WHITE STRIPES!
WHITE STRIPES!
http://www.youtube.com/watch?v=iZJj38Dt ... pes%20live
Screwdriver
http://www.youtube.com/watch?v=iV00cdIn ... pes%20live
Death Letter
Jack White je prostě super! Jsou tu ještě nějací fanoušci White Stripes a nebo podobných věcí s kořeny v delta blues a 50 létech?
Screwdriver
http://www.youtube.com/watch?v=iV00cdIn ... pes%20live
Death Letter
Jack White je prostě super! Jsou tu ještě nějací fanoušci White Stripes a nebo podobných věcí s kořeny v delta blues a 50 létech?
Myslíš jako drby? Tak třeba, že i když se na vzájem nazývaj bratr a ségra, tak jsou to ve skutečnosti ex-manželé.Dark Axel píše:Screwdriver je total nářez...co je to za skupinu? Jo, jasně-White stripes, ale co bys mi o nich mohl říct?
Vydali už, tuším, asi pět alb. A hrajou, jak je vidět z těch videí, takovej hodně minimalistickej nářez, pořád ve stejné sestavě dvou lidí.
A tady - http://www.brokenbricks.com/ jsou taby na všechny jejich songy + popisky vybavení a techniky hry. Kdyby ses chtěl třeba naučit ten riff ze Screwdrivera nebo nějakou jinou povedenou věc.
Delta podle delty řeky Mississippi. Je to snad nejstarší, nebo jedna z nejstarších variant blues a inspirace pro spoustu ostatních stylů a hudebníků. Hledal jsem ve wiki nějaký obrázky pro představu, jak moc starej hudební styl to je a našel tyhle dva..

Robert Johnson - který ovlivnil lidi jakoLed Zeppelin, Bob Dylan, The Rolling Stones, U2 a Eric Clapton

Son House - pár jeho písniček hrajou White Stripes a Jack White je jeho velký obdivovatel
Robert Johnson - který ovlivnil lidi jakoLed Zeppelin, Bob Dylan, The Rolling Stones, U2 a Eric Clapton
Son House - pár jeho písniček hrajou White Stripes a Jack White je jeho velký obdivovatel
to jsou dvě písničky v jednom... on když hraje Death Letter živě, tak tam nakonec obvykle přidává ten Grinnin in your face (to je ta část co jí jen zpíva bez kytary)
tahle je taky dobrá: Let's build a home
http://www.youtube.com/watch?v=Y6WVD3PqeNY
je na to sice potřeba změnit ladění (podle tabu na brokenbricks) ale pak je to docela snadný zahrát
tahle je taky dobrá: Let's build a home
http://www.youtube.com/watch?v=Y6WVD3PqeNY
je na to sice potřeba změnit ladění (podle tabu na brokenbricks) ale pak je to docela snadný zahrát
mám na mysli hlavně tu první částDark Axel píše:A Build a home je skvělý song (moc jednoduše teda nevypadá...)
ladění je Open D
D A D F# A D
takže když jen naprázdno zahraješ první tři struny D A D tak je to hned D5 (power chord) a pro ostatní stačí jenom jedním prstem chytit všechny tři struny... je to trochu jako když ve standardním ladění podladíš E na D a pak můžeš hrát power chords jenom jedním prstem na prvních dvou strunách (D A)
ta druhá část a sólo to už tak snadné není
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, zvláštní, že to říkáš...dneska jsem hrál Death letter (open G ladění) a prasklo mi e-čko...možná je to laděním, možná tím, že jsem místo slide používal tvrdý plastový kelímek
...jinak: všiml jsem si, že ma Jack novou skupinu (the racounters), to už WS skončili
? Mj, už jsi od Racounteurs něco slýšel? V Reportu jsem četl, že je to šupa...
A mj, Impacte, ty hraješ kejtru v nějaké skupině? To jen tak mimochodem
A mj, Impacte, ty hraješ kejtru v nějaké skupině? To jen tak mimochodem
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
O Raconteurs jsem slyšel, měl jsem ale ten dojem, že je to nějaká bokovka (jakože Jack White hraje ve více skupinách současně a Raconteurs jsou nějakej výběr pár dobrejch muzikantů co se dali dohromady) Nic jsem od nich neslyšel
.
V žádný skupině nehraju, zas tak dobrej nejsem. Možná časem, ale je to dost nepravděpodobný. Hudba je dobrý hobby, ale živit se tím, to asi ne. Ale uvidíme.
Mimochodem, už mám objednanou druhou kytaru, až dorazí (a pokud vůbec dorazí a budu s ní spokojenej) tak ta současná bude předělaná napořád do otevřenýho ladění s nějakýma supertlustýma strunama a bude to speciál na slide.
Už se nemůže dočkat.
V žádný skupině nehraju, zas tak dobrej nejsem. Možná časem, ale je to dost nepravděpodobný. Hudba je dobrý hobby, ale živit se tím, to asi ne. Ale uvidíme.
Mimochodem, už mám objednanou druhou kytaru, až dorazí (a pokud vůbec dorazí a budu s ní spokojenej) tak ta současná bude předělaná napořád do otevřenýho ladění s nějakýma supertlustýma strunama a bude to speciál na slide.
Už se nemůže dočkat.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Ale co tak tady na fórech sleduju, tak se v lecčemsi vyznáš...já zatím taky nikde nehraju (jsem příliš mlád a není s kým hrát), ale chtěl bych.
A že nejsi zas tak dobrý - to je blbá výmluva...a) Můžeš hrát punk (v hóóódně krajním případě), nebo můžeš hrát doprovodnou kytaru (já hraju cca půl roku a jako doprovod vpohodě zvládám např Creeping death od Metallicy
)
Co máš za kytaru teď a co sis objednal?
A že nejsi zas tak dobrý - to je blbá výmluva...a) Můžeš hrát punk (v hóóódně krajním případě), nebo můžeš hrát doprovodnou kytaru (já hraju cca půl roku a jako doprovod vpohodě zvládám např Creeping death od Metallicy
Co máš za kytaru teď a co sis objednal?
Mám čínskou kopii strata ze sady kytara + kombo pro začínající kytaristy. No, byla levná (ta sada)...
ale že by to byla nějaká super kvalita, to zrovna ne. V současné době už hrajou jen dva snímače ze tří a struny taky nejsou zrovna v ideální výšce (dva pražce jsou trochu víc než ostatní a při velkém snížení strun dost bzučí a chrastí). Takže nejvyšší čas na upgrade... nová kytara bude pro změnu z Taiwanu
, ale Yamaha, tak doufám, že v lepší kvalitě. Dneska bych jí měl jít vyzvednout, tak jsem hodně zvědavý.
Dvouzvratné tremolo, už se vidím, jak to ani nenaladím...
Dvouzvratné tremolo, už se vidím, jak to ani nenaladím...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
A co je to zač, ta Yama? Spíš na tvrdší věci (Metallica rullezzzzzzz
), nebo na něco jako White Stripes?
Jaké má snímače a tak?
Tu kytarovou sadu typu "10W kombo, kabel, trsátko, popruh, obal na kytaru a překližková elektrická kytara od Stagga nebo od Dimavery"?
Tak tu ti nezávidím
Jinak jsem se z dlouhé chvíle koukal na Youtube na WSka a třeba Death Letter je tam v několika verzích...teď to přijde...a ta tvoje ve fóru "Slide" byla "da best"...takže díky za kvalitní navnazení na skvělou písničku...jinak, viděls tu orig verzi death letter, tu od Son House? Taky na Youtube...koukni se, zajímavé...
Jaké má snímače a tak?
Tu kytarovou sadu typu "10W kombo, kabel, trsátko, popruh, obal na kytaru a překližková elektrická kytara od Stagga nebo od Dimavery"?
Tak tu ti nezávidím
Jinak jsem se z dlouhé chvíle koukal na Youtube na WSka a třeba Death Letter je tam v několika verzích...teď to přijde...a ta tvoje ve fóru "Slide" byla "da best"...takže díky za kvalitní navnazení na skvělou písničku...jinak, viděls tu orig verzi death letter, tu od Son House? Taky na Youtube...koukni se, zajímavé...