Explorer nebo Les Paul ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

lpčka se řiší dost... Já hrál na expa od bachu (axel byl původní majitel) a za ty pení ze to byla opravdu slušná kytara. mouchy by se na ní našli. Njvíc mi pocit ze hry kazily starý struny. kolik do toho plánuješ utopit peněz?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A doporučuju s tou kytarou(je jedno kterou) hrát chvilku ve stoje. Přecejenom oproti tomu stratu to bude jiná váhová kategorie. :D
Aby tě to neodradilo. :wink:
Proto bych bral třeba SG.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
afektband

Příspěvek od afektband »

Hrál jsem na oboje, LP (od Epi) už nechci nikdy do ruky, je to humus, pádlo místo krku...Pak jsem měl v ruce LTD Expa a ten se mi dost líbil, hrálo se mi na to dobře, krk pohoda, akorát ta ploutev mi tam trochu překážela při hře v sedě.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

tallicaman píše:kdyz se tak podivas na hudebni scenu, objevis hodne solistu na lp, ale na explorera... neznam.
Co si z hlavy vybavuju tak napr. Matthias Jabs ze Scorpions, Allen Collins z Lynyrd Skynyrd a dalsi, seznam lidi co na nej hrajou prilezitostne byl byl dlouhej.. :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

turbo_MaCk píše:lpčka se řiší dost... Já hrál na expa od bachu (axel byl původní majitel) a za ty pení ze to byla opravdu slušná kytara. mouchy by se na ní našli. Njvíc mi pocit ze hry kazily starý struny. kolik do toho plánuješ utopit peněz?
no ja mam prave vyhlídlého explorera od BaCh ale moc sem to sem psat nechtel pac uz vidim reakce typu ze je levna atd :) ovsem na original Gibson za 34tisic nemam a na toho BaCha sem cetl hodne pozitivniho. Navic byla by to moje druha kytara na prvnim miste by byl porad muj stratík :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Smrťokvítek píše:A doporučuju s tou kytarou(je jedno kterou) hrát chvilku ve stoje. Přecejenom oproti tomu stratu to bude jiná váhová kategorie. :D
Aby tě to neodradilo. :wink:
Proto bych bral třeba SG.
jojo ve stoje mam vubec problem i se stratem pač sem typickej home player tudiz hraju v sede :)) musim se donutit hrat i ve stoje az jednou treba nekdy budu hrat nekde v kapelce :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

afektband píše:Hrál jsem na oboje, LP (od Epi) už nechci nikdy do ruky, je to humus, pádlo místo krku...Pak jsem měl v ruce LTD Expa a ten se mi dost líbil, hrálo se mi na to dobře, krk pohoda, akorát ta ploutev mi tam trochu překážela při hře v sedě.
Afekte podle toho co vím a jestli Gibson nekecá tak na Explorery montujou krky právě z LP, takže co se týče krku je lautr stejnej....u LP se Ti mohlo zdát že to je pádlo, páč máš ten krk trošku dál od těla než u Expa, poněvač LP je taky kus pořádný ho dřeva, kdežto Explorer je trošku o dřevo ochuzenej, teda co se týče tloušťky...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
afektband

Příspěvek od afektband »

MrDeathCZ píše:
afektband píše:Hrál jsem na oboje, LP (od Epi) už nechci nikdy do ruky, je to humus, pádlo místo krku...Pak jsem měl v ruce LTD Expa a ten se mi dost líbil, hrálo se mi na to dobře, krk pohoda, akorát ta ploutev mi tam trochu překážela při hře v sedě.
Afekte podle toho co vím a jestli Gibson nekecá tak na Explorery montujou krky právě z LP, takže co se týče krku je lautr stejnej....u LP se Ti mohlo zdát že to je pádlo, páč máš ten krk trošku dál od těla než u Expa, poněvač LP je taky kus pořádný ho dřeva, kdežto Explorer je trošku o dřevo ochuzenej, teda co se týče tloušťky...
Gipson to možná dělá, ale já měl ty kytary od rozdílných značek. LP-Epi a Exp-LTD.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Nevim, esli ti to bude něco platný, ale Explorer vod Bachu vlastnim třetí den :D Taky mě lákal ten tvar, je to můj nejoblíbenější a sehnat levorukej EX, to je umění, existujou sice takový ty ESP, který se mi teda ani trochu nelíběj a pak kopie jako Hamer a Gaskul, nebo jaxe to píše, ale ty maj divný hlavy, Bach je dost povedená kopie Gibsonu podlě mě a navíc se dělá i leváckej a tudíž to pro mě byla jasná volba... No, snímače, co na tom sou, sou docela tragický, ale u těhle kytar se asi předem počítá s výměnou že jo... Jinak hodně se mi líbí sustain, ten je podle mýho celkem dost slušnej :wink: No, co se týče pocitu ze hry, ta kytara je šíleně těžká, ale bohužel můžu srovnat jenom s Epi SG, protože levákovi se do ruky moc kytar nedostane... No takže esli chceš srovnání s SG, tak SG váží asi vo 100 kilo míň, ale má kratší sustain, za to se na SG mnohem líp hraje, co se týče dostupnosti ve vyšších polohách a ta hra celá je taková jednodušší, hlavně v sedě, je pravda, že u EXP se dá vopřít loket vo tu ploutev, ale já jak s tim EXPem sedim v křesle, tak mi příde, že mi furt někam padá a že mi furt něco překáží. Jinak ta dostupnost u něj vopravdu nejni nic moc, aspoň voproti tomu SGčku
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Tak treba, sice to neni uplne solovy kytarista, ale sola taky casto hraje, James Hetfield od Metalliky, hraje na ESP expl.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Čauky pupack, myslím si, že ti můžu alespoň trochu popsat mé osobní dojmy z obou tvarů. Oba jsem vlastnil, už mám jenom EXPa :)

LesPaul je imho mnohem ''agilnější'' kytara... je oproti EXPoj opravdu malinká a snadno manipulovatelná, prostě takovej fajn drobeček :) myslím, že se mi na ní hrálo o fous lépe v poloze sedací...

Explorer je zas podle mě neskutečné umělecké dílo, ze kterého mám radost už když se na něj podívám a co teprv prožívám když na něj hraju se nedá ani popsat ;) je to pro mě srdeční záležitost podpořená tím, že na EXPa se mi hraje super jak v sedě tak ve stoje, má nekonečnej sustain (lepenej krk samosebou nutnost!), má dost širokej krk (skoro jako baskytara), na což si chce chvilku zvykat, ale jakmile si zvykneš, nechceš jinak.... jinak si taky myslím že je kravina dělit kytary tvarově na sólovací a doprovodné... je to spíš o ''vybavenosti kytary'' imho.... jsou i Gibson ShredX kytary, které mají Floydy, jsou Dean EXPy s tremolama atd. atd...

Takže pupack, pokud máš Strata (či co) a chceš něco opravdu nového ''neokoukaného'' tak radějc sáhni po EXP... já jsem si jel asi 150km v podstatě na slepo pro EXPa, aniž bych ho kdykoliv zkoušel, osahal apd. a rozhodně jsem nelitoval. Je na tobě jestli chceš nejdřív vyzkoušet a pak porovnat a pak koupit, a asi to tak je lepší, ale pokud vybereš LP nebo EXP jakože vybereš, nebudeš litovat ;)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já chci obě :D ale první teda přijde na řadu Explorer protože jsem do něj už asi zamilován :D ( neni to uchylný? ) no nic všem díky za postřehy, rady a názory :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

pupack píše:já chci obě :D ale první teda přijde na řadu Explorer protože jsem do něj už asi zamilován :D ( neni to uchylný? ) no nic všem díky za postřehy, rady a názory :)
Neni to úchylný ... 8) ... jinak já bych si taky vzal Expa ... :wink: ( nenávidim LP, podle mě je to ošklivej zaprdlej tvar :P )
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
tommy3

Příspěvek od tommy3 »

to vikicek:Já ti dám ošklivej tvar. LP je to nejhežčí, společně se straty co bylo, kdy vymyšleno.
JDI DO LP :lol: :lol:
Cort Z40 BK (za tu cenu ďábel), Jolana 0.6 mm(Krásné trsátko ze želvoviny se stříbrným potiskem, nehraju s ním je na parádu :D , dunlop 0.8 mm) , jinak hraju přez komp
100% hate hip-hop!!!!!
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Je to čistě osobní záležitost... každý má tu svou, ale myslím si že Pupack je např.: na stejné vlně jako já ;) až si jí pořídí, nedá jí z ruky :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pupack píše:no ja mam prave vyhlídlého explorera od BaCh ale moc sem to sem psat nechtel pac uz vidim reakce typu ze je levna atd :) ovsem na original Gibson za 34tisic nemam a na toho BaCha sem cetl hodne pozitivniho. Navic byla by to moje druha kytara na prvnim miste by byl porad muj stratík :)
za mě říká, klidně to kup... Je tu příspěvek ve kterým ej taková "recenze" na tu kytaru a nebojím se pod to podepsat...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack píše:já chci obě :D ale první teda přijde na řadu Explorer protože jsem do něj už asi zamilován :D ( neni to uchylný? ) no nic všem díky za postřehy, rady a názory :)
já se to vůbec nedivím,já bych chtěl všechno co ma Edge že? :D
ale jinak ,abys nebyl zklamanej,Edge má tu svoji hodně upravenou,žádnej jinej explorer takohle vysoko nehraje,je spíš takovej středovobasovej a hlavně jedinej explorer ,kterej hraje jako explorer je Gibson...bohužel 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:
já se to vůbec nedivím,já bych chtěl všechno co ma Edge že? :D
ale jinak ,abys nebyl zklamanej,Edge má tu svoji hodně upravenou,žádnej jinej explorer takohle vysoko nehraje,je spíš takovej středovobasovej a hlavně jedinej explorer ,kterej hraje jako explorer je Gibson...bohužel 8)
ale jooo však joo me jde o ten tvar zvuk se dá dohnat (equalizer atd) ale samozrejme jde mi jen o ten pocit toho ze budu mit v ruce na I will follow explorer :D vis jak hehe
martinnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnik »

Čau, tak já ti ten popis přiblížím...
Anebo radši ne, za prvý se to nedá popsat a zadruhý radši si počkej a pak uvidíš. To je jako bych ti řekl konec filmu před začátkem, ne? :twisted:
C.Giant strat, Epi Explorer Korina 58, Yamaha FG 750S, Epi Les Paul Custom Alpine White,
Korg AX1500G, AX3000G,
Laney LC50-II, Vox AC15CC1
lover metalu

Příspěvek od lover metalu »

No ja ti moc se svym stratocastrem nepomůžu.
lp má takový kulatější zvuk a ex takový žíznější ,u sol záleží jaký máš rád sola............................např:mathias jabs(solovy kyt. scorpions) ma explorera
epiphone fatstrat(Hss)-soundking 30w
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“