RG 1527, Jak ladit na acko?
Pravidla fóra
RG 1527, Jak ladit na acko?
Zdravicko, mam otazku pro vas zasvecene 7mi strunkare,prosim o radu. Inu jde o to, ze potrebuju naladit takto ADGCFAD. jestli tady nekdo todle hraje,jaky k tomu kupujete struny? Hral sem s typkem a ten me porad hrotil do brutal setu 0.13 0.16 0.24 0.36 0.48 0.60 0.70. tak oukej, pridal mi jedno pero do FR a pohoda,hralo to paradne,krasnej dozvuk a vsechno, byly to jednotlive koupeny GHS. Nu ale kdyz sem si ty struny tedka poctive vybehal a natah sem je,tak se mi z toho muze to tremolo zblaznit a je vytrceny jak fik. poradte mi pls je to treba tim, ze nejsou vsechny od stejny znacky?. Na netu sem cet ze na K7 se prave natahujou tydle struny,tak nevim jakej je v tech tremolech rozdil a co s tim mam delat...dik...
Tak to tremolo seřiď
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Fujtajxl 13ky to už jse tuhééé
Já mám sice trochu prodlouženou menzuru, ale ladím taky standart A a mám 11-60 struny Dean Markley teď a úplně v cajku. Mám ale pevnou kobylu a struny skrz tělo.. 13ky mi přijdou moc hrubé i na toto
Ikdyž bůhví..
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
No já myslim, že 13 je uplně ideál.Demilich píše:Fujtajxl 13ky to už jse tuhéééJá mám sice trochu prodlouženou menzuru, ale ladím taky standart A a mám 11-60 struny Dean Markley teď a úplně v cajku. Mám ale pevnou kobylu a struny skrz tělo.. 13ky mi přijdou moc hrubé i na toto
Ikdyž bůhví..
- LukyTukySpeky
jeeeeeeeee tady někdo ma stejnou kytaru jako ja
, mno to ze mas vytrceny tremolo, odstranis utahnutim tekovej tech sroubu jak ho drzej, jinak struny ja mam 011,014,018,026,044,056,068 a hraje se mi na to vyborne i v Acku i normalne, ty trinactky me prijdou fakt moc.... 
co to je? se natahujou? mozna je tam davaj korni, ale ze by se tam davali jako nejaky standart nebo co o tom sem neslyselNa netu sem cet ze na K7 se prave natahujou tydle struny
no s tim tremolem,jestli myslite ty srouby co drzej ty pruziny, tak to mam utahly na max a stejnak je to malo.mozna to chce kratsi srouby a nasroubovat je nafest,ale bojim se,ze ani to by nepomohlo,mozna sehnat naky tuzsi pruziny,ale to bych se zas bal o krk. Btw ty 11nactky sem zkousel a rek bych,ze sou tam z tovarny, nebo nevim,ale kdyz sem to podladil,tak to byl zvuk uplne o nicem. chci tam mit tydlety,jestli to pujde,akorat proste nevim,jak to tremolo dostat dolu...btw lukyspeky: to je nakej set ozkousenej,nebo to taky kupujes zvlast? nejsou to nahodou ty baritonovy struny? Ty sem zkousel taky natahnout a nevyslo to,tremolo bez sance.heh,nemyslete si,ze sem blazen,jen to podle me chce fakt tlustoty,no,a nemam s tim moc expy,tak se to snazim otestovat. takze.ehm. tedy. mam si koupit ty mekkoucky jedenactecky,do kterejch se mi absolutne vubec nechce nebo to hodit nekam ke kytararovi,at to tam natahne,pac ja to asi fakt nedokazu,stravil jsem u toho uz hodinky,eeeeh, nebo nakej jinej navrh...
Dej tam víc pružin. O krk se neboj, od toho je tam výztuha.
- LukyTukySpeky
presne tak, asi to resit tuzsima pruzinama nebo tam soupnout jeste jednu, ale s tim zkusenosti vubec nemam takze nevim co je lepsi, jinak k tem strunam ja si tam davam tohle http://www.muziker.cz/Default.aspx?D%27 ... od_id;8582 a jeste si dokoupim jedenactku navrch, ja kupoval kytaru od kytaristy fourth face a ten me tohle doporucil tohleto a ja jsem maximalne spokojeny, ale tak kazdymu sedne neco jinyho
tydle sem koupil taky a dokoupil jsem k nim 0,38 a taky sem to nenatah..s tou jedenactkou by to stalo za uvazovani. ale me prave pride divny,ze sem predtim na ten set hral a tedka to nemuzu natahnout,to nechapu,mozna mi nak zolsoveli ruce...fourthface hrajou tohle ladeni? si to asi poslechnu uz nekdy...
- LukyTukySpeky
ne, ja sem se ho ptal a pokud si dobre vzpominam tak hrajou normalne resp. EHGDAEH, hele co to jako znamena, sem to nenatahl? proc?rzizzekk píše:tydle sem koupil taky a dokoupil jsem k nim 0,38 a taky sem to nenatah..s tou jedenactkou by to stalo za uvazovani. ale me prave pride divny,ze sem predtim na ten set hral a tedka to nemuzu natahnout,to nechapu,mozna mi nak zolsoveli ruce...fourthface hrajou tohle ladeni? si to asi poslechnu uz nekdy...
no protoze mi to tremolo trcelo jak svin...akorat ja sem tam dal 0,38 takze sem mel vlastne takovy nabuseny 14....natahnu to tam znovu s tou 11 a uvidi se. no jestli hrajou H E A.... tak chapu ze sou tydle struny supr,ale to ADGCFAD je vo dost niz,takze je potreba aby to drzelo poradne a melo to nakej dozvuk a tak..ja nevim,asi mi nic jinyho nezbyde no
- LukyTukySpeky
- LukyTukySpeky