Zesilovac a ohmy

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
punk.rocker1

Zesilovac a ohmy

Příspěvek od punk.rocker1 »

Cau vseci. Potrebuju radu abych neco nepos*al. Mam zesilovac tranzistorovej ale je delanej a nevim kolika ohmovej je vystup. Vadi kdyz tam pripojim treba mensi zatez nebo se odpali stejne jako lampa? Dik moc za kazdy rady. Je to sice na zpevy ale podle me by to melo byt stejny jako na kytarovym ne? Dik moc
Fokus Les Paul Standart, MegaAmp T30R, Ibanez DS7, Peavey Valve King 100, Ibanez akustika, Marshall JCM800 kopie
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
punk.rocker1

Dik je to pekny zes pohledal ale tam se resi jenom lampy. To vim v tom mam jasno sam lampu mam, ale ja resim jestli je to tak aji u tranzistoru. Jestli tam je co znicit kdyz zapojim box s jinou impendanci. Box mam 16ti ohmovej ale nevim kolik ma zesak neni to psany... Tak proto se ptam. Dik
Fokus Les Paul Standart, MegaAmp T30R, Ibanez DS7, Peavey Valve King 100, Ibanez akustika, Marshall JCM800 kopie
Ferino

Příspěvek od Ferino »

U trandu nezapojuj box s menšíma Ohmama než máž zesilovač, box s většíma ohmama můžeš zapojit, zesilovači se nic nestane, jen to nebude hrát tak nahlas jako se správnýma Ohmama, bude to hrát slaběji.

EDIT: tu 16 ohm bednu tam zapojit na 99% můžeš, většinou se dělají zesilovače na 4,8 nebo 16 ohmů.
punk.rocker1

A nejde to nejak zmerit zjistit nebo tak kolik ma ten zesak? Protoze nechci zbytecne ztracet vykon a box uz sem tam pichl a jede v poho ale jestli z toho pude dostat vic tim lip. A co se stane s trandem kdyz tam zapojim min? Dik za rady
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

shoří - zjistit to jde - bejvá to většinou napsaný na zesilovači, když ne přímo na něm, tak je na něm uvedenej alespoň ty a podle toho se to dá dohledat v manuálu někde na netu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Ferino píše:U trandu nezapojuj box s menšíma Ohmama než máž zesilovač, box s většíma ohmama můžeš zapojit, zesilovači se nic nestane, jen to nebude hrát tak nahlas jako se správnýma Ohmama, bude to hrát slaběji.

EDIT: tu 16 ohm bednu tam zapojit na 99% můžeš, většinou se dělají zesilovače na 4,8 nebo 16 ohmů.
přesně tak to je... mám tranzistorovou hlavu pro 4ohmovou bednu, ale když jsme naposled hráli v Masečíně, tak jsem si tam půjčil od kytaristy kapely PSYCHO RADIO (mimochodem skvělí borci z Hranic) 8ohmovýho Engla a hrálo to akorát slabjejc...
Godin LG>Boss FW-3>Boss DS-2>Marshall SV-1>Randall 200W head>Marshall 1960A Lead.
----------------------------------------------------
...mysli, co děláš. Nedělej, co myslíš...
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“