The Edge (U2)
Můj téžmartinnik píše:(např. Out of control from Slane Castle se mě jeví 100x lepší než originál studiová nahrávka - můj názor)
No a jinak když už tu zazněl ten 3D koncert v Imaxu, tak na ten už se taky dost těšim.. Alespoň něco, když klasickej koncert tu zatim v plánu určitě neni. Uvidíme až po novym albu vyhlásí seznam měst pro turné.
Squier Bullet Strat
Peavey Backstage
Peavey Backstage
Já sem byl na U2 v Praze,kousek od pódia a v Polsku na tribuně..no co v¨ám mám povídat málem se složil blahem 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack- a jak si mám vysvětlit ,že tady http://www.amnesta.net/edge_delay/ je písnička 3/16 delay a má stejnej čas jako 4/16 delay ,new years day a mysterous ways,tak k čemu mi je teda ta informace 4/16 nebo 3/16 co nastavím jinak,nebo hraju to jinak nebo co ?díky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak kazda z nich ma jine bpm, kdyz je u 3/16 450ms odpovida to presne 100 bpm a kdyz je u 1/4 (4/16) taky 450ms je to cca 133 bpm. Pro tebe je hlavni tech 450ms takze to neres je to jen proste shoda bpm a poctu 1/4 tonupanedge píše:pupack- a jak si mám vysvětlit ,že tady http://www.amnesta.net/edge_delay/ je písnička 3/16 delay a má stejnej čas jako 4/16 delay ,new years day a mysterous ways,tak k čemu mi je teda ta informace 4/16 nebo 3/16 co nastavím jinak,nebo hraju to jinak nebo co ?díky
jinak je faktem ze na te strance jak jsi uvedl je taky dost chyb, ale i tak je to dobrej zdroj pro prvotni informace
navic s tim delayem je potreba si i trosku laboravat ja na streets pouzivam treba misto 354 ms 355ms protoze mi to vic vyhovuje. trosku zalezi i na stylu hry jak dovolis delayi unikat, jak ho dohanis nebo si najdes pasaze na odpocinek atd.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
pro martinnik : teda hustej playlist
tady v CR sou 2 revival kapelky, nehrejes ciste nahodou v jedne z nich?
nojo me ceka jeste par let prace.. jeste by me zajimalo jakym zpusobem se songy ucis, ciste odkoukavas z videii a podle sluchu nebo pouzivas i nejaky taby, a jestli ano tak odkud atd. Jeste otazka, nemas zkusenost s knihama s tabulaturou a cd jak se prodavaji kolem 1000kc ? videl jsem asi 2 ruzne na shopu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Zdarec pupack:
po dlouhé dlouhé hraní jsem stejně zjistil, že to není o tom naučit se to hrát nazpamět. Myslím že hlavní problém je vychytat ten zvuk, protože jestli umíš aspoň trochu hrát tak se dá naučit skoro všechno. Většinu jsem dal podle tabu a jak to zní. The Edge neskládá náročný songy, ale je to supersonický bohém dalo by se říct. Když si to vpodstatě vezmeš tak některý písničky postavil čistě na akordech, potom teprve experimentoval na lead kytaře. Kdesi na UK forum jsem četl že letos nahrály snad kolem 60 songů, když chystali nový album, že je chytla můza ve skládání. Uvidíme, každopádně má na to čas a lidi kolem sebe na tvorbu. Rád bych se sním někdy šel podívat na nákupy techniky a kytar
Na youtube je nějaký video, jak si zkouší kytary v nějakým shopu v New Yorku. Mimochodem jsem taky někde zahlíd nějakou letošní nahrávku ze studia, bylo tam pár lidí kolem a hrál tam čistej zvuk na bílou pololubovku (nevzpomenu si co byla zač, ale hrál na ni v rattle and humm Van Diemens land).
Prostě budeš pořád hrát a hrát a hrát. Nejvíc mě s**e, že si furt hraju s nastavením zvuku, sem tam i Delay, až to někdy rozmrvím. Což mě pak naštve a zase do toho vrtám. A ono jak hraješ a zase a zase uprostřed songu přestaneš a upravuješ, že to ani někdy nedohraješ, třeba po dvou hodinách opravdu nasere
Ale mě to neva, hraju rád zkouším co to dá, někdy aj 6 hodin denně a víkendy radši nepočítám. a do toho ještě zkoušky a všechno ostatní...
Ale už se těším, jak si dneska zahraju, zases mě navnadil...
po dlouhé dlouhé hraní jsem stejně zjistil, že to není o tom naučit se to hrát nazpamět. Myslím že hlavní problém je vychytat ten zvuk, protože jestli umíš aspoň trochu hrát tak se dá naučit skoro všechno. Většinu jsem dal podle tabu a jak to zní. The Edge neskládá náročný songy, ale je to supersonický bohém dalo by se říct. Když si to vpodstatě vezmeš tak některý písničky postavil čistě na akordech, potom teprve experimentoval na lead kytaře. Kdesi na UK forum jsem četl že letos nahrály snad kolem 60 songů, když chystali nový album, že je chytla můza ve skládání. Uvidíme, každopádně má na to čas a lidi kolem sebe na tvorbu. Rád bych se sním někdy šel podívat na nákupy techniky a kytar
Prostě budeš pořád hrát a hrát a hrát. Nejvíc mě s**e, že si furt hraju s nastavením zvuku, sem tam i Delay, až to někdy rozmrvím. Což mě pak naštve a zase do toho vrtám. A ono jak hraješ a zase a zase uprostřed songu přestaneš a upravuješ, že to ani někdy nedohraješ, třeba po dvou hodinách opravdu nasere
Ale už se těším, jak si dneska zahraju, zases mě navnadil...
Naposledy upravil(a) martinnik dne 1.10.2008 12:49, celkem upraveno 1 x.
C.Giant strat, Epi Explorer Korina 58, Yamaha FG 750S, Epi Les Paul Custom Alpine White,
Korg AX1500G, AX3000G,
Laney LC50-II, Vox AC15CC1
Korg AX1500G, AX3000G,
Pro Pupack:
Ty taby když jsem něco potřeboval tak jsem tiskl z Ultimate guitars. Dneska bez mýho noťasu nedám ani krok a na netu zeženeš všechno (teda skoro
) mam tam stahlou 3gp databázi asi o 110000 songů. takže vpodstatě potřebuju vidět jen tab jak nato, jinak podle toho nehrávám. Jak říkam noťas je pro mě všechno, mám tam moje nahrávky papíry, zkoušky, zápisy aj nějaký dema, ale ty mě po nějaké době příjdou blbý, nevím proč. Aspoň nějakej inspirativní matroš do budoucna aby to člověk nezapoměl, jelikož nejsu ten co si všechno zapisuje...
Ty taby když jsem něco potřeboval tak jsem tiskl z Ultimate guitars. Dneska bez mýho noťasu nedám ani krok a na netu zeženeš všechno (teda skoro
C.Giant strat, Epi Explorer Korina 58, Yamaha FG 750S, Epi Les Paul Custom Alpine White,
Korg AX1500G, AX3000G,
Korg AX1500G, AX3000G,
pupack
díky za vysvětlení-jinak hele tu knížku z 2 cd Play guitar with u2 mám asi měsíc doma a je to dobrý-tabalatury sou přesný,akorát na těch cd je pak samozřejmě vyplá kytara,takže si to hraješ ty,ale je vyplej i zpěv takže se pak v tom někdy dá blbě orientovat.Já sem se nejvíc naučil tak,že sem si vzal dvd,naučil sem se taby-technicky mi jedna písnička trvá 2 minuty a učil sem se to stěma live dvd,jenže technika není všechno že a tak furt kroutím se zvukem a s delayem až sem nakonec nasranej že to nejde a je to.Ale pár písní mám vychytanejch troufni si říc dokonale
díky za vysvětlení-jinak hele tu knížku z 2 cd Play guitar with u2 mám asi měsíc doma a je to dobrý-tabalatury sou přesný,akorát na těch cd je pak samozřejmě vyplá kytara,takže si to hraješ ty,ale je vyplej i zpěv takže se pak v tom někdy dá blbě orientovat.Já sem se nejvíc naučil tak,že sem si vzal dvd,naučil sem se taby-technicky mi jedna písnička trvá 2 minuty a učil sem se to stěma live dvd,jenže technika není všechno že a tak furt kroutím se zvukem a s delayem až sem nakonec nasranej že to nejde a je to.Ale pár písní mám vychytanejch troufni si říc dokonale
martinik
to video na youtube je z New Yorku a zkouší tam jazzmastera,to je taky super kytara a ta bíla pololubovka je Gretsch myslím že Falcon
to video na youtube je z New Yorku a zkouší tam jazzmastera,to je taky super kytara a ta bíla pololubovka je Gretsch myslím že Falcon
for panedge: máš pravdu, díval jsem se google, moc se mi líbí
poslední dobou jsem se nějak zalíbil v pololubovkách, nevím čím to ale jsou to překrásné kousky - pravá kytara.
Jaxi psal že tě hraní bez vokálů mate, tak máš úplně pravdu, měse stává to samý, hlavně když je to něco novýho
A co hraješ jinýho?
Jaxi psal že tě hraní bez vokálů mate, tak máš úplně pravdu, měse stává to samý, hlavně když je to něco novýho
A co hraješ jinýho?
Korg AX1500G, AX3000G,
Korg AX1500G, AX3000G,
no já sem kdysi poslouchal ještě guns and roses,takže pak sem hodně nrál je,led zepellin potom,ale proti U2 jen okrajová záležitost.Hlavně bych si chtěl koupit zvukovku asi Line6 a skládat si doma hudbu sám,líbilo by se mi něco ve stylu Tatabojs-pro mě jenlepší česká skupina.Ty pololubovky sou boží já bych bral sheraton,nebo Luvcille,ale humbuckery mám,takže nejvíc teď potřebuju singly,takže strata bych nejradši nebo jazzmastera do toho sem uplnej blázen
jo a kterou píseň teď nejvíc žeru od U2 a ktwerou si nejradši hraju s nima je Electric co to je taková vypalovačka z toho Chicaga,že to není možný
apropo když sme se bavili o tom ,že by sme dali nahrávky na youtube,jak to nejlehčejc udělat nahrát přes webkameru neb jak ,nikdy sem to nedělal..
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no ja si zapnu nahravani na webcameře, zaroven mam otevrene adobe audition kde v prvni stope mam backing a do druhe nahravam zvuk kytary (z PODxt) no a pak to video k tem dvoum stopam pridam a vyexportuju. pak to nejakym malym programkem zkonvertuju na mensi velikost tak do 10mega a hodim to na youtubepanedge píše:apropo když sme se bavili o tom ,že by sme dali nahrávky na youtube,jak to nejlehčejc udělat nahrát přes webkameru neb jak ,nikdy sem to nedělal..
Já byl včera v IMAXu na U2 3D a je to bomba...lístek stojí 200 Kč ale nějak toho nelituju...když sem přišel, říkal sem si, zahrajou tak 5 songů a konec. Zahráli jich přesně 15, od Verigo až po Pride. Ozvučerní taky perfektní, jednu chvíli byl Bono (fiktivně samozřejmě) tak blízko, že měl člověk nutkání si s ním plácnout rukou. Jestli nevíte co dělat a máte aspoň trochu rádi U2 nebo koncertní atmosféru, jděte na to. Po asi 12 písničkách udělali přídavek, Edge vystřídal všemožný nástroje...perfektní atmosféra!