od TommcaT »

Ahoj,

potřeboval bych nějak vyloudit z basovky pořádnej Metal Corovej zvuk.Nevím jestli mám podladit či koupit nějaký efekt.Rád bych se vás zeptal jestli s tím máte někdo zkušenosti.Nechci žádněj Overdrive.Tak bych vás rád poprosil o radu.

myslím něco ,jako tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=CpnEGmNaZdE.

Dík
---ARIA - STB Precission Bass - DX---HARTKE VX2510---
cenda

Re: Efekt na Metalcore

Příspěvek od cenda »

ahoj,

tu ukázku sem neposlouchal ale řekl bych, že by se tam mohla hodit basa která má vytáhlé basy a vejšky a stažená středy. A určitě bych šáh po kompresoru. a rozhodně podladit ale to je věc vkusu. jinak bych to nemrvil ńákym efektem.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekt na Metalcore

Příspěvek od KIWI »

TommcaT píše:Ahoj,

potřeboval bych nějak vyloudit z basovky pořádnej Metal Corovej zvuk.Nevím jestli mám podladit či koupit nějaký efekt.Rád bych se vás zeptal jestli s tím máte někdo zkušenosti.Nechci žádněj Overdrive.Tak bych vás rád poprosil o radu.

myslím něco ,jako tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=CpnEGmNaZdE.

Dík
Ja teda nechapu co je na tom metalcorovýho :D

Ono nejvic na hutnosti zvuku prida asi to podladeni...pokud nechces nejakej nakreslovaci efekt (osobne bych se nejaky dobryho nebal), tak zkus si proste pohrat s ekvalizerem, vzit do ruky trsatko...

Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“