Efekty k lampové hlavě?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bublin

Efekty k lampové hlavě?

Příspěvek od bublin »

Ahoj mám bezva kytarovou hlavu Rozdall, ale hal tam je jenom na čistym kanálu, a ten skreslenej zní bezva jenom by potřeboval něčim občas trochu změnit charakter.
Co za krabičky by jste mi doporučili?¨
dík za odpovědi
afektband

Příspěvek od afektband »

Ekvalizér. Nebo změna aparátu.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
matteo010
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matteo010 »

Overdrive od bosse(OD1-3,SD-1 prip. i DS-1) nebo nejakeho tubescreamera od ibaneze to jsou dve nejpouzivanejsi reseni. Samozrejme cim starsi tim lepsi.
epiphone SG G-400►guyatone microchorus MC-2►ibanez distotion charger DS-10►Marshall JTM60,kopie JCM-800+1960B
bublin

Příspěvek od bublin »

afektband píše:Ekvalizér. Nebo změna aparátu.
tak změna aparátu je blbost, a eqvalizer tam je
asi by tochtělo nějake hall, chorous, nebo octaver
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když víš, co chceš, tak na co se ptáš?

Když ti nesedí zvuk, tak to fakt chce měnit apec a ekvalizér umí divy... Asi hledáš teda modulační efekty -> hall (reverb), chorus, delay, flanger, phaser atd. Octaver už je o něčem trochu jiným.

Nejdřív si ujasni, co teda sám vlastně chceš a potřebuješ. Ohledně toho co který pedá umí si tady můžeš najít dost (stačí kouknout na oznámení v této sekci). Nejlepší bude, když se budeš ptát konkrétně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hansen

Příspěvek od Hansen »

booster / distortion / overdrive / preamp

Moznosti mas nekolik. Pokud se ti nelibi zvuk apce tak se vybizi otazka proc si ho kupoval, pripadne nebude ho lepsi prodat a koupit si apec se zvukem ktery se tvemu "vysnenemu" alespon priblizi ?

Pokud se ti nelibi charakter zkresleni tak to je docela zasadni vec protoze nic jinyho na tom nevykroutis (pokud budes pouzivat jen apec bez kravin).

reverb, chorus, octaver sou ti prd platny, protoze nemeni charakteristiku ale pridavaj novy efekty. Pokud se ti nelibi zkresleni, nebude se ti libit ani kdyz budes mit nekonecnou ozvenu.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

1. CHARAKTER chorusem, octaverem a pod nezměníš.
2. Hlava je bezva, ale charakter ti nesedí, takže zas tak bezva není
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
bublin

Příspěvek od bublin »

omlouvám se pánové , bohužel jsem se špatně vyjádřil
místo slova "charakter" jsem měl použít slovo "efekt", skreslení se mi libí , ale jenom jsem se chtěl zeptak jakej efekt by mi tady někdo doporučil k lampám (hall,chorus atd. ) nemyslel jsem overdrive , nebo distorzi zkreslený to už mám
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na solicka urcite reverb nebo delay (nebo i oboji v rozumne mire :)), na cistej kanal se hodi chorus. Pokud chces zmenit charakter zkresleni, je nejlepsi pouzit ekvalizer, pripadne si pohrat s kombinacema boosteru/overdrivu/distortionu a zkresleni z hlavy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Lase

Příspěvek od Lase »

bublin píše:omlouvám se pánové , bohužel jsem se špatně vyjádřil
místo slova "charakter" jsem měl použít slovo "efekt", skreslení se mi libí , ale jenom jsem se chtěl zeptak jakej efekt by mi tady někdo doporučil k lampám (hall,chorus atd. ) nemyslel jsem overdrive , nebo distorzi zkreslený to už mám
Tak abych shrnul Tvůj požadavek. Vypadá to, že se ptáš se po doporučení modulačního efektu, nebo po efektu upravujícím dozvuk ke zkreslenýmu kanálu. Já osobně mám rád delay, jak digitál, tak klasiku analog, ale třeba i phaser. Někdo jinej Ti takhle může doporučit zas něco jinýho. Tohle je ale k ničemu, protože to co se líbí Tobě poznáš zase jen a jen Ty, v otázce vkusu Ti nikdo neporadí. Když to přeženu, tak je to jako když chce začínající malíř po někom doporučit správnej odstín zelený.

Z vlastní zkušennosti Ti radím následující postup: kup si za pár stovek v bázu nějakej lacinej multiefekt. Je vcelku fuk esli na něm bude napsáno Digitech, Zoom, Behringer nebo Boss. Hraj si s tim, vyblbni se, poznej, co je jakej efekt vlastně zač. Za nějakej čas naznáš, že z těch X efektů který ta šumící krabice umí, Ti k něčemu jsou jen tři, nebo jen dva. Multikrabici zahoď a začni pátrat po těch dvou, třech konkrétních typech efektu co se Ti budou líbit.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Lase má pravdu, ten multiefekt se fakt na takové blbnutí hodí - na zkoušení jak se aparát s různýma modulacema chová je to ideální - sám mám už pár roků jakéhosi behringera, kterého jsem koupil za litr a s ním jsem vlastně zkoušel, jak co vlastně zní - jsou tam i simulace všelijakých aparátů a ze začátku se dá jednoduše zjistit, jak co zní - sice je to behringer, ale díky němu jsem zjistil, jak (přibližně) zní Marshally, Mesy, Engly, Voxy atd.
S těma efektama je to to samé - stačí chvíle zkoušení(popravdě to bylo skoro osm hodin v kuse) a hned víš, po čem se dívat - já teď sháním nějaký pořádný phaser... 8)
(nevím proč, ale na zkreslený zvuk se mi chorusy nebo flangery moc nezalíbily - ale asi to bude aparátem - mám kopii marshallu 1987)

A multiefekt využívám pořád - je připojený přes true-bypass box a na nějaké efekty, co potřebuju jednou za uherský rok je ještě dobrý(nějaké tremolo nebo něco podobného) :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“