Proč se tak hodně nedaří efektům Carl Martin....
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Proč se tak hodně nedaří efektům Carl Martin....
Když sem dnes šel na kytary.cz, tak jsem viděl, že efekty carl martin mají velikou slevu... 4ím to je? to je doopravdy takovej "šunt" nebo jsou prostě jen drahý.... Máte někdo něco od týhle firmy? Poznatky?
- 60'Rock_N'_Roll
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kdybys někdy na nějakýho Martina hrál, tak bys věděl, co to je zač. Jde o opravdu hodně kvalitní efekty, jen na běžného českého muzikanta docela drahé. Nebo se podívej, kdo všechno na ně hraje.
Osobně je pár Martinů, který bych si doma nechal líbit...
Osobně je pár Martinů, který bych si doma nechal líbit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Efekty jsou fakt high-end, zkoušel jsem jeden overdrive a boss sd-1 je proti tomu fakt bláto. Ale z jejich nabídky se mi nejvíc líbi ten Octa-fakt geniální věc. Taková hodně promakaná true bypass lišta od smrčky 
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Nero
- Rádce
Octa-switch je parádní sranda. Kdybych potřeboval ovládat tolik pedálů je to jasná volba. Pak se mi hodně líbí jejich delaye/echa, mají velmi dobré overdrivy a pak mě zaujaly takový vychytávky jako parametrický preamp/EQ nebo Compressor. Naštěstí pro mě to ke štěstí nepotřebuju. jinak bych v nich utopil hroznejch peněz...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Koukam že mi tam chybí ten switch, holt jsem na to myslel, ale nějak to zapomněl napsat.afektband píše:Efekty jsou fakt high-end, zkoušel jsem jeden overdrive a boss sd-1 je proti tomu fakt bláto. Ale z jejich nabídky se mi nejvíc líbi ten Octa-fakt geniální věc. Taková hodně promakaná true bypass lišta od smrčky
K tomu delay, ten analog se mi nějak nelíbil, radši T.C. E. ND-1
- Nero
- Rádce
No, NovaDelay je hodně nářetová hračka, ale já už bych se na ní skoro i bál šlápnout.
Ten CM EchoTone vypadá jako dost solidní věc - hlavně ta funkce dozvuku po vypnutí a pro experimentátory úžasná zabudovaná efektová smyčka pro zpožděný signál.
Ten CM EchoTone vypadá jako dost solidní věc - hlavně ta funkce dozvuku po vypnutí a pro experimentátory úžasná zabudovaná efektová smyčka pro zpožděný signál.
PetrPeter 1975 - 2008
Na to jsem nikdy nemyslel, že bych šlápl na ten displej, na ten displej by se dalo šláipnout leda tak schválně. Když šlapeš normálně tak to snad nejde.Nero píše:No, NovaDelay je hodně nářetová hračka, ale já už bych se na ní skoro i bál šlápnout.
Není pochyb o tom, že Carl Martin je dobrá firma, ale já jsem například koupil Crunch drive (za 2290, teď ho mají ještě levněji) a vrátil jsem ho
. Nějak mě zvukově neoslovil a navíc šíleně šuměl. Jiné efekty od CM jsem nezkoušel, tak nehohu soudit.
ARIA PE-DLX, Danelectro Wasabi Forward - Reverse Delay, DANELECTRO - Fish & Chips 7 Band EQ, BESPECO VM10 Volume pedal, CRATE V 3112
U CM me spis znepokojilo, ze cast jejich (minimalne) produktu se montuje v Cine. To znamena, ze CM do Ciny posila soucastky a tam se to dava dohromady... coz by nemuselo nic znamenat. Mel jsem dva produkty od CM (2Wah a Red Repeat) a vubec jsem si nestezoval na nejake komplikace. Zpracovani i zvuk velmi dobry ...
- Nero
- Rádce
To jde ale asi jen o tu Vintage sérii, ne? (Red Repeat, Crush Zone, Surf Trem atd.)wikxzen píše:U CM me spis znepokojilo, ze cast jejich (minimalne) produktu se montuje v Cine. To znamena, ze CM do Ciny posila soucastky a tam se to dava dohromady... coz by nemuselo nic znamenat. Mel jsem dva produkty od CM (2Wah a Red Repeat) a vubec jsem si nestezoval na nejake komplikace. Zpracovani i zvuk velmi dobry ...
PetrPeter 1975 - 2008
Absence true bypassu neni nutne nevyhoda, to je zase mytus, ze co neni TB, to je zlo...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
OK, ja jen ze to znelo, jako bys je tim odsuzoval jen na zaklade nazoru pana SmrckyKamahl píše:Souhlas. Já jen prostě říkám, že to není čistokrevný TB, takže může a nemusí žrát signál.Wohma píše:Absence true bypassu neni nutne nevyhoda, to je zase mytus, ze co neni TB, to je zlo...
BTW, mam Red Repeat od wikxzena a je to velmi dobrej efektik, mam jen jedinou vytku - spinac je celkem blizko potaku a obcas se mi stava, ze kdyz seslapnu, tak se dotknu potaku a trochu pozmenim nastaveni. Pokud ma nekdo velkou nohu a/nebo je tak nemotornej jako ja, tak si bude muset davat pozor
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus