Tesla - odhad ceny
Pravidla fóra
-
dlouhovlasac
Tesla - odhad ceny
Zdar, za kolik bych měl prodat starý repra tesla ARO 835? jsou funkční, nehraný, dlouhý léta odpočívaly ve skladu...
Já bych měl na prodej rádio...
problém je, že je zničený.. (harmonie II)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Re: Tesla - odhad ceny
Byly to solidní 13" basáky se slušnou citlivostí. Protože měly nízký zdvih membrány, potřebovaly větší objem ozvučnice (min. 130 litrů, ale spíše více). V sedmdesátých letech se mezi českými muzikanty jako kabinety hojně používaly stavěné bedny se čtveřicí těchto repráků. Byl ale problém je sehnat (původně byly určeny do reprosoustav pro kinosály). Sám jsem měl u domácího audia 150ti-litrové čtyřpásmové bedny osazené těmito basáky. Pokud jsou v původním stavu (neprošly pozdější repasí - při repasi tam dávají jinou, pevnější a těžší membránu, která má vliv na citlivost) a nepoužívané (takže netrpí neduhy typu škrtání kmitačky o magnet po delší době provozu), nasadil bych cenu asi 1000,-Kč za kus, a zájem o ně by měl být.dlouhovlasac píše:Zdar, za kolik bych měl prodat starý repra tesla ARO 835? jsou funkční, nehraný, dlouhý léta odpočívaly ve skladu...
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
-
dlouhovlasac
Re: Tesla - odhad ceny
no blána teda je taková.. hodně jemná.. dyž šáhnu na ty celesťaky, tak ty jsou oproti tomz tvrdý jak smirkovej papír... řek bych, že repasovaný to neni. zájemci sou, ale kdyýž jsem poslal fota, nikdo neodpověděl..zdenek_p píše:Byly to solidní 13" basáky se slušnou citlivostí. Protože měly nízký zdvih membrány, potřebovaly větší objem ozvučnice (min. 130 litrů, ale spíše více). V sedmdesátých letech se mezi českými muzikanty jako kabinety hojně používaly stavěné bedny se čtveřicí těchto repráků. Byl ale problém je sehnat (původně byly určeny do reprosoustav pro kinosály). Sám jsem měl u domácího audia 150ti-litrové čtyřpásmové bedny osazené těmito basáky. Pokud jsou v původním stavu (neprošly pozdější repasí - při repasi tam dávají jinou, pevnější a těžší membránu, která má vliv na citlivost) a nepoužívané (takže netrpí neduhy typu škrtání kmitačky o magnet po delší době provozu), nasadil bych cenu asi 1000,-Kč za kus, a zájem o ně by měl být.dlouhovlasac píše:Zdar, za kolik bych měl prodat starý repra tesla ARO 835? jsou funkční, nehraný, dlouhý léta odpočívaly ve skladu...
No to je v pohodě, ta "jemnost" není známkou nekvality, spíš jde o to. že pozdější repase těchle repráků sice způsobily i to, že reprák vypadal vizuálně lépe (po repasi černá, tuhá, a vizuálně lépe vypadající membrána, atd.), ale akustické vlastnosti byly oproti původnímu stavu spíše horší. Já jsem tyhle repráky nechával repasovat u TVM (Valmez), ale pouze z toho důvodu, že byla buď spálená cívka, nebo poškozená (prokopnutá
) membrána. Jinak nemá smysl nabízet tyhle "vintage" repráky laikům (ti ať si nakupují čínské reproduktory za pár stovek), spíš bych to vystavil jako aukci (konkrétně na Aukru), kde by se to mohlo dobře prodat.
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
-
dlouhovlasac
to není špatný nápad...zdenek_p píše:No to je v pohodě, ta "jemnost" není známkou nekvality, spíš jde o to. že pozdější repase těchle repráků sice způsobily i to, že reprák vypadal vizuálně lépe (po repasi černá, tuhá, a vizuálně lépe vypadající membrána, atd.), ale akustické vlastnosti byly oproti původnímu stavu spíše horší. Já jsem tyhle repráky nechával repasovat u TVM (Valmez), ale pouze z toho důvodu, že byla buď spálená cívka, nebo poškozená (prokopnutá) membrána. Jinak nemá smysl nabízet tyhle "vintage" repráky laikům (ti ať si nakupují čínské reproduktory za pár stovek), spíš bych to vystavil jako aukci (konkrétně na Aukru), kde by se to mohlo dobře prodat.
-
dlouhovlasac
teĎ jsem se díval na obrázky těch repro na googlu, a včechny jsu černý a vypadaj líp. ty moje jsou šedivý, takže repas to asi fakt neni. děkuju za raduzdenek_p píše:No to je v pohodě, ta "jemnost" není známkou nekvality, spíš jde o to. že pozdější repase těchle repráků sice způsobily i to, že reprák vypadal vizuálně lépe (po repasi černá, tuhá, a vizuálně lépe vypadající membrána, atd.), ale akustické vlastnosti byly oproti původnímu stavu spíše horší. Já jsem tyhle repráky nechával repasovat u TVM (Valmez), ale pouze z toho důvodu, že byla buď spálená cívka, nebo poškozená (prokopnutá) membrána. Jinak nemá smysl nabízet tyhle "vintage" repráky laikům (ti ať si nakupují čínské reproduktory za pár stovek), spíš bych to vystavil jako aukci (konkrétně na Aukru), kde by se to mohlo dobře prodat.
Když vyšel reprák přímo z výroby, byly membrány "černé" (tmavé), ale časem postupně "zešedivěly", to je úplně běžný proces u papírových membrán za ty roky, ale na vlastnosti reproduktoru to nemá vliv. Znovu opakuju, ty teslácké ARO835 jsou u fajnšmekrů pořád ceněné (zvlášť v původním stavu a nehrané), takže má smysl je nabídnout k prodeji.dlouhovlasac píše:teĎ jsem se díval na obrázky těch repro na googlu, a včechny jsu černý a vypadaj líp. ty moje jsou šedivý, takže repas to asi fakt neni. děkuju za raduzdenek_p píše:No to je v pohodě, ta "jemnost" není známkou nekvality, spíš jde o to. že pozdější repase těchle repráků sice způsobily i to, že reprák vypadal vizuálně lépe (po repasi černá, tuhá, a vizuálně lépe vypadající membrána, atd.), ale akustické vlastnosti byly oproti původnímu stavu spíše horší. Já jsem tyhle repráky nechával repasovat u TVM (Valmez), ale pouze z toho důvodu, že byla buď spálená cívka, nebo poškozená (prokopnutá) membrána. Jinak nemá smysl nabízet tyhle "vintage" repráky laikům (ti ať si nakupují čínské reproduktory za pár stovek), spíš bych to vystavil jako aukci (konkrétně na Aukru), kde by se to mohlo dobře prodat.